Új helyen a Comfort NetShare kommunikációs szaküzlet

Zsadányi Pál, 2001. augusztus 20. 08:52
A telephely-változtatás mindig rizikó. Egy kisszövetkezetet például egymilliós tartozással sújtott az, hogy a régi telephelyére küldött számla egy évig kallódott. A Comfort NetShare Kft. azonban, merészen, most ismét új helyre költözött.
A Comfort nem mindig jószántából váltott telephelyet, ami megint csak tanulságos lehet. Volt, amikor olyan környezetből kellett menekülnie, amelyben a betörések hétköznaposak voltak. A mostani új, XIII. kerületi telephelyük, a Teve utca 41., föltehetőleg az alvilágban nem túl szívesen hallott utcában van, lévén a közelben a BRFK központja.

A Comfort volt egyébként Magyarországon az első üzlet, amely e-boltot nyitott, amelynek a hátterét a Mester utcában működő Kommunikációs szaküzlet és Internet Rock Cafe adta (mely utóbbihoz a zenét Vörös István művei adták). A Comfort honlapja tulajdonképpen ma is e köré a NetShare e-bolt köré építkezik.

A Comfort Kft. másik érdekes hazai kezdeményezése volt a Business Club Comfort (BCC) szövetség (vagy páholy, vagy hogy is nevezzük). A BCC a Comfort üzleti partnereit fogta össze, és rendszeresen tartott olyan rendezvényeket, amelyen a Comfort be tudta mutatni a legújabb termékajánlatait, külföldi partnereinek a szakembereit is segítségül híva. Továbbá, a Comfort-partnerek is be tudták mutatni a szövetség tagjainak és a külső érdeklődőknek az általuk készített termékeket vagy szervezett szolgáltatásokat. Hasonló hazai cég vezényelte ilyen klubról máig sem hallottam. Pedig ha a multikkal valaki versenybe akar szállni, az egy szál egymagában aligha sokra jut. Még ha a kormány újabban egyes magyar vállalkozásoknak tenderezés nélkül is elkezdett megbízásokat osztogatni, mert az meg olyan, mint a kutya vacsorája. Vagy marad valami a tűzhöz közelebbiek után, vagy nem.

A BCC első őszi rendezvénye, a BCC immár bejáratott színhelyén, a Grand Hotel Hungária konferenciaközpontjában, mindjárt figyelemre méltó: szeptember 20-án nemzetközi Lantronix-tanfolyamot tartanak. Az aktív hálózati eszközöket (LAN és WAN eszközök, terminál és nyomtató szerverek stb.) gyártó Lantronixnak a Comfort a hazai képviselője.

A korábbi hardveres Comfort egyébként már a múlt. A jelen, hogy szoftverüzletáguk is feljövőben van a NetShare üzletág megnyitásával. Mint a Deloitte & Touche Central Europe elemzéséből kiderül, 1997-1999 között a 13 leggyorsabban fejlődő magyar kistigris élére sikerült beverekednie magát. A probléma, hogy ilyen szituációban a kis magyar cégek java része a felvásárlás áldozatává válik és lekerül a hazai palettáról. A Comfort NetShare is próbál ez ellen védekezni, de kérdés, meddig tud. Korábban a Comfortnak egyébként (még a NetShare-korszak előtt) volt, méghozzá igen lelkes, külföldi befektetője.

A Comfort időszaki szaklapot is szerkeszt, Kommunikáció címen. Ebben a Comfort újdonságain túl a BCC-partnerek esettanulmányai is helyet szoktak kapni. A 100 000-nél nagyobb üzleti forgalmat bonyolító partnerek online bolti megjelenést is ingyen kapnak. Mindezek meglehetősen szokatlanul magas gondoskodást jelentenek egy hazai nagykereskedő cégtől.

A Comfort-NetShare- és a BCC-partnerek termékpalettája (rövid összefoglaló): NetShare webszoftver, Lantronix kommunikációs eszközök, Patton Electronics adatátviteli termékek, Equinox terminálhálózati hardver és szoftver, Decision döntéstámogató rendszerek, Captaris és Infinite mobilkommunikációs termékek (MediaRing, RightFax), tajvani Macromate szélessávú termékek, angol PCI (Productive Computer Inside Ltd.) távvezérlő szoftverek, Blast terminálszoftverek, Optoma kommunikációs gyártmányok és ZyXEL modemek, termináladapterek és xDSL eszközök. A BCC-partnerekkel együtt hardveres adattitkosítási eszközöket is forgalmaznak és telepítenek.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59