Nagy sikerű pénzügyi esettanulmányi versenyt rendezett a Széchenyi István Egyetem

forrás: Prím Online, 2024. február 9. 09:59

Az Országos Pénzügyi Esettanulmányi Verseny (OPEV) Magyarország egyik legnagyobb hagyományokkal bíró ilyen versenye, amelyet az idén már 22. alkalommal rendezett meg a győri Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégiuma. A rendezvényen hazai és határainkon túli felsőoktatási intézmények csapatai adtak számot tudásukról.

 

Az online fordulót követően, február elején rendezte meg a XXII. Országos Pénzügyi Esettanulmányi Verseny személyes részvétellel zajló fordulóját a Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégiuma. A programot dr. Remsei Sándor, az egyetem Kautz Gyula Gazdaságtudományi Karának dékánja nyitotta meg, majd Kaisz Krisztián, az idei esettanulmányt biztosító vállalat, a Kays Kft. tulajdonosa ismertette cégük működésének alapelveit. A főtámogató képviseletében Kovács Tibor, az MBH Bank Vállalati Üzletközpont vezetője és dr. Vinkóczi Tamás szakkollégiumi programigazgató köszöntötte a csapatokat, a zsűritagokat, a felkészítő oktatókat és a szervezőket. A verseny során a csapatok az online forduló során leadott megoldásaikat prezentáltak, amelyeket a zsűri magas színvonalúnak ítélt.

 

Az Országos Pénzügyi Esettanulmányi Verseny résztvevői. (Fotó: Horváth Márton)

 

A végeredmény:

 

1. KIWIK, Soproni Egyetem, Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar

2. Fájnensz 2.0, Debreceni Egyetem, Gazdaságtudományi Kar

3. Economus, Miskolci Egyetem, Gazdaságtudományi Kar

4. JP Consulting, Pécsi Tudományegyetem, Közgazdaságtudományi Kar

5. ConsulTigers, Babeș-Bolyai Tudományegyetem, Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar, Kolozsvár

6. Cápák, Széchenyi István Egyetem, Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar 

7. Four Support, Budapesti Gazdasági Egyetem, Pénzügyi és Számviteli Kar

8. ENIGMA, Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Csíkszeredai Kar

9. Quantum, Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Kaposvári Campus 

10. Keleti bajnokok, Óbudai Egyetem, Keleti Károly Gazdasági Kar

11. XYZ, Szegedi Tudományegyetem, Gazdaságtudományi Kar

 

Az „A” döntő különdíját a Széchenyi István Egyetem, míg a „B” döntőét a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem csapata nyerte.

 

Az eredményhirdetésen három szakkollégiumi díjat is kiosztottak a kiemelkedő szakmai teljesítmény díjazásaként Hamuth Mónikának, Németh Anikónak és Pintes Orsolyának, a Széchenyi István Egyetem hallgatóinak. Elismerésben részesült Kovács Adél, a kriptokvíz nyertese is, aki szintén a győri gazdaságtudományi karon végzi tanulmányait.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Indul a negyedik nagy digitális kaland

A Digitális Tudásért Alapítvány (DTA), amely szívügyének tekinti a digitális oktatást hazánkban, ismét büszkén rendezi meg 2024. május 23-án, immáron negyedik alkalommal az ország legnagyobb digitális csapatversenyét, a Nagy Digitális Kaland-ot.

2024. május 9. 20:55

Legendás magyar konstruktőrök nyitják meg a School-Computer kiállítást Budapesten

Új helyszínen, a Neumann Társaság Báthori utca 16. alatti székházában mutat be időszaki kiállítást az Informatika Történeti Múzeum Alapítvány – alapítója, a Neumann Társaság szakmai anyagaira építve – az iskolagépek történetéről. School-Computer – a digitális kultúra megjelenése a közoktatásban a címe a tárlatnak, amely a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával május második felétől október végéig látogatható. A május 17-én, 17 órakor zajló megnyitón a legendás Homelab számítógépek konstruktőrei, Lukács József és Lukács Endre mesélnek a személyi számítógépek hőskoráról. 

2024. május 9. 19:27

3 árulkodó jel, hogy a cég IT csapata már nem versenyképes

Szinte követhetetlen tempóban fejlődnek a vállalati szolgáltatásokat támogató IT-rendszerek, a cégek pedig komoly piaci hátrányba kerülhetnek, ha nem tartanak lépést a változással. Az ügyfelek és a munkatársak igényei egyre csak nőnek, a versenytársak szolgáltatásai pedig rövid idő alatt gyorsabbá, kényelmesebbé, átláthatóbbá válhatnak a miénknél. 

2024. május 9. 18:01

Rákapcsolt az Euronics: már aznap megérkezhet a grill vagy a hűtő

Egyre népszerűbb a vásárlók körében az aznapi kiszállítással vagy áruházi átvétellel történő rendelés az Euronicsnél. A megrendelés napjára házhoz szállítást ígérő szolgáltatás tavaly nyáron indult, idén pedig még szélesebb időablakkal lehet már rendelni Budapesten belül. Az online leadott rendeléseket pedig az áruházakban is át lehet venni akár még aznap, ez a szolgáltatás már országszerte elérhető ingyenesen. Az ilyen módon rendelt termékek toplistáján ott vannak a ventilátorok, a kávék, a mosószerek, és az állateledelek, de rendeltek már asztali grillt is így.

2024. május 9. 16:20

Elérhetővé válik az automatikus munkabérelőleg

Automatikus Munkabérelőleg Rendszer (AMBER) néven biztosít új szolgáltatást a MagNet Faktor a Kulcs-Soft-tal partnerségben. Az új megoldás segítségével a bérszámfejtő szoftvert használó cégek alkalmazottai gyorsan és egyszerűen juthatnak a már ledolgozott munkanapok után járó fizetésükhöz. A munkavállalók mellett a vállalkozásoknak is kedvező ez a lehetőség: az adminisztratív terheik csökkennek, a bérfizetés pedig rugalmassá válik.

2024. május 9. 14:28

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36