Bemutatták a kínai Psion-t

Kollár Csaba, 2001. július 11. 20:25
A kézieszközöket gyártó Psion bemutatta két új Revo-alapú termékét, amelyek támogatják a kínai karaktereket.
A mobilkommunikációs eszközöket gyártó cégek előtt világos lett; a leggyorsabban fejlődő piac a kínai, így nem meglepő, hogy számos nagy cég termékeivel, és gyakran azok kínai nyelvű változataival Ázsiának ebben a térségében kíván fogyasztókat szerezni.

A Psion most bemutatott két új modellje a Traditional és a Simplified. A tajvani és a hongkongi piacra a Traditional verziót szánják. Ez öt kínai nyelvjárást ismer, és támogatja a kézírás-felismerést. A “szárazföldi” Kínában a Simplified verzió kerül forgalomba, három nyelvjárás támogatásával, és ugyancsak kézírásfelismeréssel. “Ez a legnagyobb piaca a PDA-knak. Évente 75%-kal növekszik” – nyilatkozta Charles Cousins a Psion Asia Pacific regionális igazgatója egy sajtóközleményben. Majd folytatta “számunkra egyaránt fontos az egyéni és a céges fogyasztó, a világ bármely táján. A kínai nyelvet támogató PDA-k megjelenésével szeretnénk a kínai fogyasztók kedvében járni”.

A most bemutatott modellek, változatok közel 13 ezer kínai karaktert ismernek. A kínai-angol, angol-kínai szótár szintén hasznos szolgáltatásnak bizonyul, akárcsak a kínai SMS üzenetek támogatása. A Psion 618C (ez az alapmodell, melynél a C utal a kínai környezetre) 8MB RAM-mal, e-mail kapcsolattal és kompakt billentyűzettel rendelkezik. Az ára 360 USD, a tervek szerint július végén kerül a boltokba.

Kulcsszavak: Psion pda +fohir

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09