Kicsi a Nokia 700, de ...

forrás Prim Online, 2011. augusztus 27. 08:58

A Nokia bemutatott három tömegpiacra szánt okostelefont, a Nokia 700, a Nokia 701 és a Nokia 600 készülékeket, melyek tovább bővítik a Nokia Symbian-alapú okostelefon-sorozatát. Mindhárom telefon Symbian Belle platformon fut, egyérintéses NFC-alapú megosztással és párosítással, az eddigi legszemélyesebb felhasználói felülettel és egy még erőteljesebb internetes böngészővel rendelkezik.

Csupán 50 köbcentiméterével, 96 grammos tömegével és 110 x 50,7 x 9,7 milliméteres méreteivel a Nokia 700 nem csak a Nokia legkompaktabb okostelefonja a Symbian sorozaton belül, de a legkompaktabb érintőképernyős monoblokk okostelefon a világon. Aminek híján van méretben, azért kárpótol funkcionalitásban, egyérintéses NFC-alapú megosztással és párosítással, 1Ghz-es processzorral, 3,2” AMOLED ClearBlack kijelzővel, 2 GB belső memóriával (mely egy 32 GB méretű microSD kártyával 34 GB-ig bővíthető), HD-minőségű videofelvétellel és egy LED-vakus, 5 megapixeles, teljes fókuszú kamerával. A Nokia 700 egyben a Nokia leginkább környezetbarát okostelefonja. Hosszú akkumulátoridejével, a környezetbarát anyagok használatával, az akkumulátor fogyasztását minimalizáló tulajdonságokkal a Nokia 700 a tökéletes okostelefon minden környezettudatos okostelefon-felhasználó számára.

 

Nokia 701 egy simulékony, karcsú okostelefon a világ eddigi legragyogóbb mobilkijelzőjével rendelkezik. A 3,5” ClearBlack kijelzővel tökéletesen használható beltérben és kültéren egyaránt. Aktív zajszűrővel rendelkezik a lehető legtisztább hang érdekében, és – csakúgy, mint a többi új okostelefon – támogatja az egyérintéses NFC-alapú megosztást és párosítást, amivel vezeték nélküli átvitellel lehet tartalmakat megosztani, valamint zenéket lehet streamelni NFC-képes fejhallgatókra és hangszórókra. A Nokia 701 okostelefon, melynek alapjául a népszerű Nokia C7 dizájn szolgált, 1 GHz-es processzorral rendelkezik, valamint egy 8 megapixeles, teljes fókuszú, kettős LED-vakus és kétszeres digitális zoommal rendelkező kamerával, egy második kamerával a készülék előlapján és HD-minőségű videorögzítéssel. 8 GB belső memóriája egy 32 GB méretű microSD kártya installálásával 40 GB-ig bővíthető.

 

Nokia 600 nagy hangot és nagy egyéniséget kínál egy kicsi csomagban, és 106 phonos hangintenzitással ez a Nokia leghangosabb okostelefonja. A Nokia 600 a zeneimádók álma a beépített FM antennával a fejhallgató nélküli rádiózáshoz, és az FM jeladóval, amivel a telefonról bármelyik FM rádióra küldheted a zenéidet. 60 órányi zenelejátszással, egy hihetetlenül erőteljes beépített hangszóróval, és a zenék NFC-képes tartozékokra történő vezeték nélküli streamelésével ez a tökéletes okostelefon, hogy beinduljon a buli. A Nokia 600 kedvezőbb áron kapható, mint a Nokia 700 és a Nokia 701 készülékek, ennek ellenére 1 GHz-es processzorral rendelkezik, valamint egy 5 megapixeles  teljes fókuszú kamerával LED-vakuval és HD-minőségű videorögzítéssel és 2 GB belső memóriával, mely a 32 GB méretű microSD kártya segítségével 34 GB-ig növelhető.

 

Amellett, hogy lehetővé teszik a tartalmak készülékek közötti megosztását, az NFC-vel mindhárom új okostelefon párosítható NFC-képes tartozékokkal, például hangszórókkal és fejhallgatókkal. Az NFC-képes tartozékok választékának bővítésére a Nokia bejelenti a Nokia Essence Bluetooth sztereo fejhallgatót is, amely bármilyen NFC-s okostelefonnal egyszerűen párosítható a két eszköz egymáshoz érintésével.

 

Kulcsszavak: NFC Symbian okostelefon Nokia

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Lányok Napja az ELTE Informatikai Karán

Az ELTE Informatikai Kar ismét szeretettel várja az érdeklődőket a Lányok Napjára, ahol bemutatják, milyen izgalmas és kreatív feladatok várnak a jövő informatikusaira, és miért érdemes lányként ezt a pályát választani.

2024. április 18. 19:41

Informatikai pályaorientációs napon segítik női szakértők az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása és a Women4Cyber Hungary a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. A Girls in ICT Day rendezvényen gondolatébresztő interjúk és inspiráló előadások segítenek a jövő reménybeli női informatikusainak a tájékozódásban és elhelyezkedésben. Az érdeklődőknek az eseményre nemcsak személyesen, hanem online is lehetőségük van csatlakozni.

2024. április 18. 16:54

Használt autót webshopból?

A 2023-as év konszolidációt hozott a használtautó-piacon, de a recesszió és az infláció szele érezhető a szegmensben. A vásárlók tudatosabbak, a bizalmatlanság viszont továbbra is erős és gyakran indokolt. Mit hozhat a jövő, és hogyan vásárolnak a magyarok használt autót 2024-ben? 

2024. április 18. 15:28

Megjelent a világ első unalmas telefonja

A Heineken a street kultúra ízlésformálójával, a Bodegával együttműködve bemutatta a Human Mobile Devices (HMD) által gyártott "The Boring Phone" készüléket.

2024. április 18. 13:15

A Sony bemutatja a BRAVIA Theatre vadonatúj otthoni audio termékcsaládját

A Sony megújítja BRAVIA márkáját, hogy gazdagítsa az otthoni filmnézést és moziélményt. A streaming szolgáltatások elterjedésével egyre népszerűbbé vált a kényelmes otthoni filmnézés. A Sony széles termékválasztékát, például a digitális mozifilmes kamerákat, professzionális monitorokat és professzionális fejhallgatókat a filmgyártás szakemberei széles körben használják, így a vállalat mélyre hatóan ismeri a moziipart, valamint a filmkészítők és tartalomkészítők törekvéseit. 

2024. április 18. 11:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09