Bővítette kínálatát a FIC

Tóth Kristóf, 2001. június 4. 21:17
A FIC ma számos új eszközt mutatott be, amelyek között vannak kisebb-nagyobb számítógépek, valamint internetes és kommunikációs készülékek is.
A FIC eddig elsősorban az alaplapjairól volt híres. A cég azonban mostanában nemcsak új alaplapokkal igyekszik bővíteni kínálatát, hanem egyéb hatékony eszközökkel is. Ma számos más termék mellett többek között bemutatott egy internetes készüléket, egy PDA-t, egy notebookot és egy nagy teljesítményű számítógépet is.

A FIC új, internetes készülékének neve AquaPad, amelybe a cég a Transmeta Crusoe processzor 500 MHz-es frekvenciával működő változatát építette bele. Emellett többek között 64 megabájt memória is rendelkezésre áll, és lehetőség van Compact Flash eszközök használatára is. Az AquaPad számos vezeték nélküli LAN technológiát támogat, amelyek segítségével elérhető az internet. A beépített Bluetooth modulnak köszönhetően a vezeték nélküli kommunikáció könnyen és hatékonyan megvalósítható. Az új készülékben egy 8,4 colos, TFT LCD kijelző kapott helyet. Az alacsony fogyasztású Transmeta processzornak köszönhetően az AquaPadben található akkumulátor élettartama körülbelül négy óra.

A FIC új, 1st-PDA nevű kéziszámítógépe a kitűnő teljesítménye mellett kiváló kommunikációs megoldásokkal is rendelkezik. A PDA-ba a StrongARM SA1110 processzor került bele. A 32 megabájtos rendszermemória mellett 16 megabájt Flash memória is rendelkezésre áll. A kis készülék 3,6 colos kijelezője kiváló minőségű megjelenítésre képes. Az új PDA a Compact Flash eszközökön kívül támogatja a Bluetooth-megoldásokat is.

A FIC Viento számítógép az 500 MHz-es Transmeta TM5400 processzorra épül. Könnyen hordozható, hiszen a mérete 268,5x160x27,8 milliméter, míg a súlya 1086 gramm. A 3-4 órás akkumulátor-élettartammal rendelkező számítógép támogatja a többek között Compact Flash eszközöket és a vezeték nélküli LAN technológiákat. A hírek szerint a Viento már a Microsoft Windows XP operációs rendszerrel együtt kerül majd forgalomba.

A FIC ugyancsak ma mutatta be a legújabb, nagy teljesítményű, S1815A típusú számítógépét. Ebbe a modellbe az Intel legnagyobb teljesítményű Pentium III processzorai kerülnek bele. A hatékony grafikus megjelenítésről az integrált ATI Radeon 256 AGP 4X chip gondoskodik. A perifériális eszközök csatlakoztatásához többek között négy darab USB és két darab IEEE 1394-es port is rendelkezésre áll.

Kulcsszavak: pda FIC desktop notebook

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36