Váratlan vendég lepte meg a Schneider Electric dunavecsei okosgyárának szakembereit

forrás: Prím Online, 2023. augusztus 17. 09:53

Jelenleg is zajlik a Schneider Electric dunavecsei okosgyárának, a Duna Smart Power Systems építkezése. Az épület kivitelezése új fázisba lépett, elérte az úgynevezett „beázásmentes” állapotot, ami azt jelenti, hogy elkészült a tető és a homlokzat víz-, illetve hőszigetelése.  Egy váratlan vendég miatt azonban egyetlen panelt később helyeznek majd fel. 

A terveknek megfelelően haladnak a Schneider Electric dunavecsei okosgyárának, a Duna Smart Power Systems kivitelezési munkálatai. Határidőre elkészült az épület tetőszigetelése és a homlokzati szigetelés is, így megkezdhették az ipari padló kialakítását, a villamos és gépész szakipari munkálatokat. Az építkezés megfelelő ütemben haladhat tovább, amellett is, hogy a szigetelés utolsó lépései közben valami szokatlanra lettek figyelmesek a szakemberek. 

 

 

Az épület előregyártott vasbeton szerkezetének részeként beépített oszlopok mindegyikén egy furatlyuk van ugyanis ezek segítségével tudják az oszlopokat a lehető legegyszerűbben a helyükre emelni. Három ilyen üregben is – meglepetésükre – madárfészket találtak a munkálatokat végző szakemberek. 

 

 

„Nagyon meglepődtem, amikor telefonhívást kaptam az okosgyár kivitelezőitől, hogy ’váratlan vendégünk’ van az építkezésen. Szakértő segítségével megállapítottuk, hogy házi rozsdafarkú és házi veréb költözött a furatokba, akiknek abszolút ideális fészekrakó helyszínnek bizonyult az építkezés.  Abban azonnal egyetértettünk, hogy a fiókák fejlődését mindenképpen biztosítanunk kell. Komolyan gondoljuk a biológiai sokféleség megőrzését, ezért úgy döntöttünk, hogy a szóban forgó homlokzati panel felhelyezésével megvárjuk, amíg a fiókák kirepülnek a fészekből. Erre a megkérdezett szakember szerint várhatóan augusztus végén kerül majd sor. Ezt követően javaslatának megfelelően eltávolítjuk majd a fészket és felhelyezhetjük a hiányzó panelt. Véleményünk szerint megéri várni, hiszen alapelveink fontos eleme a bolygónk, természeti erőforrásaink védelme, ebből is látszik, hogy valóban komolyan gondoljuk ezt” – mesélte el a történetet Sali Péter, a Duna Smart Power Systems gyárigazgatója. 

 

 

A Duna Smart Power Systems beruházásának értéke eléri a 16 milliárd forintot. Az üzemben várhatóan 2024-ben indul majd meg a termelés, és a tervek szerint 500 magasan kvalifikált munkahelyet biztosítanak majd a környéken élőknek 2025 után.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jövőbe mutató megoldások a 10. Smart Factory ConnAction konferencián

Az ipar 4.0 koncepciója több mint egy évtizede tartja izgalomban a termelővállalatokat. Ez idő alatt az ipari termelés digitalizálása és automatizálása, valamint az okos gyártás és az innovatív technológiák használata az egyik legnépszerűbb témává vált, amely még a mindennapi beszélgetésekben is megjelenik. 

2024. május 22. 16:05

Globális jelentőségű mérföldkőhöz ért a mesterséges intelligencia szabályozása

Hosszas jogalkotási folyamat lezárásaként a mai napon az Európa Tanács elfogadta a mesterséges intelligenciáról szóló rendelettervezetet, az EU Hivatalos Lapjában való közzétételtől pedig megkezdődik a visszaszámlálás a rendelet alkalmazásáig. A Deloitte szakértői összegyűjtötték, mit is tartalmaz pontosan a rendelet.

2024. május 22. 13:02

A Conrad és a TraceParts: B2B platform szinergia

Egyszerűsített fejlesztés, tervezés és kivitelezés: A Conrad termékkatalógusa mostantól a TraceParts-on is elérhető, lehetővé téve a CAD-adatok letöltését és a termékek megvásárlását egyetlen egérkattintással.

2024. május 22. 11:36

Fókuszban a világűr: a Széchenyi-egyetemen tartották a távközlési világnap országos konferenciáját

A legújabb űrtávközlési technológiák, a műholdas szolgáltatások és az űrkutatás álltak az idei távközlés világnapjához kapcsolódó konferencia fókuszában. Az eseményt 15. alkalommal rendezték meg a győri Széchenyi István Egyetemen a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kiemelt támogatásával.

2024. május 22. 09:55

Adatvédelem a felhasználók igényeire szabva – így segít a Samsung Knox

Naponta akár több százszor is kezükbe vehetjük mobiltelefonunkat, így az eszközök olyannyira mindennapjaink részévé váltak, hogy még otthonunkat is ritkán hagyjuk el nélkülük. Hozzánk tartoznak, és az olyan robbanásszerű, új technológiák, mint az AI vagy a generatív mesterséges intelligencia rendkívül izgalmas lehetőséget kínálnak a készülékek felhasználására – kiszélesítve a lehetőségek tárházát. 

2024. május 21. 20:39

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17