OpenCL GPGPU stressz-teszt és Intel Ivy Bridge támogatás az AIDA64 v2.20-ban

forrás Prim Online, 2012. január 24. 19:04

Több fontos bővítménnyel jelentette meg a FinalWire (a régebben Everest kódnéven ismert benchmark program utódjának) az AIDA64 termékcsaládnak 2.20-as verzióját. Az AIDA64 legújabb kiadásában a rendszer stabilitásteszt modul OpenCL GPGPU stressz-teszttel bővült. Az újdonságok közé tartozik az is, hogy az AIDA64 v2.20 optimalizált sebességmérést biztosít az Intel Atom „Cedarview” processzorokhoz, valamint a hamarosan megjelenő Intel Core „Ivy Bridge” APU-khoz. 

„Saját méréseink szerint az új AIDA64 rendszer stabilitásteszt segítségével kimagasló mértékű áramfogyasztás és hőtermelés érhető el” - hangsúlyozta a legújabb eredményeket értékelve Miklós Tamás, a FinalWire Kft. ügyvezetője. Hozzátette: „Az AIDA64 ezzel egy olyan átfogó diagnosztikai eszközzé vált, amelynek stressz-tesztelő és hardver monitorozó funkcióival az asztali számítógépek, notebookok és szerverek teljesítményének mérésén túl a túlmelegedési és stabilitási problémákra is fényt lehet deríteni”.

A termékcsalád magában foglalja a népszerű PC diagnosztikai és sebességmérő AIDA64 Exreme Edition változatot, valamint a vállalati felhasználóknak szánt hálózati menedzsment és rendszerteszt szoftvert, az AIDA64 Business Edition-t.

========

A 2.20-as verzió új szolgáltatásai

 

  • OpenCL GPGPU stressz-teszt

Többszálú OpenCL GPGPU számítási feladatokat használó GPU és APU stresszelő kiegészítés az AIDA64 Rendszer stabilitásteszthez. AMD CrossFireX, AMD DualGraphics és nVIDIA SLI konfigurációk kezelése, minden rendelkezésre álló GPU és APU eszköz párhuzamos terhelésével. Kevert konfigurációk (pl. AMD GPU + nVIDIA GPU), többchipes videokártyák, OpenCL-képes IGP chipsetek, valamint a következő generációs AMD „Trinity” és Intel „Ivy Bridge” APU-k teljeskörű támogatása.

 

  • Automatikus online frissítés

Automatizált online frissítési megoldás, melynek segítségével az AIDA64 folyamatosan naprakészen tartható. Választható frissítés keresési gyakoriság, opcionális frissítési csomag mentés helyi mappába. Heti AIDA64 béta frissítések folyamatosan bővülő hardver adatbázissal, mely már 137 ezernél is több eszközt tartalmaz.

 

  • Következő generációs Intel processzorok és lapkakészletek támogatása

Optimalizált sebességmérő eljárások az Intel Atom 2000 sorozatú „Cedarview” processzorokhoz, a hamarosan megjelenő Intel Core i3/i5/i7 „Ivy Bridge” asztali és mobil APU-khoz, valamint az Intel Xeon E5 sorozatú „Sandy Bridge-EP” munkállomás- és szerver processzorokhoz. Részletes lapkakészlet információ az Intel 7-es sorozatú „Panther Point” és az Intel C600 „Patsburg” alaplapi lapkakészletekhez. Az AIDA64 sebességmérései és a Rendszer stabilitásteszt is kihasználja az új Intel processzorok AVX utasításait és az AES-NI hardveres gyorsítást is.

 

  • ACPI 5.0 és OpenCL 1.2 támogatás

A felfrissített ACPI tábla információs modul már az ACPI 5.0 specifikációnak is megfelel. Bővített tábla információ az APIC, ASF, BERT, FACP, FACS, HPET, MCFG, RSDT, SLIC, SPMI, SPTT, WAET és XSDT táblákhoz. A Direct3D Compute Shader, AMD Stream, nVIDIA SLI és OpenCL eszközökhöz GPGPU információ is rendelkezésre áll, a CUDA 4.1 és OpenCL 1.2 felületek támogatásával.

 

  • A legújabb hardverek kezelése

Grafikus processzor, OpenGL és GPGPU információk, hőmérséklet és hűtőventilátor figyelés a legújabb GPU-khoz: AMD Radeon HD 6930, AMD Radeon HD 7970, nVIDIA GeForce GT 640. A hamarosan megjelenő AMD Radeon HD 7770, AMD Radeon HD 7850, AMD Radeon HD 7870 és AMD Radeon HD 7950 videokártyák előzetes támogatása. PCI Express 3.0 szabványú videokártyák és Samsung 830 SSD továbbfejlesztett kezelése. Javított hőmérséklet mérés SandForce SF-2000 sorozatú SSD vezérlőkön.

