Softimage 3D 4.0 - profi grafikusoknak

FeriMesz FeriMesz, 2001. augusztus 16. 09:34
Az Avid leányvállalata, a Softimage bemutatta a Softimage 3D és a Softimage XSI professzionális grafikai programok legújabb verzióit.
A Softimage 3D 4.0 új funkciói közé tartozik a Multiple UV Texturing, a javított animáció-kontroll és a fejlesztett Vertex színes árnyékolás. A kiválasztott sokszögeket szükség szerint elrejthetjük, az árnyék-nézetben pedig közvetlenül láthatjuk a sokszög-modellek árrnyékolását.

A Siggraph vásáron bemutatták a Softimage XSI legújabb, 2.0-ás verzióját is, amelynek hamarosan elkészül Linux-rendszereken futtatható változata. A rendering-engine-t átdolgozták, így gyorsabban kaphatunk még szebb képeket. Az integrált compositor tejles script-támogatással rendelkezik, és a szoftver összes animációs funkcióját kihasználja. Az újítások közé tartozik a haj- és szőrszimulátor, a valósidejű árnyékolás és a javított 3D-szövegfunkciók. Mostantól web-kompatibilis Shockwave 3D vagy Flash formátumban is lehet menteni az elkészült animációkat, amelyeket könnyen beépíthetünk weboldalakba. A programhoz tartozó SDK-val saját eszközöket és plugineket hozhatnak létre a felhasználók.

A Softimage 3D 4.0 Windows NT és IRIX rendszereken futtatható változata 2001 őszén jelenik meg a piacon - az árát még nem tették közzé. Szintén bizonytalan a Softimage XSI 2.0-ás verziójának ára - a szoftver mindenesetre októbertől lesz kapható Windows NT, 2000, IRIX és Linux rendszerekre. Az Avid leányvállalataként működő Softimage emellett bejelentette, hogy az említett programok korábbi verziói szeptember 19-ig kaphatók kedvező áron.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38