Több mint félmilliárd tonna CO2-kibocsátás elkerülésében segített a Schneider Electric

forrás: Prím Online, 2023. november 17. 11:35

Nagyot lépett előre a harmadik negyedévben a Schneider Electric idei fenntarthatósági célkitűzései megvalósításában. A vállalat termékeinél használt csomagolás közel kétharmada már újrahasznosított anyagból származik, a cég berendezéseivel, alkalmazásaival és szolgáltatásaival pedig több mint félmilliárd tonna CO2-kibocsátás elkerülésében segítette ügyfeleit. 

A Schneider Electric, az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat 2021-ben indította el a 2025-ig tartó Schneider Sustainability Impact (SSI) programot, melynek keretében 11 globális és több mint 200 helyi célkitűzést fogalmazott meg. A társaság folyamatosan méri és publikálja az elért eredményeket. A legutóbbi, az idei harmadik negyedévre vonatkozó jelentés szerint a cég nagyot lépett előre idei céljai teljesítése felé, és több mutatóban is fontos mérföldkőhöz érkezett. 

 

A vállalat az év végére a 6-os érték elérését tűzte ki célul a vállalások megvalósítását mérő 10-es skálán és a második negyedéves 5,28 után a harmadik negyedév végén már 5,76-os értéknél tartott. A Schneider Electric a július-szeptemberi időszakban jelentős előrelépést tett a környezetbarát, illetve újrahasznosított anyagok használatában mind a termékekben, mind azok csomagolásában. A termékek esetében a harmadik negyedévben már 27 százalék volt a „zöld” alapanyagok aránya, míg a csomagolás 60 százalékánál sikerült az egyszerhasználatos műanyagot újrahasznosított kartonpapírral helyettesíteni. 

 

 

A Schneider Electric fontos célkitűzése, hogy segítse ügyfeleit a CO2-kibocsátásuk csökkentésében. Ezen a területen is komoly fejlődést hozott a harmadik negyedév, melynek végéig 513 millió tonna CO2-kibocsátás elkerülésében támogatta ügyfeleit a vállalat. A cég célja, hogy 2025-re ez az érték elérje a 800 millió tonnát. 

 

A társaság a beszállítóit is ösztönzi a klímabarát működésre. Ennek segítésére indította el a Zero Carbon Project nevű kezdeményezését, melynek keretében 2025-ig az ezer legnagyobb beszállítónál 50 százalékkal csökkentenék a CO2-kibocsátást. Az idei harmadik negyedév végére már 24 százalékos csökkenést sikerült elérni.

 

A globális eredmények mellett lokális szinten is több kiemelkedő eredményt ért el a vállalat. A napenergia hasznosítását szolgáló megoldások, amelyeket egy kenyai gyermekklinikán telepítettek 20 ezer embernek biztosítanak hozzáférést tiszta áramhoz. A Schneider Electric azt a célt tűzte ki, hogy 2025-re 50 millió embert segítsen hozzá tiszta áramhoz, idén szeptember végére már 44 millió fölött volt ez a szám. 

 

A vállalat SSI programjában szerepel az oktatás támogatása is, a társaság 2025-ig egymillió embernek biztosítana energiamenedzsment képzést. A mexikói Enactusszal együttműködve több mint 400 egyetem és főiskola 60000 hallgatója vett részt képzésekben, így a harmadik negyedév végére már több mint 540 ezer ember részesült az oktatási lehetőségből. 

 

A Schneider Electric és a Gaia Energy Impact Fund II 40 millió eurót gyűjtött össze afrikai megújulóenergia-projektek támogatására. Ebből az összegből környezetvédelmi és társadalmi fókuszú startupokat és projekteket finanszíroznak.

A Schneider Electric SSI programjának harmadik negyedéves eredményeit bemutató jelentés itt érhető el. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Új pályázatok segítik a hazai innovációk szellemitulajdon-védelmét

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vissza nem térítendő támogatás formájában 500 millió forint keretösszeggel hirdet felhívásokat hazai vállalkozások, kutatóhelyek, illetve magánszemélyek számára szellemi alkotásaik levédetésére, elősegítve azok hatékony hasznosulását akár a nemzetközi piacokon is. 

2024. május 9. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36