A Viador segíti a kommunikációt az amerikai hadsereg fegyvernemei között

Kiss Ádám Zoltán Kiss Ádám Zoltán , 2001. április 16. 21:31
A vállalati portálok szoftvereinek készítésében érdekelt Viador terméke fogja segíteni a kommunikációt az amerikai hadsereg négy fegyverneme, a szárazföldi csapatok, a légierő, a flotta és a tengerészet tisztjei között.
A hagyományos felosztás miatt eddig többé-kevésbé megosztott állomány tisztjei ezután egyesített rendszer segítségével juthatnak hozzá azonnal fontos, például a felszerelésre vonatkozó adatokhoz. A Viador szerint fő termékük, az E-Portal program amolyan csatlakozófelületként szolgál majd az új katonai kommunikációs rendszerben. A Viador partnereként közreműködő Autonomy fogja a keresőt szállítani, míg egy Sybase program a belső felhasználók adatcseréjét biztosítja majd.

A Viador számára fontos a most tető alá hozott üzlet, mivel a múlt hónapban költségcsökkentést bejelentő cég egyre inkább a több bevételt hozó kormányzati szférával kötendő üzletekre akarja alapozni jövőjét. A vállalat 55 alkalmazottat bocsátott el, és tovább folytatta tanácsadói részlegének leépítését, külső tanácsadók bevonása mellett. A sikeres üzletkötés ellenére a Viador kemény konkurenciával néz szembe, nemcsak az Oracle, a Microsoft és az IBM részéről, hanem a nemrég egyesült erővel vállalati portálok építésébe fogó Yahoo-SAP szövetség részéről is - írta a CNet.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09