CES 2011: Az Apple megpróbálja „ellopni” a show-t

Vértes Judit, 2011. január 5. 09:16

A fogyasztó elektronika legnagyobb szabású bemutatóját jelentő CES kiállításra már hetekkel ezelőtt árnyékot vetett, az Apple bejelentése, miszerint nem kíván részt venni rajta. De szó sincs arról, hogy az Apple kihagyna egy lehetőséget, talán épp a távolmaradással (ezzel is), nos és a show idejére időzített egyebekkel (Mac App Shop, Verizon-bejelentés) az Apple épp magára akarja irányítani a reflektorfényt, és kicsit elhomályosítani a show-t. Az alábbiakban Jonny Evans blogbejegyzéséből adunk közre gondolatokat, a Computerworlds újságírója épp erről elmélkedik.

Bár az idei CES rendezvényt a hivatalos megnyitó előtt Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója vezeti fel egy úgynevezett "keynote" előadással, úgy tűnik, mégis az Apple uralja majd a kiállítást, annak ellenére, hogy nem is vesz részt rajta. Mindezt részben annak köszönheti, hogy róla, már csak azért is sokat beszélnek, hogy miért nincs itt, de emellett köszönheti annak a két eseménynek, melyek dátuma éppen január 6., a CES 2011 hivatalos nyitónapja.

Január 6-án az Apple megnyitja a Mac App  (Machintos Alkalmazások)  üzletét – jelentette be Steve Jobs, az Apple ügyvezető igazgatója. Az üzlet forradalmasítja a mobil alkalmazásokat, valamint a PC alkalmazásokat is a közeljövőben.

A másik bejelentés a közvéleményt régóta foglalkoztató új Verzion iPhone megjelenésével kapcsolatos. Talán nem véletlen, hogy január 6-án, 8:30-kor épp a Verzion vezérigazgatója, Ivan Seidenberg tart vitaindító előadást a CES konferencián „A fogyasztói elektronika ipar helyzete” címmel, melyben szó lesz „a Verzion következő generációs szolgáltatásairól és termékeiről”.  Nem lehet tudni, hogy bemutatják-e az új Verzion iPhone –t vagy , sem, mindenesetre az érdeklődést sikerült felkelteni, és már most mennek a találgatások, spekulációk, és természetesen megint csak mindenki az Apple-ről fog beszélni, hisz mi mással lehetne összehasonlítani a Verizon-termékeket, mint az Apple-termékekkel.

Ne lepődjünk meg azon sem, hogy a rendezvény az Apple hivatalos jelenléte nélkül is tele lesz iPhone, iPad készülékekkel, a sajtószobában is Mac gépekkel találkozunk.

Vagyis bár ott se lesz, az Apple minden elkövet, hogy elvigye a showt a többiek elől.

Ezzel együtt sem szabad megfeledkeznünk azokról, akik magán a shown-n próbálnak meg reflektorfénybe kerülni. Például a már említett Steve Ballmer beszédben az új NFC és multitask  fejlesztésekről, az Xbox piacra történő integrálódásról és egy új alkalmazás fejlesztéséről készül szólni. Nem biztos, hogy mindezzel sikerül az Apple-ről elvonni a figyelmet, de ne feledjük, nem csak egy ellenfél van, a Microsoftnak már az is siker, ha a Google-nek okozhat némi fejfájást az előttünk álló évben.

 

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Lányok Napja az ELTE Informatikai Karán

Az ELTE Informatikai Kar ismét szeretettel várja az érdeklődőket a Lányok Napjára, ahol bemutatják, milyen izgalmas és kreatív feladatok várnak a jövő informatikusaira, és miért érdemes lányként ezt a pályát választani.

2024. április 18. 19:41

Informatikai pályaorientációs napon segítik női szakértők az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása és a Women4Cyber Hungary a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. A Girls in ICT Day rendezvényen gondolatébresztő interjúk és inspiráló előadások segítenek a jövő reménybeli női informatikusainak a tájékozódásban és elhelyezkedésben. Az érdeklődőknek az eseményre nemcsak személyesen, hanem online is lehetőségük van csatlakozni.

2024. április 18. 16:54

Használt autót webshopból?

A 2023-as év konszolidációt hozott a használtautó-piacon, de a recesszió és az infláció szele érezhető a szegmensben. A vásárlók tudatosabbak, a bizalmatlanság viszont továbbra is erős és gyakran indokolt. Mit hozhat a jövő, és hogyan vásárolnak a magyarok használt autót 2024-ben? 

2024. április 18. 15:28

Megjelent a világ első unalmas telefonja

A Heineken a street kultúra ízlésformálójával, a Bodegával együttműködve bemutatta a Human Mobile Devices (HMD) által gyártott "The Boring Phone" készüléket.

2024. április 18. 13:15

A Sony bemutatja a BRAVIA Theatre vadonatúj otthoni audio termékcsaládját

A Sony megújítja BRAVIA márkáját, hogy gazdagítsa az otthoni filmnézést és moziélményt. A streaming szolgáltatások elterjedésével egyre népszerűbbé vált a kényelmes otthoni filmnézés. A Sony széles termékválasztékát, például a digitális mozifilmes kamerákat, professzionális monitorokat és professzionális fejhallgatókat a filmgyártás szakemberei széles körben használják, így a vállalat mélyre hatóan ismeri a moziipart, valamint a filmkészítők és tartalomkészítők törekvéseit. 

2024. április 18. 11:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09