Lenyűgöző lila színben érkezik a legújabb Nokia okostelefon

forrás: Prím Online, 2023. június 28. 18:35

A HMD Global, a Nokia telefonok gyártója bejelentette a vadonatúj, könnyen javítható okostelefonját, a lenyűgöző lila színekben érkező Nokia G42 5G-t.

Ha jártál már úgy, hogy véletlenül kicsúszott a kezedből a telefonod, utána jó eséllyel egy költséges javítással vagy hónapokon át egy törött képernyővel kellett megbirkóznod. A Nokia G42 5G Quickfix-javíthatósággal érkezik, így ha baj történik, nem kell azonnal a szervízbe rohannod vele: bármikor, akár otthon is kicserélheted az összetört képernyődet, a meghajlott töltőcsatlakozódat vagy a régi akkumulátorodat*.

Az iFixittel együttműködve a Nokia G42 5G egyszerű és logikus, lépésről lépésre haladó javítási útmutatókkal és megfizethető cserealkatrészekkel biztosítja a telefonod hosszú élettartamát.

 

A WSGN trendelőrejelző gurui által kiválasztott 2023-as év színe, a „Digital Levendula” nyomán a Nokia G42 lenyűgöző lila színben érkezik, ráadásul ez az első olyan könnyen javítható okostelefonunk, amely 5G-s kapcsolattal** segít, hogy bármikor stílusosan, a saját tempódban fotózhass, vásárolhass vagy akár streamelhess. A hátlap ráadásul 65%-ban újrahasznosított anyagokból készült, maga a készülék pedig egy FSC tanúsítvánnyal rendelkező, vegyes csomagolásban kerül a polcokra.

 

Lars Silberbauer, a HMD Global marketingigazgatója elmondta: „Azt hiszem, bátran kijelenthetjük, hogy 2023 a lila éve lesz! A Nokia G42 5G nem csak remekül néz ki, hanem egy újabb fontos állomást jelent a fenntartható és otthon is javítható okostelefonok felé tartó úton, ami nálunk ma már alapvető szempont az új készülékek tervezésénél.”

 

 

„Örömmel tölt el, hogy a HMD Globallal való közös munkánk során sikerült áttörést elérnünk a felhasználói gondolkodásban. Ez nem kizárólag a könnyen cserélhető alkatrészekről szól, hanem egy új korszak hajnala, ahol a „csináld magad” szellemiségének elhintésével a fogyasztók egyre többször mondhatnak igent az otthoni javításra és a hosszan tartó, megfizethető minőségre.” – mondta Kyle Wiens, az iFixit vezérigazgatója.

 

Elképesztő sebesség

 

Csevegj, posztolj, böngéssz, vásárolj, dolgozz és játssz – akármit is jelentsen számodra az online lét, a Qualcomm Snapdragon 480+ által támogatott 5G-s kapcsolattal bármikor szélsebesen juthatsz el oda, ahová szeretnél. A hatalmas memóriának, a rengeteg tárhelynek és az intelligens háttéroptimalizálásnak köszönhetően ráadásul gond nélkül ugorhatsz egyik alkalmazásról a másikra.

 

 

AI-val támogatott fotózás

 

Az 50 megapixeles kamera a legokosabb képalkotó mesterséges intelligenciával dolgozik, hogy még a legnehezebb körülmények között is lenyűgözően tiszta felvételeket készíthess.

 

A portré mód azt helyezi reflektorfénybe, amire éppen fókuszálni szeretnél, míg az éjszakai mód a sötétedés utáni felvételekben segít, amelyek mind remekül festenek majd a 6,56 hüvelykes HD+ kijelzőn. Az OZO 3D hangrögzítéssel pedig pont ugyanolyan jól szólnak majd a videóit, mint ahogyan mutatnak.

 

 

Napokon át üzemelő akkumulátor

 

A Nokia G42 akkumulátora egyetlen töltéssel akár 3 napig is bírja***, és 800 teljes töltés után is megőrzi az eredeti kapacitásának legalább 80%-át****, ami összesen körülbelül négy évnyi töltést jelent.

