A Huawei több százmillió felhasználó adatait elemezve fejleszti az egészségkövető technológiákat

forrás: Prím Online, 2023. november 12. 13:52

A krónikus betegségek megelőzéséhez, valamint az alvászavarok, a sportolás utáni regeneráció és a gyermekkori fejlődés vizsgálatához is hozzájárulhatnak a Huawei jelenleg is zajló, okosórákhoz kapcsolódó egészségügyi kutatásai.*  A vállalat eddig több mint 300 millió felhasználó alvás közbeni légzésfigyeléshez kapcsolódó adatát elemezte, ötmillió felhasználó szívegészségét vizsgálta, és 800 ezer felhasználó érrendszeri és légúti egészségére vonatkozó adatait dolgozta fel. A Huawei új, finnországi kutatólaborjában dolgozó multidiszciplináris kutatócsapat a többi között a női egészség, a mentális egészség valamint a vérnyomás edzés közbeni nyomon követését szolgáló egészségfigyelő technológiákat is fejleszt.** 

A viselhető okoseszközökhöz kapcsolódó kutatások és fejlesztések nemcsak az egészséges életmód kialakításában segíthetnek, hanem hosszú távon hozzájárulhatnak napjaink egészségügyi kihívásainak megoldásához is. A világ egyik vezető technológiai vállalata, a Huawei, tíz éve jelent meg az európai piacon viselhető okoseszközeivel, és azóta folyamatosan az innováció élvonalában jár, nagy hangsúlyt fektetve a tudományos kutatás előmozdítására a viselhető technológia területén. 

 

 

Több százmillió felhasználó adatait elemzik

 

A Huawei partnereivel – egyetemekkel és kutatóintézetekkel – olyan megoldásokat kutat, amelyek hozzájárulhatnak a krónikus betegségek megelőzéséhez. A vállalat már több mint 300 millió felhasználó alvás közbeni légzésfigyeléshez kapcsolódó adatát elemezte, 5 millió felhasználó szívegészségét vizsgálta, és több mint 800 ezer felhasználó érrendszeri és légúti egészségére vonatkozó adatait dolgozta fel az egészségmegőrzés és betegségmegelőzés érdekében.*** 

 

 

A kutatómunka hátterét a Huawei tíz kutatóintézete és három egészségügyi laboratóriuma adja Kínában, és az innováció további előmozdítása érdekében a vállalat nemrégiben új laboratóriumot nyitott Helsinkiben. Az új európai laborban a multidiszciplináris kutatócsapat világszínvonalú teszt-berendezésekkel több mint 200 fiziológiai és biomechanikai mutatót követ nyomon és több mint 20 sportágat vizsgál valósághű környezetben. A laboratórium a kutatáshoz kapcsolódó tesztelésekhez és a fiziológiai adatok méréséhez – többek között a HUAWEI WATCH GT 4 okosóra segítségével – a vállalat egészség- és fitneszmonitorozási technológiáit alkalmazza. 

 

A gyártó emellett olyan jelentős kutatásokban is részt vesz, amelyek az alvászavarokhoz, a sportolás után regenerációhoz, a gyermekkori fejlődéshez és az átfogó digitális egészségügyi megoldásokhoz kapcsolódnak. A vállalat eddig több mint 130 millió okosórát szállított le globálisan, és jelenleg is eszközei funkcionalitásának továbbfejlesztésén dolgozik – eddig több mint 100 szakmai intézménnyel és több mint 13 millió felhasználóval működött együtt. 

 

 

Új funkciók érkezhetnek a jövőben

 

A HUAWEI Research alkalmazás több mint 200 egészségügyi tanulmányt tartalmaz többek között a szív egészségére, az alvási légzés tudatosságára, a tüdőfunkciókra, az érrendszeri egészségre és a vércukorszint szabályozására vonatkozóan.****  Legfrissebb kutatásai nyomán a vállalat a jövőben olyan további egészségfigyelő megoldásokat tervez beépíteni eszközeibe, amelyek a női egészség, a mentális egészség és a vérnyomás edzés közbeni nyomon követését szolgálják.*****  A vállalat emellett új területekre is merészkedik, többek között az inkluzív, azaz mindenki számára hozzáférhető és használható sporttechnológia fejlesztése érdekében: jelenleg is olyan egészségfigyelő technológiákat fejleszt, amelyek lefedik a kerekesszéket használók sport- és fitnesz igényeit. 

 

__________________

*Ez a termék nem orvostechnikai eszköz, ezért ellenőrzési adatai és eredményei csak tájékoztató jellegűek, és nem használhatók orvosi diagnózis vagy kezelés alapjául.

**Az elemzés és vizsgálatok adatai és eredményei csak tájékoztató jellegűek, és nem használhatók orvosi diagnózis vagy kezelés alapjául.

***Az elemzés és vizsgálatok adatai és eredményei csak tájékoztató jellegűek, és nem használhatók orvosi diagnózis vagy kezelés alapjául.

****Az alkalmazás nem orvostechnikai eszköz, ezért ellenőrzési adatai és eredményei csak tájékoztató jellegűek, és nem használhatók orvosi diagnózis vagy kezelés alapjául

*****A termék nem orvostechnikai eszköz, ezért ellenőrzési adatai és eredményei csak tájékoztató jellegűek, és nem használhatók orvosi diagnózis vagy kezelés alapjául.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Üzembe állt a Siemens e-kamion töltője

A világon elsőként a felső-ausztriai Laakirchenben, az autópálya melletti OMV-töltőállómáson helyezték mindennapos üzembe a Siemens e-kamionok tankolására is alkalmas új csúcstöltőjét.

2024. május 9. 12:59

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Új pályázatok segítik a hazai innovációk szellemitulajdon-védelmét

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vissza nem térítendő támogatás formájában 500 millió forint keretösszeggel hirdet felhívásokat hazai vállalkozások, kutatóhelyek, illetve magánszemélyek számára szellemi alkotásaik levédetésére, elősegítve azok hatékony hasznosulását akár a nemzetközi piacokon is. 

2024. május 9. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36