Egy szoftver karrierje

SMeSter

, 2001. március 20. 19:18
A legoptimistább piaci jóslatok sem jelezték a rövid szöveges üzenetek ilyen mértékű terjedését - ugyanakkor az üzleti életben alig-alig játszik szerepet ez a gyors és olcsó kommunikációs lehetőség. Tegyük hozzá: egyelőre...
Megjelent egy olyan megoldás, amely lendületet adhat az SMS-ek üzleti felhasználásának. A Psion Rendszerház Kft. munkatársai által kifejlesztett SMeSter rövid (és hoszszabb!) szöveges üzenetek tömeges küldésére-fogadására, különböző ötletes funkciók megvalósítására alkalmas.

"Cégünk több mint tíz éve élenjár a hazai mobilkommunikációs fejlesztésekben. Éppen egy vállalati információs rendszer kiépítése során találkoztunk azzal az igénnyel, hogy pillanatok alatt lehessen egyszerre akár ötven vagy száz mobiltelefonnal rendelkező vállalati alkalmazottat SMS-ben értesíteni - ekkor kezdtük meg az SMeSter PC-s szoftver kifejlesztését. A termék nagyon jól sikerült, és rögtön kiderült, hogy nemcsak az adott vállalat, hanem nagyon sokféle cég, szervezet alkalmazhatja sikeresen feladatainak megoldására" - mondta Dés Tamás, a Psion Rendszerház Kft. ügyvezető igazgatója a szoftver képességeinek bemutatásakor.

Az SMeSter egy olyan multifunkciós program, melynek révén a felhasználó a személyi számítógépről az internetes levelezőprogramhoz hasonló, felhasználóbarát kezelőfelület segítségével küldhet és fogadhat SMS-t. Az alkalmazás elsőszámú előnye a gyors, tömeges és hatékony küldés, illetve fogadás. Az igazgató titkárnője például szó szerint pillanatok alatt küldheti el a sürgős értekezletre szóló meghívókat a menedzsment tagjainak, a cég diszpécsere utasításokat, megbízásokat közölhet szintén gyorsan és hatékonyan a vállalat különböző helyszínein vagy házon kívül, "mobil" munkakörben dolgozó alkalmazottainak.

Ha a fordított alkalmazási irányt nézzük - vagyis az SMS-ek tömeges fogadását -, az SMeSter lehetővé teszi, hogy tévéműsorok, újságok, különböző termékeket vagy szolgáltatásokat a médián keresztül hirdető cégek rövid SMS-t kérjenek a közönségtől. A szoftver azt is biztosítja, hogy a visszaérkező válaszokat gyorsan fel lehessen dolgozni, esetleg válaszolni is lehessen azokra. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a megcélzott közönség sokkal szívesebben küld egy rövid SMS-t, mint hogy telefonáljon, levelet írjon.

Alkalmas a rendszer akár 1600 karakteres üzenetek elküldésére, címlista alapján csoportok képzésére és az így képzett csoportoknak szóló üzenetek azonnali továbbítására, továbbá mód van bizonyos előre gyártott üzenetek, válaszok elküldésére is. Bár léteznek már olyan mobiltelefonok, amelyek szintén képesek üzenetek összefűzésére és továbbítására, tehát 1600 karakteres üzenet elküldésére, de ez esetben az üzenet a fogadó félnél fordítva, a végétől az eleje felé haladva jelenik meg, míg az SMeSter alkalmazásával helyes sorrendben.

Még nem esett szó arról, hogy a rendszer nagyon jól kihasználható akkor is, amikor nincs szükség tömeges üzenetküldésre. Önmagában nagy jelentőségű, hogy a PC billentyűzetén könnyen, gyorsan beírhatók az üzenetek, ráadásul a rendszer archivál is, ami biztosítja, hogy vitás üzleti ügyekben dokumentumként lehessen használni a tárolt SMS-t.

Az SmeSter gyors sikert aratott a piacon: a Citybank, a Coca-Cola Magyarország, a Concorde Rt., a Magyar Rádió, a XVIII. kerületi Polgármesteri Hivatal, az Energizer és a Gála Party Szzerviz szinte azonnal megvásárolta a rendszert, s tapasztalataik azt bizonyítják, hogy az SMeSter karrierje csak most kezdődik.

Kulcsszavak: mobilszolg +fohir Psion-hu

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55