Ismét rekordot döntött a kiállítók száma a Széchenyi István Egyetem Karrierbörzéjén

forrás: Prím Online, 2023. április 19. 15:59

Rekordszámú, több mint ötven kiállító vett részt a győri Széchenyi István Egyetem Karrierbörzéjén április 18-án. A cégek mintegy hatszáz állás- és gyakornoki lehetőséget kínáltak az érdeklődőknek. A rendezvényen önálló standdal szerepeltek az egyetemet fenntartó Széchenyi István Egyetemért Alapítvány tulajdonában lévő cégek, így a ZalaZONE Ipari Park Zrt., a ZalaZONE InnoTech Nonprofit Kft., a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. és a Techtra Technológiai Transzfer Intézet Közhasznú Nonprofit Zrt. is.

A Széchenyi István Egyetemen minden félévben megrendezett Karrierbörze célcsoportját elsősorban az intézmény aktív hallgatói jelentik. Rajtuk kívül a diplomásoknak, a pályakezdőknek és a szakképzett fiataloknak is szól az esemény, amely kitűnő alkalom a vállalkozások számára, hogy megtalálják jövendőbeli gyakornokaikat, munkavállalóikat.

 

Megtelt a Széchenyi István Egyetem győri campusának aulája kiállítókkal és érdeklődőkkel. (Fotó: Májer Csaba József)

 

„A mostani rendezvényen rekordszámú, ötvenhat kiállító vett részt, összesen mintegy öt-hatszáz nyitott állás- és gyakornoki pozíciót kínálva az érdeklődőknek. A börze hagyományosan rendkívül népszerű a hallgatók körében, hiszen összehozza őket a térség vállalkozásaival. Sokan találják meg itt gyakorlati, illetve majdani munkahelyüket. Ez a program is hozzájárul ahhoz, hogy az egyetemünkön tanulók közül rengetegen már a diploma megszerzésének pillanatában rendelkeznek állással, gyakran annál a cégnél, ahol gyakornokként is dolgoztak tanulmányaik alatt” – fejtette ki Zentai Effi, a Széchenyi-egyetem karrierkoordinátora.

 

Sok érdeklődő volt az Audi Hungaria standjánál is. (Fotó: Májer Csaba József)

 

A rengeteg látogató egyike Vitvindics Ramóna volt, aki a győri egyetem vezetés és szervezés mesterszakára jár. „Az Audi Hungaria standjánál érdeklődtem gyakornoki lehetőségről, pécsiként erről a vállalatról hallottam a legtöbbet. Ha már itt vagyok, azért más kiállítóknál is körbenézek” – válaszolta.

 

A több mint félszáz kiállító között volt több olyan is, amely a győri egyetemet fenntartó Széchenyi István Egyetemért Alapítvány tulajdonában van. Ilyen a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt., amelynek sajtókapcsolati menedzsere, Beck András kifejtette: elsősorban leánycégük, az autósporthoz kapcsolódó kutatás-fejlesztéssel és innovációval foglalkozó a HUMDA Lab tevékenységét mutatták be az érdeklődőknek. „Ez járművel, járműdinamikával, mesterséges intelligenciával foglalkozó mérnökök, illetve projektmenedzserek számára lehet érdekes” – jegyezte meg.

 

A ZalaZONE által kínált lehetőségeket is megismerhették a hallgatók. (Fotó: Májer Csaba József)

 

A szintén a Széchenyi István Egyetemért Alapítványhoz tartozó Techtra Technológiai Transzfer Intézet standjánál Remeli Viktor, a mesterséges intelligencia kutatócsoport vezetője kifejtette: céljuk, hogy a civil és a védelmi ipar számára hasznos technológiákat hozzanak létre, a fejlesztéseket az alkalmazott kutatási szinttől akár a prototípusig végigkísérve. „Ehhez gyakornokokat és már végzetteket keresünk mérnöki pozíciókba, elsősorban informatikai, mechatronikai, villamosmérnöki területekre” – fűzte hozzá.

