WAP-ra szabott weboldalak

, 2001. március 4. 22:51
Nemsokára az interneten fellelhető bármely honlap elérhető lesz WAP-szolgáltatásokat biztosító mobiltelefonokkal - ígérte Fejes Sándor, a Voxline Kft. ügyvezető igazgatója a cég február 21-ei sajtótájékoztatóján. Az egyedülálló megoldás lényege, hogy a weboldalak tartalmát egy, a Voxline által kifejlesztett köztes szoftver segítségével olyan formátumúra alakítják, amely a vezeték nélküli protokollt alkalmazó készülékeken is megjeleníthető.
Az egyéni igények alapján történő testre szabást a mobilszolgáltató által kínált keretek között a felhasználó végezheti el, így WAP vagy SMS formájában bárhonnan elérheti a leválogatott adatokat. A szabadalmazott technológiára épülő termékeket a cég jelenleg intenzíven fejleszti, a bejelentés szerint azonban 2-6 hónap múlva késztermékkel jelenhetnek meg, amennyiben a mobilszolgáltatók között megfelelő partnert találnak.

A fejlesztések befejezéséhez szükséges tőkeinjekciót a közelmúltban kapta meg a cég. A Voxline 1,8 millió euró összegű tőkebefektetésben részesült a 3TS Venture Partners, a Technologieholding Central and Eastern European Funds befektetési tanácsadójának közreműködésével. Hradszki László a 3TS képviseltében a befektetés indoklásával kapcsolatban elmondta, hogy megítélésük szerint a mobilkommunikáció tejed a leggyorsabban, ezért döntöttek a Voxline fejlesztési irányzatának támogatásáról.

A tájékozató egyik érdekes pontja volt, amikor a Voxline ügyvezetője mobiltelefonjával az interneten keresztül vezérelte a prezentáció vetített képeinek léptetését - bizonyítva ezzel, hogy a cég fejlesztőmérnökei szinte bármilyen kapcsolatot képesek megoldani a világháló és a mobiltechnika között.

A Voxline ügyvezetője elmondta, hogy cégük a B2B-mobilinternet-megoldások fejlesztésére szakosodott technológiai start-up vállalat, az általuk kifejlesztett szoftvertechnológia személyre szabott mobil adatszolgáltatást és alkalmazásokat tesz lehetővé. A cég szolgáltatásai elsősorban a mobil elektronikus kereskedelem és információszolgáltatás területére összpontosulnak, partnereiknek a mobilszolgáltatókat és az internetes portálok fejlesztőit kívánják megnyerni. A szegedi székhelyű cég további irodái Budapesten és a New Jerseyben található Belleville-ben működnek.

Kulcsszavak: WAP mobilszolg Voxline

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36