Így szerezheted meg álmaid állását!

forrás: Prím Online, 2023. július 27. 11:26

A munkaerőhiány ellenére, egy-egy álláshirdetésre ma már többen jelentkeznek, mint eddig valaha, így az önéletrajzodnak kiemelkedőnek kell lennie ahhoz, hogy a munkáltató figyelmét megragadd. Csupán 5-10 másodperc áll a rendelkezésedre, hogy a CV-d kitűnjön a szürke tömegből. Segítünk, hogyan pályázd meg álmaid állását, és mire kell különösen odafigyelned, hogy sikeres önéletrajzot készíts.

 

Menni vagy maradni?

 

A növekvő infláció miatt egyre többen gondolkoznak a karrierváltáson. A nyári uborkaszezon remek alkalmat kínál arra, hogy átgondoljuk, szükségünk van-e a változtatásra.

 

„Mérlegeljük a jelenlegi pozíciónkat objektíven, ha a serpenyő a negatív oldalra billen át, akkor talán készen állunk az új szakmai kihívásokra. Ebben az esetben érdemes körbenézni a piacon, illetve pontosan és őszintén megfogalmazni, milyen szakmai kompetenciákkal, értékekkel bírunk. Ha ez megvolt, a következő lépés az önéletrajz aktualizálása” – mondta Katkics Attila üzleti tanácsadó, HR szakember.

 

Katkics Attila

 

Kerüld a rikító színeket és a szelfiket!

 

Nem csak a tartalomra, az önéletrajzod külalakjára is nagy gondot kell fordítanod. Ügyelj arra, hogy a helyesírás és a nyelvhelyesség hibátlan legyen, valamint, hogy ne tartalmazzon rikító színeket vagy nagy aránytalanságokat a külalakja. Fontos, hogy a betűtípus egységes legyen, és kerüld az extrém méretű vagy színes betűket. Az önéletrajzod legyen friss és aktuális, frissítsd rendszeresen a benne szereplő információkat. Használj egyszerű, rövid és tömör mondatokat, és kerüld az elavult sablonokat. Legyen egyedi és személyre szabott az önéletrajzod! Ügyelj arra is, hogy a fotó ne legyen túl régi és semmiképpen ne legyen szelfi vagy partifotó. Elegendő egy jó portré, nincs szükség teljes alakos fotóra.

 

„A fotó mellé elhelyezhetünk egy „eye catcher”-t is, azaz személyes mottót, ezt mindenféleképpen aktualizáljuk a hirdetésre, különben balul sülhet el. Gyakori hiba, hogy a jelentkezők elfelejtik feltüntetni, melyik pozícióban mettől meddig dolgoztak – erre is figyeljünk oda. Nagyon fontos az elérhetőségek feltüntetése is!” – javasolta a szakember.

 

A munkáltatók elsősorban a hard skillek alapján fogják megítélni a jelentkezésedet. Ezért kiemelt figyelmet kell fordítanod a végzettségedre és a megszerzett képesítéseidre.

 

Az álláspályázatok körül óriási a verseny, így fontos, hogy önéletrajzodat igényesen és naprakészen állítsd össze: máskülönben könnyen azt gondolják majd, a munkádat is hányavetin végzed. Ha a szakember tanácsait betartod, nagyobb eséllyel hívnak majd be személyes találkozóra a kiszemelt pozíciók kapcsán!

 

Fotók: Katkics Attila / Pixabay

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Elérhetővé válik az automatikus munkabérelőleg

Automatikus Munkabérelőleg Rendszer (AMBER) néven biztosít új szolgáltatást a MagNet Faktor a Kulcs-Soft-tal partnerségben. Az új megoldás segítségével a bérszámfejtő szoftvert használó cégek alkalmazottai gyorsan és egyszerűen juthatnak a már ledolgozott munkanapok után járó fizetésükhöz. A munkavállalók mellett a vállalkozásoknak is kedvező ez a lehetőség: az adminisztratív terheik csökkennek, a bérfizetés pedig rugalmassá válik.

2024. május 9. 14:28

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Új pályázatok segítik a hazai innovációk szellemitulajdon-védelmét

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vissza nem térítendő támogatás formájában 500 millió forint keretösszeggel hirdet felhívásokat hazai vállalkozások, kutatóhelyek, illetve magánszemélyek számára szellemi alkotásaik levédetésére, elősegítve azok hatékony hasznosulását akár a nemzetközi piacokon is. 

2024. május 9. 09:54

Process Solutions: Mit várnak el a gazdasági vezetők és a cégvezetők a könyvelési szolgáltatójuktól?

A technológiai fejlődés és az üzleti környezet változásaival párhuzamosan a cégvezetők, vállalati döntéshozók elvárásai is folyamatosan változnak. Nemcsak a törvényi megfeleltetéssel kapcsolatos kötelezettségek betartását várják el könyvelőiktől, hanem stratégiai partnerséget és technológiai innovációt is.

2024. május 8. 19:41

Bemutatta legmodernebb újításait a Huawei Dubajban

Legújabb, innovatív viselhető-, audió- és irodai okoseszközeit mutatta be a Huawei a Dubajban rendezett nagyszabású nemzetközi eseményén. 

2024. május 8. 18:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36