Az év keresésekben: Google keresési trendek 2023

forrás: Prím Online, 2023. december 11. 14:36

A Google Kereső nagyméretű információs bázisának köszönhetően évek óta segíti a felhasználókat abban, hogy megtalálják a számukra fontos információkat és tudnivalókat. A vállalat, összegyűjtve keresőmotorjának legfrissebb adatait, idén ismét közzétette a leggyakoribb keresések listáit, bemutatva, hogy mely témakörök érdekelték 2023-ban leginkább a felhasználókat Magyarországon és az egész világon.

 

• Milyen hazai és nemzetközi hírességekre kerestek rá legtöbbször a magyarok? 

• Mely sorozatok, TV műsorok és filmek keltették fel leginkább a magyarok érdeklődését ebben az évben? 

• Mik voltak 2023 legnépszerűbb sporteseményei? 

• Milyen játékok és elektronikai készülékek voltak a legközkedveltebbek? 

• Milyen receptek érdekelték leginkább a magyarokat?

 

Hagyományos módon a Google minden év végén nyilvánosságra hozza, hogy keresője szerint milyen személyekre, eseményekre és fogalmakra kerestek rá leggyakrabban a felhasználók, bemutatva ezzel az adott időszak legnépszerűbb témáit, illetve a legfontosabb változásokat az előző évi trendekhez képest. A ‘Year in Search’ oldalon a magyar és globális listák mellett a világ számos országának idei eredményei is megtekinthetők.

 

Ezek voltak 2023 legfelkapottabb témái Magyarországon

 

2023-ban is igazán változatos témák kerültek fel a Google Kereső magyarországi toplistáira. A legkeresettebb hírességek esetében kis meglepetést okozva Azahriah került az élre, akit Eszenyi Enikő követett szorosan. Sokaktól búcsúznunk is kellett idén, Suhajda Szilárd és Matthew Perry csak néhány a leggyakrabban keresett személyek közül. A filmek, sorozatok és televíziós műsorok felkapott keresései között hazai és nemzetközi találatok is szerepeltek, dobogós helyezett lett például az idei év két nagy riválisa, az Oppenheimer és a Barbie film, de előkelő helyen végzett a Hazatalálsz című magyar sorozat, valamint a Sztárbox és a Nyerő Páros televíziós műsorok is. Legnépszerűbb sporteseménynek az Atlétikai Vb és Eb selejtező bizonyult, utóbbi esetén a Szerbia és Bulgária ellen játszott mérkőzések eredményei érdekelték leginkább a magyarokat. A közkedvelt elektronikai eszközök piacát 2023-ban is az iPhone termékek uralták, s míg a videójátékok közül a Stumble Guys és a Hogwards Legacy került ki győztesen, addig az idei év legdivatosabb receptjei esetében az őzlábgomba és almás pite elkészítési módjai után érdeklődtek a legtöbben.

 

A Google Kereső magyarországi toplistái:

A Google csapata idén annak is utánajárt, hogy 25 év alatt mely személyekre, eseményekre és kifejezésekre kerestek rá legtöbbet a felhasználók szerte a világon, s összeállította a legnépszerűbb találatok listáját. Íme néhány az elmúlt negyed évszázad legfelkapottabb Google keresései közül:

 

 

Hogyan készül a lista?

 

A ‘Year in Search’ listái a Google Trends anonim, statisztikailag összesített adatai alapján készültek, melyekből a duplikációk, spam-ek kiszűrésre kerülnek.

Nyitókép: Pexels

Kulcsszavak: Google kereső

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ezek az idei kulcstémák a webes és marketing stratégiák terén

Mások mellett Balogh Levente, a Szentkirályi ásványvíz alapítója, Wolf Gábor kisvállalati marketing szakértő, Sárospataki Albert, a Billingo vezérigazgatója és Huszár Viktor, a Teqball társalapítója is előadást tart az idei Maximum Web és Marketing Konferencián, ahol a résztvevő vállalkozók elsősorban a sikeres cégvezetés és online működés megvalósításához gyűjthetnek hasznos tudást a leghitelesebb példaképektől.

2024. május 14. 14:52

A Continental autógumija az első helyen végzett a Tyre Reviews szakportál négyévszakos abroncstesztjén

Újabb megmérettetésen, a Tyre Reviews 2024-es négyévszakos abroncsteszten győzedelmeskedett a Continental AllSeasonContact 2 modellje. Hét 205/55R16-os méretű, VW Golfra autóra felszerelt, egész évben használható modellből álló tesztmezőnyben ért el első helyezést.

2024. május 14. 13:17

A BASF a sikeres Ethernet-APL kísérletet követően az ABB-t választotta zöldmezős projektjeihez

A BASF első európai zöldmezős Ethernet Advanced Physical Layer (Ethernet-APL) projektjének részeként az ABB-t választotta az elosztott vezérlőrendszerekhez (DCS).

2024. május 14. 11:40

Krausz Ferenc Nobel-díjas fizikusnak ítélték idén a Neumann Professzori címet

Ismét magyar Nobel-díjas kapta a BME és a Neumann Társaság által alapított Neumann Professzori címet: Krausz Ferenc fizikus az ultragyors lézertudomány területén elért tudományos teljesítményéért részesült a kitüntetésben. A fizikus által megalapozott tudomány a mikrochipgyártástól kezdve a daganatos betegségek diagnosztizálásáig számos területen hozott forradalmi változást. A kitüntetésre május 11-én került sor a Műegyetem Ünnepi Szenátusi Ülésén, ahol a díjat a BME rektora és a Neumann Társaság elnöke adta át.

2024. május 14. 09:53

Magyar innováció: Közel száz tűzvédelmi szakembert képeztek ki az új módszerrel

Sikeres a tűzvédelmi szakemberek képzése, akik már egy új iparági sztenderd alapján sajátítják el a papírmentes tűzvédelmet. Az innovatív magyar megoldás e-naplós rendszere átláthatóbb és könnyebb hozzáférést biztosít a tűzvédelmi eszközökhöz és az ellenőrzéshez. A papírmentes rendszer egyre szélesebb körben terjed itthon és már akkreditált képzések is elérhetőek a témában.

2024. május 13. 19:08

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36