 

Strapabíró és biztonságos

 

Mint minden Nokia okostelefont, a Nokia G42 5G-t is ellenállónak terveztük: szigorú teszteken keresztül alakítottuk ki a mindennapi kihívásokkal szembeni tartósságát, a 3 éven át havonta érkező biztonsági frissítéseknek és a 2 évig frissülő operációs rendszernek köszönhetően pedig mindig naprakész marad. A hosszú használhatóságot tovább erősíti, hogy a Nokia G42 3 év gyártói jótállással érkezik.

 

Az Android 13-mal minden eddiginél jobban szabályozhatod, hogy az alkalmazások mely adataidhoz férhetnek hozzá, beleértve az egyes fényképeket, videókat és még a vágólapelőzményeket is. A 3 éven át érkező biztonsági frissítéseknek köszönhetően pedig jó ideig nem kell aggódnod az „elavult védelem” miatt.

 

Ár és elérhetőség

 

A Nokia G42 lila és szürke színekben lesz elérhető Magyarországon 6/128 GB-os változatban, 99 990 Ft ajánlott fogyasztói áron, július elejétől. ​

 

A Nokia G42 otthoni szerelőkészletek és cserealkatrészek Európában és Ausztráliában hamarosan elérhetővé válnak az iFixit.com webhelyen.

 

Az átlátszó tok segítségével ráadásul most még nagyobb biztonságban tudhatod a Nokia G42-det: a 100%-ban újrahasznosított anyagokból készült, teljesen újrahasznosítható csomagolású, ultravékony, szinte súlytalan tok megvédi, de nem rejti el a telefonod elegáns kialakítását.

 

________________________  

* További információk: https://www.nokia.com/phones/en_int/self-repair

​** Az 5G lefedettség korlátozott, és előfordulhat, hogy egyes hálózati szolgáltatók nem támogatják. A tényleges sebesség a hálózattól és egyéb tényezőktől függ.

​*** A HMD Global valós használatra alapuló tesztjei alapján.

**** A HMD Global által tesztelt akkumulátor 800 teljes töltési ciklus után is megőrzi eredeti kapacitásának legalább 80%-át.

Mobiltelefon-készülék ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hozzuk ki a legtöbbet okostelefonunk hangzásából!

A hétköznapok elengedhetetlen részeként okostelefonunk egy kifejezetten kényelmes eszköz, amit számos dologra használhatunk. Akár csak telefonálunk, akár filmet vagy sorozatot nézünk, esetleg megbeszélésen veszünk részt vagy zenét hallgatunk, fontos, hogy a legjobb minőségű hangot kapjuk. A HONOR friss tippei ebben segítenek. 

2024. május 15. 16:10

A HUAWEI Pura 70 Ultra a DXOMARK történetének legmagasabb pontszámmal rendelkező kamerás okostelefonja

A HUAWEI Pura 70 Ultra lett a legjobb okostelefon-fényképező a DXOMARK független tesztlabor szerint.  A Huawei nemrégiben mutatta be legújabb zászlóshajó-készülékét, amely rögtön átvette a vezetést a szaklabor okostelefon-kamera rangsorában. A Pura 70 Ultra hátlapján egy 50 megapixeles Ultra Lighting főkamera kapott helyet változtatható rekeszértékkel és optikai képstabilizátorral, továbbá egy 40 megapixeles ultraszéles látószögű kamera és egy 50 megapixeles Ultra Lighting makró telefotó-kamera, elöl pedig egy 13 megapixeles szelfikamera.

2024. május 15. 11:30

Újgenerációs, sajátmárkás készülékek a Telekomnál

A Telekom május 23-án piacra dobja az újgenerációs, saját márkás készülékeit, a T Phone 2 5G-t és T Phone 2 Pro 5G-t. A telefonok nagyobb teljesítményű processzorral, fejlett kamerarendszerrel és kiváló minőségű kijelzővel érkeznek, hogy optimalizált játék- és streaming-élményt nyújtsanak felhasználóiknak.

2024. május 14. 20:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38