Már várja az érdeklődőket a Schneider Electric Fenntarthatósági Iskolája

forrás: Prím Online, 2023. június 4. 14:33

Új eszközt kínál a fenntarthatósági törekvések még eredményesebb megvalósításához a vállalkozások és szakemberek számára a Schneider Electric, már lehet jelentkezni a társaság Fenntarthatósági Iskolájába. Az ingyenesen elérhető digitális platform számos interaktív tanfolyamot kínál, amelyek célja, hogy felvértezze az érdeklődőket a fenntarthatósági teljesítményük javításához szükséges ismeretekkel és készségekkel.

A Schneider Electric, az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat eredetileg saját munkatársai számára indította el a három fő fejezetből álló képzési programot, hogy azok hatékonyabban támogathassák a vállalat partnereit és ügyfeleit a fenntarthatósági törekvéseik megvalósításában. A társaság most úgy döntött, hogy ezt a lehetőséget megnyitja minden érdeklődő számára és ingyenesen elérhetővé teszi a programot. 

 

Üzleti lehetőség is a gazdaság karbonmentesítése

 

A 2015-ös Párizsi Megállapodás hatására a globális gazdaság minden területén elindultak kezdeményezések a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése vagy megszüntetése érdekében. A Gartner közelmúltban végzett felmérése szerint az üzleti vezetők 87 százaléka arra számít, hogy a fenntarthatóságra fordított kiadásai a következő két évben növekedni fognak.

 

A szén-dioxid-mentesítés iránti növekvő elkötelezettség ellenére azonban az előrelépést továbbra is gátolják a jelentős tudás- és készségbeli hiányosságok. Emellett az is megfigyelhető, hogy a vállalatok egyre inkább támaszkodnak a fenntarthatóság területén szakértelemmel rendelkező partnereikre, tőlük várják, hogy támogassák őket működésük karbonmentesítéssé alakításában. 

 

 

A Schneider Electric a világ vezető szemléletformáló vállalataként a fenntarthatóságot üzleti tevékenységének középpontjába helyezve működik annak érdekében, hogy pozitív, tartós hatást gyakoroljon bolygónkra és a társadalomra. A képzési program középpontjában álló Energia 4.0 koncepcióval a Fenntarthatósági Iskola kiegészíti és megerősíti ezt az elkötelezettséget, és három fő pilléren – stratégia, digitalizálás, szén-dioxid-mentesítés - keresztül támogatja a vállalat partnereit az éghajlatvédelmi intézkedéseik felgyorsításában.

 

Felismerve, hogy a kis- és középvállalkozások (kkv-k) gyakran nem rendelkeznek az éghajlati célok meghatározásához, a hatások – például a szén-dioxid-kibocsátás – méréséhez, valamint az elért eredmények értékeléséhez és közzétételéhez szükséges ismeretekkel és eszközökkel, az átfogó képzési platform célja, hogy támogassa őket a szén-dioxid-mentesítés útján való elindulásban. A képzési program három fő fejezete az energiahatékonyságtól és a megújuló energiától kezdve a körforgásos gazdaságon át a fenntartható közlekedésig számos témát felölel.

 

    1. fejezet: A fenntarthatóság és a kapcsolódó kockázatok megértése (már lehet jelentkezni)

        Az első fejezetben a résztvevők megismerhetik a fenntarthatóság alapjait, beleértve a tudományos hátteret és szakkifejezéseket, valamint azt, hogy miért kulcsfontosságú, hogy a vállalkozások komolyan vegyék a környezeti, társadalmi és irányítási tényezőket (ESG).

 

    2. fejezet: Fedezze fel, hogyan lehet vállalatként fenntartható módon cselekedni (2023. harmadik negyedévében lesz elérhető)

        A második fejezet arra összpontosít, hogy a kkv-k hogyan építhetnek ki karbonmentesítési stratégiát, beleértve az olyan, könnyen alkalmazható eszközökről szóló információkat, amelyek támogathatják őket abban, hogy saját és ügyfeleik működése során csökkentsék a CO2-kibocsátást.

 

    3. fejezet: A fenntarthatósági tudás kihasználása az üzleti lehetőségek növelése érdekében (2024. első negyedévében lesz elérhető)

        A harmadik fejezet összefoglalja a program során elsajátított legfontosabb ismereteket és eszközöket – az energiahatékonyságtól a dekarbonizációig –, hogy támogassa a résztvevőket az elmélet gyakorlatba történő átültetésében.

 

„A Fenntarthatósági Iskola a következő nagy lépésünk, amellyel bebizonyítjuk, hogy a vállalatoknak nem csak arra van lehetőségük, hogy a bolygónk számára kedvezőbben működjenek, hanem arra is, hogy ezzel párhuzamosan saját teljesítményüket is javítsák. Büszkén jelentjük be új online tanfolyamaink elindítását, amelyek célja, hogy oktassák és inspirálják az egyéneket és a szervezeteket a fenntartható gyakorlatok bevezetésére. A fenntarthatóság üzleti tevékenységünk középpontjában áll, és hiszünk abban, hogy az oktatás kulcsfontosságú a változás ösztönzésében és egy fenntarthatóbb jövő megteremtésében” – hangsúlyozta Sorouch Kheradmand, a Schneider Electric „Partner Sustainability” területért felelős vezetője.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

3 árulkodó jel, hogy a cég IT csapata már nem versenyképes

Szinte követhetetlen tempóban fejlődnek a vállalati szolgáltatásokat támogató IT-rendszerek, a cégek pedig komoly piaci hátrányba kerülhetnek, ha nem tartanak lépést a változással. Az ügyfelek és a munkatársak igényei egyre csak nőnek, a versenytársak szolgáltatásai pedig rövid idő alatt gyorsabbá, kényelmesebbé, átláthatóbbá válhatnak a miénknél. 

2024. május 9. 18:01

Rákapcsolt az Euronics: már aznap megérkezhet a grill vagy a hűtő

Egyre népszerűbb a vásárlók körében az aznapi kiszállítással vagy áruházi átvétellel történő rendelés az Euronicsnél. A megrendelés napjára házhoz szállítást ígérő szolgáltatás tavaly nyáron indult, idén pedig még szélesebb időablakkal lehet már rendelni Budapesten belül. Az online leadott rendeléseket pedig az áruházakban is át lehet venni akár még aznap, ez a szolgáltatás már országszerte elérhető ingyenesen. Az ilyen módon rendelt termékek toplistáján ott vannak a ventilátorok, a kávék, a mosószerek, és az állateledelek, de rendeltek már asztali grillt is így.

2024. május 9. 16:20

Elérhetővé válik az automatikus munkabérelőleg

Automatikus Munkabérelőleg Rendszer (AMBER) néven biztosít új szolgáltatást a MagNet Faktor a Kulcs-Soft-tal partnerségben. Az új megoldás segítségével a bérszámfejtő szoftvert használó cégek alkalmazottai gyorsan és egyszerűen juthatnak a már ledolgozott munkanapok után járó fizetésükhöz. A munkavállalók mellett a vállalkozásoknak is kedvező ez a lehetőség: az adminisztratív terheik csökkennek, a bérfizetés pedig rugalmassá válik.

2024. május 9. 14:28

Üzembe állt a Siemens e-kamion töltője

A világon elsőként a felső-ausztriai Laakirchenben, az autópálya melletti OMV-töltőállómáson helyezték mindennapos üzembe a Siemens e-kamionok tankolására is alkalmas új csúcstöltőjét.

2024. május 9. 12:59

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36