 

Szintén jelen volt a rendezvényen az Európa legkorszerűbb járműipari tesztpályájánál működő ZalaZONE Ipari Park Zrt., amelynek vezérigazgatója, dr. Háry András kifejtette: a ZalaZONE Parkban olyan ökoszisztéma épül, amelynek a Széchenyi-egyetem mellett részét képezik ipari szereplők, fejlesztési központok, kutatóintézetek. „A cél, hogy minél több nagy hozzáadott értékű tevékenység valósuljon meg a ZalaZONE-on. A Karrierbörzén részben a ZalaZONE Gyakornoki Programot, részben az ott működő cégeket népszerűsítettük a hallgatók körében” – mondta.

 

A Széchenyi István Egyetemmel partnerséget ápoló Bosch is jelen volt a Karrierbörzén. (Fotó: Májer Csaba József)

 

A ZalaZONE mellett letelepült cégek egyike a védelmi ipar fontos szereplője, a Rheinmetall. Gaál András, a Rheinmetall Hungary Zrt. munkatársa hangsúlyozta: nyitott mérnöki pozíciókkal érkeztek a Karrierbörzére, míg gyakornoki lehetőségek várhatóan jövőre lesznek elérhetők vállalatuknál.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Adatvédelem a felhasználók igényeire szabva – így segít a Samsung Knox

Naponta akár több százszor is kezükbe vehetjük mobiltelefonunkat, így az eszközök olyannyira mindennapjaink részévé váltak, hogy még otthonunkat is ritkán hagyjuk el nélkülük. Hozzánk tartoznak, és az olyan robbanásszerű, új technológiák, mint az AI vagy a generatív mesterséges intelligencia rendkívül izgalmas lehetőséget kínálnak a készülékek felhasználására – kiszélesítve a lehetőségek tárházát. 

2024. május 21. 20:39

Hazánkban is megkerülhetetlen lesz a mesterséges intelligencia

Magyarországon is versenyhátrányba kerülnek azok a munkavállalók, akik nem képesek alkalmazni a mesterséges intelligenciát (MI), és azon médiavállalatok, amelyek nem integrálják az új technológiákat a munkafolyamataikba – olvasható a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) friss tanulmányában, hozzátéve: a magyarok inkább pozitívan gondolnak az MI-megoldásokra.

2024. május 21. 19:10

Így hasznosíthatod újra régi laptopodat a gyerek számára

Van a családban gyerek és van egy régebbi laptopod is? Ahelyett, hogy leadnád a laptopot egy elektronikai hulladékgyűjtőbe vagy elásnád a szekrény mélyére a kacatok közé, miért nem kelted inkább új életre a közeledő gyereknap alkalmából? Egy régi vagy nemrégiben lecserélt laptop nem feltétlenül használhatatlan, ezért a tovább örökítése kiváló módja az újrahasznosításnak. 

2024. május 21. 17:41

IT Fitneszteszt 2024 - idén is megmérik a régió diákjainak digitális készségeit

Idén Magyarország, Csehország, Szlovákia, Lengyelország és Ukrajna részvételével zajlik a régió nagyszabású, online digitáliskészség-felmérése, az IT Fitneszteszt. Az elsősorban az általános iskola végzős diákjait és a középiskolás korosztályt célzó felmérés nem csupán a kitöltők számára nyújt valós képet a szórakozáson túl a tanulás és más hétköznapi online feladatvégzés terén szerzett gyakorlati ismereteikről, eredményeinek összesítése tanáraik, illetve a szakpolitikusok munkáját is segítheti azáltal, hogy fény derül erősségeikre és a fejlesztendő területekre egyaránt.

2024. május 21. 16:03

A HONOR leleplezte a vadonatúj HONOR 200 Lite-ot

Már Magyarországon is kapható a vadonatúj HONOR 200 Lite. A sokoldalú okostelefon a felhasználók igényeihez igazodik: kiváló portréfotózási képességekkel, bámulatos kijelzővel, remek hardverrel, elegáns kialakítással és stabil felhasználói élménnyel érkezik.

2024. május 21. 14:30

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59