Java-telefon térképszolgáltatással

Kollár Csaba, 2001. április 29. 20:25
A Motorola áprilisban az amerikai piacon több Java-kompatibilis mobiltelefont mutatott be. A Java-telefonokra kifejlesztett alkalmazások között az első helyen a térképszolgáltatás áll.
A Java-telefonok igazi sikerre Japánban számíthatnak. A készülékek letöltési lehetőséggel és Javaval a játékok és egyéb grafikus alkalmazások széles skáláját nyújtják a fogyasztóknak. A térképszolgáltatást elsősorban üzleti alkalmazásnak szánják, és a cég i85s, illetve i50sx modelljeivel vehető igénybe. Ezek a készülékek április végén, május elején jelennek meg, az iDEN(R) hálózati operátoroknál, és az év második felétől már a térképszolgáltatás is elérhető. A MapInfo leginkább egy átlagos WAP-os szolgáltatáshoz hasonlít, a GPRS “állandó kapcsolatban” funkciójával ötvözve. Az üzletemberek a MapInfo, illetve a hozzá hasonló MiGuide alkalmazások segítségével gyorsan elérhetik a szükséges alapinformációkat, beleértve a helyi yellow pages-t, az üzleti találkozóhelyeket, térképeket és utazási útvonalakat.

“A vezeték nélküli világ azt jelenti, hogy tudjuk, hol vannak a felhasználók, mi van a környezetükben, és hogyan tudják azt elérni” – nyilatkozta Mark Cattini a MapInfo elnöke. A Motorola a Java 2 Platformot, a Sun Microsystem Micro Edition (J2ME) technológiát használja. A Java nyelvet eredetileg az internetre fejlesztették ki, hogy annak felhasználóbarátabb, interaktívabb környezetet adjanak, de egyre több mobilgyártó cég is felismerte az alkalmazhatóságát a vezeték nélküli kommunikációban. Így a Java-kompatibilis eszközökkel letölthetjük és elmenthetjük a tartalmakat interneten keresztül. A telefonokba extra memóriát építettek, hogy a fogyasztó maximálisan ki tudja használni a J2ME appleteket.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38