Eventus, avagy az észrevétlen IT forradalom

forrás Prim Online, 2011. szeptember 14. 08:50

A telekommunikáció rohamléptékű fejlődése nem csak az újabb és újabb technikai eszközök megjelenésének köszönhető, hanem a rendszerek integrált működését biztosító intelligens szoftvereknek is. Egy ilyen, a magyar Fornax vállalat által kifejlesztett alkalmazás, az Eventus működik közre a világ egyik legnagyobb telekommunikációs szolgáltatójának, a Deutsche Telekom rendszereinek az üzemeltetésében.

Felgyorsult világunk kommunikációs eszközrendszere hatalmas változáson ment keresztül az elmúlt években. A mobil és vezetékes hálózatok, az internetelérés és a digitális képtovábbítás is rendkívüli mértékben fejlődött. A telekommunikációs rendszerek fejlődésével azok egyre bonyolultabbakká is váltak, így a hibajelenségek, rendszerleállások mindennapi problémákat okoztak, a hibák keresése hosszú, és bonyolult folyamattá vált.

A Fornax felismerve a folyamatot kifejlesztette saját, Eventus nevű folyamatirányító szoftverén a TSS nevű alkalmazást, amely az automatizált diagnosztikai feladatokon, és az ügyfélkezelési rendszer irányításán túl azok, illetve más rendszerek összehangolására, diagnosztizálására is képes. Így például egy fogyasztói hibabejelentés pillanatában a rendszer képes detektálni az adott problémát, meghatározni a javításhoz szükséges munkafolyamatokat és intézkedni annak elhárításáról.

Az Eventus program használata előtt a fogyasztók, felhasználók által jelzett problémák, mintegy 75 százaléka ismeretlen hibaként került rögzítésre, ám a TSS alkalmazás bevezetése után, az automatizált diagnosztikai rendszernek köszönhetően az ismeretlen hibák aránya hamarosan 10% alá csökkent. A hibabejelentő tehát csak gyors intézkedést és visszajelzést érzékel, miközben az Eventus a lehető leghatékonyabban végzi a háttérmunkát, csökkentve a hibaelhárítás idejét és a ráfordítandó költségeket.

A 2011-ben megrendezett TechShow-n részletesen is megismerhetővé vált a magyar vállalat által kifejlesztett Eventus szoftver, amelyet elsőként a Magyar Telekom kezdett el használni, majd az ismert vállalatcsoport tizenegy tagja közül immár négy országban is bevezetésre került. Az egyedülálló magyar fejlesztést használja a Deutsche Telekomon kívül a UPC és az Invitel is. Hozzájuk hasonlóan a Vodafone is kihasználja az Eventus rendszer kiváló ügymenet-, illetve folyamat-támogató, valamint mukaerő-, és erőforrás-kezelő képességeit egyéb üzleti, illetve ügymeneti területeken.

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ezek voltak a legnépszerűbb helyek és személyek az online médiában 2023-ban

Politikusok, sportolók, hazai és külföldi hírességek szerepelnek a leggyakrabban említett nevek között, amelyek megjelentek az online médiatérben 2023-ban. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) 93 népszerű médiafelület – televíziós csatornák, újságok, rádiók honlapjai, valamint hírportálok, közösségimédia-felületek, fórumok és blogok – elemzésével azt vizsgálta, kik álltak a hírek és a közbeszéd fókuszában, valamint azt is, hogy hazánk és a nagyvilág helyszínei közül melyek szerepeltek a legtöbbet.

2024. április 23. 19:24

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

Együttműködésre lép a CETIN Hungary és a Pécsi Tudományegyetem

A független, integrált távközlési infrastruktúra-szolgáltató CETIN Hungary Zrt. és a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara a jövőben három kiemelt területen működik együtt: a kiberbiztonsági szolgáltatások fejlesztésében, a kutatás-fejlesztési tevékenység színvonalának további emelésében, illetve az építőiparban egyre elterjedtebb és ismertebb építményinformációs modellezéssel (BIM) kapcsolatos kölcsönös tudástranszferben.

2024. április 23. 16:21

Bevállalós ötletekkel versenyeznek a Megoldások a holnapért döntősei

Kiválasztották a legjobb nyolc csapatot a Samsung és az EdisonKids Megoldások a holnapért kihívásán. A jövő oktatása, a fenntarthatóság és a közösségfejlesztés iránt elkötelezett fiatalok megkezdhetik a felkészülést a döntőre. A következő hetekben a csapatok elképzelésük prototípusát alkothatják meg és tesztelhetik működését a mentorok közreműködésével. A diákok a szakértők segítségével készülnek a végső, májusi megmérettetésre, ahol a három legjobb csapat összesen 6 millió forint összértékű Samsung készülékkel bővítheti egyéni és oktatási intézménye eszközparkját.

2024. április 23. 14:44

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50