Átfogó, „felülről érkező” védelem a teljes virtuális környezetre

forrás Prim Online, 2011. december 14. 14:24

A vállalatok számos kihívással szembesülnek akkor, ha egy virtuális környezetet biztonságosan szeretnének kiépíteni. Ide tartoznak azok a dilemmák, amelyek szerint a virtualizáció bevezetésével a vállalat nem felel meg a compliance kötelezettségeknek, több időt igényel a biztonsági rendszerek felügyelete, vagy a különböző platformok eltérő védelmet igényelnek. Veszélyt jelenthet a vállalatok számára, hogy virtuális környezetben egyetlen hardveren (gazdagépen) több kritikus rendszer található, így valamelyik virtuális szerver sérülése esetén a többi is támadhatóvá válik. A Noreg Kft., az üzletbiztonsági technológiák és szolgáltatások hazai szakértője szerint a virtuális környezetekben lehet és kell is rendet tartani. A vállalat éppen ezért egy olyan „felülről” jövő megoldást kínál, amely a virtuális gépek köré kialakított védelmet a fizikai infrastruktúrával azonos biztonsági szinten tudja megvalósítani.

Az IBM Internet Security System Virtual Server Protection (IBM-ISS VSP) egy olyan behatolás-védelmi megoldás, amellyel a virtualizált informatikai környezetek védhetők. A megoldás legnagyobb előnye a költséghatékonyság, ugyanis fizikai környezetekben az ugyanilyen szintű védelmet jelentősen drágább lenne kiépíteni. Egy VSP virtuális szerver akár kétszáz gép felügyeletét tudja megvalósítani, így nagyvállalatok esetében rendkívül költséghatékonynak tekinthető.


A megoldás központilag menedzselhető, így:
-    az informatikai szakembereknek nem kell több ezer eseményt hosztonként végignézni,
-    az adott hoszthoz eltérő biztonsági beállításokkal rendelkező virtuális gépek is csatlakoztathatók,
-    a megoldás a teljes – virtuális és fizikai – infrastruktúrában zajló eseményekről képes egységes jelentéseket és riportokat készíteni,
-    a rendszer minden tevékenységet naplóz, és tökéletesen megfelel a compliance kötelezett vállalatok igényeinek is.


Azonos gazdaszerveren működő virtuális szerverek esetében a VSP – a hagyományos, hoszt alapú védelmi eszközökkel szemben – nem kétszer, hanem csak egyszer ellenőrzi az adatforgalmat. A VSP működéséhez nincs szükség bármilyen kliens telepítésére vagy újrakonfigurálásra a virtuális gépeken. A különösen veszélyes, sokszor vírust hordozó PDF dokumentumokat is alkalmazásprotokollnak tekinti, ezért ugyanúgy vizsgálja ezeket a file-okat is. A fenti tulajdonságai miatt a virtualizáció-biztonsági piacon az IBM-ISS VSP egyedülálló megoldásnak számít.

Kulcsszavak: security Noreg

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50