 

Árak és elérhetőség

 

A szoftvert Magyarországon forgalmazó SZEROTO Kft. (amely a www.aida64.hu weboldalon viszonteladókat is keres az AIDA64 értékesítéséhez) az otthoni felhasználók számára a főként diagnosztikai- és sebességmérő funkciói révén népszerű Extreme Edition-t ajánlja (ára bruttó 9.741 Ft egyéves követéssel; ebből az árból diákoknak, oktatási intézményeknek, és gyengénlátóknak 50% kedvezményt biztosítanak).

A vállalati felhasználóknak AIDA64 Business Edition néven kínálják a hálózati menedzsment és rendszerteszt szoftvert. A Business Edition inkább a távoli monitorozásra fókuszál, különböző formátumokba tud riportokat generálni, a lekérdezett adatokat adatbázisba is el tudja menteni, így jobban követhetők a változások. (Tájékoztató árak: egyéves követéssel 5 gépre 19.190 Ft + áfa, 25 gépre 83.950 Ft + áfa).

A Business Edition egyre gazdagabb szolgáltatási kínálatának megismertetése érdekében a forgalmazó márciusban Budapesten ingyenes termékbemutatót szervez, amelyen a FinalWire ügyvezetője, Miklós Tamás ismerteti a rendszert és válaszol a felmerülő kérdésekre. Ha valaki előre jelzi részvételi szándékát az info@szeroto.hu e-mail címen, akkor a későbbiek folyamán a bemutató pontos idejéről, helyéről is tájékoztatást kap.

Az árak megtekinthetők, a termékek megvásárolhatók illetve árajánlat kérhető a  hazai forgalmazó www.aida64.hu/vasarlas oldalán, illetve közvetlenül a www.szeroto.hu oldalon is.

 

A FinalWire-ról

 

Az AIDA64 termékcsalád fejlesztője a FinalWire Kft. Annak ellenére, hogy a FinalWire mint cég csak 2010-ben alakult meg, alapító tagjai már több mint egy évtizede közösen fejlesztenek rendszeralkalmazásokat. Elkötelezték magukat, hogy az 1995-ben megjelent ASMDEMO óta felhalmozott tapasztalatuk és tudásuk hasznosításával vezető diagnosztikai és hálózat menedzsment megoldásokat hoznak létre. Ezeknek az alkalmazásoknak köszönhetően ügyfeleik egy olyan eszköz birtokába jutnak, amellyel mélyreható információkat szerezhetnek egy vállalati hálózat, vagy akár egy otthoni számítógép minden részegységéről. Jelenleg két termékük érhető el, az otthoni felhasználók számára fejlesztett diagnosztikai, sebességmérő és hardverfigyelő AIDA64 Extreme Edition, valamint a vállalati környezetbe szánt AIDA64 Business Edition, amely a rendszergazdák számára kínál hálózati leltározó, távvezérlő és változáskövető funkciókat.

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

Az egészségügyi területen az adatok hiánya és költségessége korlátozza az MI fejlődését, különösen a bőrbetegségek esetén. A magyar MI fejlesztő csapat, az AIP Labs azonban létrehozott egy olyan fejlett, generatív MI-t, amely nemcsak tanul a meglévő forrásokból, hanem új adatokat is képes létrehozni, megkerülve a drága és nehezen beszerezhető címkézett adatok problémáját. Így szintetikus képeket tudnak alkotni olyan ritka bőrbetegségekről is, amelyekről jelenleg kevés információ áll rendelkezésre.

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

A szezonnyitó Forma-1-es futam házigazdája, a Bahrain International Circuit (BIC) ma kiadott sajtóközleményében jelentette be, hogy a magyar Festipay készpénzmentes fizetés és integrált rendezvénymenedzsment szolgáltató cég által működtetett BIC PAY bevezetésével készpénzmentes fizetési rendszerre állnak át. 

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

A kiválasztott felsőbbéves corvinusos hallgatók közép- és felsővezetők irányításával négy hónap alatt megismerhetik a banki vezetői kultúrát és mindennapokat. 

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

22. alkalommal rendezték meg a digitális marketing szakma legrangosabb hazai eseményét, ’Az Év Honlapja’ pályázatot. A Magyar Marketing Szövetség és az Internet Marketing Tagozat által szervezett versenyre rekord mennyiségű 287 nevezés érkezett. A szakmai zsűri 88 pályaművet díjazott. Az Év Honlapja Abszolút díj győztese a társadalmi szerepvállalás keretében készült online felület az ,,Amiről a sírok mesélnek - Avar temető Babarcon” lett, melyet a Pazirik Informatikai Kft. készített.

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

Az LG Electronics (LG) több mint 200 díjat és elismerést kapott az idei CES-en a háztartási elektronika, a szórakoztató elektronika, valamint a B2B megoldások terén bemutatott számos innovációjáért és technológiai újításáért.

2024. január 29. 16:07

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05