Csehország - folytatás a Tele Danmarkkal

MTI Sajtóadatbank, 2001. április 9. 07:19
A cseh pénzügyminisztérium azt javasolja, hogy a Ceske Radiokomunikace távközlési szolgáltató és műsorsugárzó 51 százalékára kiírt privatizációs tendert jelenleg nyertes nélkül zárják le és a tárgyalásokat folytassák a versenytárgyaláson vezető dán Tele Danmarkkal.
A minisztérium szóvivője a Dow Jonesnak azt mondta: a pénzügyi tárca a hétfői kormányülésen azt javasolja, hogy a kabinet kérjen magasabb árat a részesedésért annál, mint amit a Tele Danmark eredetileg ajánlott.

A végső ajánlatokat márciusban kapta meg a minisztérium, amely most azt állítja, hogy a tender nem hozott elfogadható ajánlatot és a továbbiakról csak a Tele Danmark hajlandó tárgyalni. A Tele Danmark a német Deutsche Bankkal együtt nyújtotta be ajánlatát, de ennek értékét a szóvivő nem közölte.

A Ceske Radiokomunikace - a Tele Danmarkkal egy már meglévő vegyesvállalatban - a vezetékes szolgáltatás beindításának előkészületeit végzi, a piacvezető Cesky Telecom riválisaként. Ugyancsak a Radiokomunikace üzemelteti Csehország második legnagyobb mobilszolgáltatóját, a RadioMobil SA-t, a Deutsche Telekommal együtt, vegyesvállalatban.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59