Microsoft üzleti alkalmazások a Symbian Belle okostelefonokhoz

forrás Prim Online, 2011. szeptember 10. 08:41

A Nokia bejelentette Symbian Belle operációs rendszerének következő frissítéseit, melyek bármely vállalkozás számára mobilirodává alakítják az okostelefonok legújabb családját.

A Microsoft Apps elnevezésű ingyenes frissítéscsomag a Microsoft termelékenységet segítő alkalmazások egész sorát kínálja a kompatibilis Nokia okostelefonokra, hogy kiegészítse a Symbian Belle-ben már amúgy is megtalálható átfogó biztonsági és kezelhetőségi megoldásokat. Ezek az alkalmazások, melyekhez nem szükséges további infrastruktúra, azonnali üzleti előnyt adhatnak az első Symbian Belle készülékekhez, valamint jelentős hozzáadott értéket jelentenek a Nokia már meglévő üzleti ügyfeleinek, akik frissítenek Symbian Belle-re.

A Microsoft Apps, amely 2011. IV. negyedévének végétől, fokozatosan egyre szélesebb felhasználói körnek lesz elérhető, olyan eszközöket biztosít a Symbian Belle felhasználóknak, mint például a Microsoft Lync 2010 Mobile, a Microsoft OneNote, a Microsoft PowerPoint Broadcast és a Microsoft Document Connection (amely Microsoft SharePoint hozzáférést tesz elérhetővé mobilon). A 2012 első felében várható frissítés pedig elsőként vezeti be a Windows platformon kívül a Microsoft Word, Excel és PowerPoint dokumentumkezelőket. Ezek a Microsoft alkalmazások – amelyek eddig csak Windows-os környezetben léteztek – most első alkalommal kerültek kifejlesztésre más operációs rendszer alá.

A Microsoft Apps egy szoftverfrissítéssel lesz elérhető, melyet közvetlenül a mobilkészüléken vagy PC-n keresztül lehet majd elvégezni a Nokia N8, Nokia C7, Nokia C6-01, Nokia E7, Nokia E6, Nokia X7, Nokia 700, Nokia 701, Nokia 600 és Nokia Oro készülékeken.

Mindezek mellett a Nokia és a Microsoft azon dolgoznak, hogy a Symbian Belle-t futtató készülékekhez a Microsoft System Center Configuration Manager 2012 szoftver segítségével távoli eszközmenedzsment funkciót fejlesszenek ki.

Kulcsszavak: Nokia Microsoft Symbian

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A telefonálástól a nagyképernyős streamelésig – így alakította át az életünket 3 évtized alatt a mobiltechnológia

1994. március 26-án, 30 évvel ezelőtt indította a Yettel az első kereskedelmi GSM szolgáltatást Magyarországon, akkor még Pannon GSM néven. Nem csak a márka, a mobiltechnológia is számos újításon ment keresztül a három évtized alatt. Az akkoriban még csak hangszolgáltatást nyújtó méregdrága belépési díjtól indulva mára korlátlan hang- és adatcsomagok, szélsebes mobilinternet érhető el megfizethető áron, mind mobilon, mind az otthonokban, mobilhálózati alapokon. 30 év fejlődése, aminek mára a lakosság és az üzleti felhasználók is a nyertesei lettek.

2024. március 27. 16:55

Yettel: Új országos rekord született

2024. március 26-án több százan doboltak egyszerre Magyarország különböző pontjain, hogy hazai ütősrekordot állítsanak fel. A kísérlet apropóját az adta, hogy 30 éve indította el a Yettel – akkor még Pannon GSM néven – kereskedelmi szolgáltatását, amit a rekordkísérletben résztvevők egy országon átívelő, a mobilhálózat által összekapcsolt közös zenéléssel ünnepeltek meg. A mobiltársaság törökbálinti székházában és az ország több pontjáról 5G-hálózaton kapcsolódtak a helyszínek, és így a résztvevők egy új, hivatalosan is regisztrált országos rekordot állítottak fel.

2024. március 26. 17:11

A HONOR Magic6 Pro elérte a DXOMARK legmagasabb pontszámát

A HONOR Magic6 Pro lett a világ legjobb fényképezős okostelefonja, ugyanis a DXOMARK kamerarangsorának az élén végzett. A figyelemre méltó, 158-as DXOMARK pontszámot elérve a HONOR Magic6 Pro bizonyítottan az okostelefonos fényképezés új mérföldköve. Ez az elismerés rávilágít arra, hogy a HONOR továbbra is elkötelezett az okostelefonok fejlesztése iránt: egyszerre feszegeti a technológia határait és kínálja a legjobb élményt a felhasználóknak.

2024. március 20. 14:18

A legolcsóbb mobilokból a legjobbakat a boomerek veszik a Rejoynál

Bár sokan azt gondolhatják, hogy a felújított készülék piacterén főleg a legolcsóbb készülékeket keresik a magyar vásárlók, a Rejoy.hu-nál gazdára találó készülékek kétharmada közép vagy felső árkategóriájú, és csak egyharmada alsó kategóriás. Míg összességében a kilencvenes években született vásárlók rendelik a legnagyobb tudású, így legmagasabb árú mobilokat a Rejoytól, a baby boomer és X generációs vásárlók a belépő szintű készülékekből választják maguknak a legjobbakat.

2024. március 16. 12:18

A HONOR még izgalmasabbá teszi a tavaszt

Végre megérkezett a tavasz, ami meleget, szép időt és persze több lehetőséget jelent! Ezek kihasználásához pedig a HONOR most pár hasznos alkalmazást ajánl, amik segítenek a maximumot kihozni most, hogy végre ki lehet mozdulni otthonról – de akkor is, ha maradnánk.

2024. március 14. 19:31

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05