Tízezrek spórolhatók a webes karácsonyi vásárlással

forrás Prim Online, 2011. november 30. 10:08

A külföldi webshopok kínálatából akár több tíz százalékkal olcsóbban juthatunk mobiltelefonhoz, tablet PC-hez vagy parfümökhöz. A karácsonyi vásárlással még a forint jelenlegi, gyenge árfolyamával számolva is tízezrek spórolhatóak meg, derül ki a nemzetközi online fizetések vezető szolgáltatója, a PayPal által készített féléves árjelentésből.

A vállalat különböző termékek árait hasonlította össze Ázsiában, Nyugat és Közép-Európában, illetve az Egyesült Államokban. Az eredmények szerint azonos termékek árai akár több mint 100%-kal is eltérhetnek a különböző országokban. A Samsung Galaxy Tab 10.1 tablet PC például szolgáltatótól függetlenül a magyarországi 166.900 forintos átlagár helyett az Egyesült Államokból nettó 76.000 forintért vásárolható meg online, míg egy klasszikus Levi’s 501 farmernadrág 27.800 forint helyett akár 10.700 forintért is beszerezhető szintén az Egyesült Államokból. A technikai termékek piacán elsősorban elsősorban az Ázsiai és az Egyesült Államok-beli árak a leginkább versenyképesek, köszönhetően a még mindig stabilan gyenge árfolyamú dollárnak és az olcsó ázsiai előállítási költségeknek. Divatcikkek esetén pedig gyakran az Egyesült Királyság árai a legkedvezőbbek.

 

 

 

 

 

 

 



Hol érdemes vásárolni?
Az összehasonlítás győztesei a feltörekvő piacok közül Kína és Hong Kong, valamint a tartósan alacsony dollárárfolyamnak és az online boltok közti erős versenynek köszönhetően az Egyesült Államok. Gyakori, hogy egyes termékek akár az átlagos magyarországi ár feléért beszerezhetőek külföldi webshopokban, vagy akár a már magyar nyelven is elérhető www.Ebay.com-on keresztül. Ez azt jelenti, hogy a forint jelenlegi viszonylag alacsony árfolyamával kalkulálva, a vám és szállítási költségekkel együtt is több tíz százalékos megtakarítás érhető el a vásárlások során, nem is beszélve az óriási kínálatról és a kényelmes vásárlási lehetőségekről. Egy Dior Addict ajakrúzs például a magyarországi webshopok kínálatában 18.000 forintos átlagáron szerepel, míg Kínából akár az ár töredékéért, már 3.600 forintért beszerezhető, de Németországban is található nagyon kedvező, nagyjából 4.800 forintos ajánlat. 


Elektronikai cikkek Európán kívülről, divatcikkek az Egyesült Királyságból
Míg az elektronikai termékek piacán egyértelmű az Európán kívüli árak előnye, úgy a kozmetikumok és divatcikkek esetében sok esetben az Egyesült Királyság-beli webshopok ajánlatai jóval a magyarországiak alatt maradnak. Egy Hunter Original gumicsizma itthon közel 32.000 forintba kerül, addig Nagy-Britanniában már 20.000 forint alatt is hozzájuthatunk az ikonikus ruhadarabhoz. Babakocsit is érdemes a szigetországból vásárolni, a Maclaren Techno XT ugyanis hazánkban 90.000 forint körüli átlagáron vásárolható meg, míg kinti ára 60.000 forint alatt marad. Tovább erősítheti az Európai árak versenyképességét az EU-n belüli vámmentesség és az alacsonyabb szállítási költségek is.
Elmondható tehát, hogy a család minden tagjának vásárolhatunk ajándékot a hazai áraknál jelentősen olcsóbban is.

 

 

 

 

 

 

 

 


Nem csak gazdagoknak
Ha jobban körülnézük a távol-keleti piacokon, számos márkanév nélküli terméket is találunk. Ezek akár a drága és ismert márkák kedvező árú alternatívái is lehetnek, mivel az esetek többségében a minőségük ma már megközelíti az eredeti termékekét. Multimédiás eszközök között például jó ötlet az olyan ázsiai online piactereken szétnézni, mint a dealextreme.com vagy a focalprice.com, ahol egy márka nélküli táblagép már akár 15.700 forinttól beszerezhető, a digitális kamerák pedig az ár 40%-áért is megvásárolhatók márkanév nélkül – nem is beszélve arról, hogy ezek a boltok általában az egész világon átvállalják a szállítási költségeket.

Divatcikkek között is érdemes Magyarországon kevésbé ismert márkák között szétnézni. Az Egyesült Királyság-beli ASOS (www.asos.com) például kedvező alternatívát jelenthet, mivel fiatal tervezők által megálmodott, kiváló minőségű áruit meglehetősen kedvező árfekvésben kínálja.

Biztonság a vásárlás teljes ideje alatt
Az internetes és főleg külföldi vásárlással kapcsolatban gyakran felmerül a biztonság kérdése. Nagyon lényeges, hogy csak hitelesített és a vásárlói visszajelzések alapján pozitívan értékelt eladóktól vásároljunk. A már magyar nyelvű támogatófelülettel is elérhető PayPal különböző biztonsági megoldásokat kínál felhasználóinak, amik garantálják, hogy a pénz és az áru egyaránt a megfelelő helyre kerül. A felhasználók fiókját jogosulatlan tranzakciók elleni védelem óvja, az átutalásokkal kapcsolatos problémákra pedig mediátorok segítségével találhatunk megoldást. A szolgáltató vásárlóvédelmi programja pedig probléma esetén a tranzakció teljes összegének visszatérítését is lehetővé teszi, függetlenül annak értékétől.

 


 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05