Bemutatkozik az Eaton easyE4 vezérlőrelé

forrás: Prím Online, 2023. május 27. 11:44

Új, jelentősen továbbfejlesztett easyE4 vezérlőreléket vezet be az Eaton, az energiagazdálkodás globális vezető vállalata. A frissítés célja, hogy kiszélesítse a lehetséges alkalmazások körét és megfeleljen a növekvő kiberbiztonsági követelményeknek. 

Az előző verzióhoz képest továbbfejlesztett Eaton új easyE4 vezérlőreléi lényegesen gyorsabb Ethernet-kommunikációt, bővített memóriát és titkosított adatátvitelt tartalmaznak, így a szabályozási és vezérlési feladatok végrehajtása még biztonságosabbá és felhasználóbarátabbá válik. Ezenkívül az új vezérlő több memóriát és integrált Ethernet Media Access Controlt (MAC) kínál a különálló vezérlő helyett. Ez még erősebbé teszi az easyE4-et, és megalapozza a közeljövőben tervezett további funkcionális bővítéseket.

 

A frissítéssel az Eaton egy új tanúsítványt is bemutat az easyE4 webszerver és a böngésző közötti biztonságos kapcsolatokhoz, valamint a program átviteléhez használt easyProtocol új verzióját (V2). Az SSL/TLS titkosított kommunikációnak köszönhetően az adatok biztonságosan továbbíthatók anélkül, hogy illetéktelen személyek elolvasnák azokat. Ugyanakkor a programmemória több mint háromszorosára 128 kB-ra nőtt. Ez bonyolultabb kliensprogramok támogatásához járul hozzá, miközben leegyszerűsíti a népszerű felhasználói funkcióblokkok (UF) használatát. Ezenkívül a funkciófrissítésnek köszönhetően a felhasználói funkcióblokkok (UF) mostantól egy archív mappán keresztül érhetőek el, ezért más projektekben is könnyen felhasználhatók költséges export/import műveletek nélkül. A bennük zajló események alapos elemzéséhez a felhasználói funkcióblokkok (UF) már szimulációban is megnyithatók, hogy megtekintsék állapotukat.

 

 

További újítása az adatnaplózó és a naplófájlok olvasásának fejlesztése. A mért értékek kiértékeléséhez már nem szükséges leállítani a programot: ez megtehető úgynevezett „futott” állapotban is, azaz folyamatos működés közben. Míg korábban az adatrögzítőhöz csak közvetlenül a megfelelő vezérlőrelén lehetett hozzáférni, mostantól az adatok az integrált webszerveren – így a vállalati hálózaton – keresztül is kényelmesen kiolvashatók, easySoft licenc nélkül is. A modularitás az easyE4 egyik nagy előnye, az easySoft opcionális bővítőmoduljainak támogatása ugyanis tovább fejlődött.

 

„A megbízható és sokoldalú, új easyE4 vezérlőrelék kifejezetten a különböző alkalmazások igényeire, rugalmas és egyszerű megvalósítására készültek. Amellett, hogy könnyen használhatók, az easyE4 készülékek programozása is egyszerű, ezért különösen alkalmasak gépgyártási vagy épületautomatizálási alkalmazásokhoz” – magyarázta Farkas Gábor, az Eaton magyarországi termékmenedzsere.

 

Az újításról Farkas Gábor, az Eaton termékmenedzsere ingyenes online előadást tart 2023. június 7-én 10:00 órakor, ahol még többet megtudhat az easyE4-ről.

Kulcsszavak: Eaton vezérlőrelé

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Vodafone országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett

A Vodafone Magyarország hálózatfejlesztési stratégiájának részeként 2024 végéig országosan az állomások 40 százalékán végez kapacitásbővítést, ami a hívásminőséget és a letöltési sebességet is jelentősen javítja. A hálózatfejlesztési programnak köszönhetően többek között Debrecenben, Miskolcon, Veszprémben, Székesfehérváron és Nyíregyházán élvezhetik a szolgáltató ügyfelei a gyorsabb mobilinternetet. 

2024. május 15. 20:44

Digitális gyermekvédelmi konferenciát szervezett az NMHH és az ELTE

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé, hogy a bántalmazás önkéntes bejelentése és a monitorozási kötelezettség közösen segítse a gyermekek védelmét az online térben. Többek között ez is elhangzott a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) támogatásával, az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar által a gyermekek online bántalmazása elleni védekezésről szervezett konferencián.

2024. május 15. 19:31

Hozzuk ki a legtöbbet okostelefonunk hangzásából!

A hétköznapok elengedhetetlen részeként okostelefonunk egy kifejezetten kényelmes eszköz, amit számos dologra használhatunk. Akár csak telefonálunk, akár filmet vagy sorozatot nézünk, esetleg megbeszélésen veszünk részt vagy zenét hallgatunk, fontos, hogy a legjobb minőségű hangot kapjuk. A HONOR friss tippei ebben segítenek. 

2024. május 15. 16:10

A világ 600 legjobb fiatal egyeteme közé került a Széchenyi-egyetem

Az 501–600. helyen szerepel a győri Széchenyi István Egyetem azon a ranglistán, amelyet a Times Higher Education (THE) május 14-én tett közzé a világ legjobb fiatal egyetemeiről. Az intézmény újabb sikere mögött erősödő kutatási teljesítménye, valamint szoros ipari és nemzetközi kapcsolatai állnak.

2024. május 15. 14:33

A FŐTAXI a Formula 1 Magyar Nagydíj hivatalos szállítópartnere

2024-ben immár 39. alkalommal rendezik meg a Formula 1 Magyar Nagydíjat. A Hungaroring Sport Zrt-vel kötött megállapodás értelmében a július 21-én tartandó viadal hivatalos és kizárólagos személyszállító partnere a legnagyobb múltú hazai taxitársaság, a FŐTAXI lesz. A megállapodás célja, hogy a látogatók és a partnerek egyszerűen és biztonságosan jussanak el a Hungaroringre és haza. 

2024. május 15. 12:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38