440 taggal rendelkezik két hazai kábeltévés szövetség

Kovács Attila, 2001. március 12. 17:03
Sík Zoltán informatikai kormánybiztos megnyitójával március 12-én a budapesti Hiltonban megkezdődött a kétnapos Broadband Hungary 2001 kábelkommunikációs konferencia és megnyílt az azt kísérő kamarakiállítás.
A kormánybiztos hangsúlyozta, hogy a televíziós, telekommunikációs és adathálózati szolgáltatások integrációjaként létrejövő szélessávú szolgáltatások megvalósítása nemcsak jelentős beruházásokat, de egy minden eddiginél sokrétegűbb ügyfélkommunikációs tevékenységet is igényel.

Kéry Ferernc, a Magyar Kábelkommunikációs Szövetség (MKSZ) elnöke elmondta, a mai hálózatok már kétharmada alkalmas differenciált szolgáltatások nyújtására, az interaktivitás a hálózatok felét jellemzi, ám a Magyarországon jelenleg üzemelő összesen 1500 darab különálló fejállomást fontos lenne hálózatban üzemeltetni.

Rajkai László, a Magyar Kábeltelevíziós és Hírközlési Szövetség (MKHSZ) elnöke kiemelte a három szolgáltatói terület (hagyományos, alternatív, vezeték nélküli) versenyének fontosságát, az ún. idősoros műsorokról a tematikus műsorokra való átállás, átalakulás jelentőségét, valamint a közeljövő nagy kérdésének megválaszolását: „Ki és/vagy mi fogja megfinanszírozni a szélessávú kábeltévés adatátvitelt?”

Megtudtuk, hogy az MKSZ jogi tagjainak száma jelenleg kb. 220, összesen mintegy 1 millió ügyféllel rendelkezik, az MKHSZ-nek pedig szintén kb. 220 jogi tagja van, amelyek összesen 650 ezer előfizetőhöz juttatják el a kábeltévés szolgáltatásokat.

Kulcsszavak: kábel MKSZ MKHSZ konferencia

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50