Windows Phone Tango: akár nyolc alkalmazás is futhat a háttérben

Farkas Norman - 2012. március 21.

A korábbi információk alapján azt gondolhattuk, hogy csak a gyengébb felszereltségű mobilok számára kedveznek az új Windows Phone rendszerben alkalmazott változtatások, de az XDA fórum jóvoltából kiderült, hogy ez nincs így. A Tango kiszivárgott ROM-ja arról árulkodik, hogy a rendszer megfelelő vassal a „talpa alatt” akár 8 háttérben futó alkalmazást is ki képes szolgálni.

A Tango, azaz Refresh verzió arra hivatott, hogy a Windows Phone alacsonyabb árszegmensben való térnyerését segítse elő. Ezt a harmatosabb hardverrel megáldott masinák támogatásával kívánja elérni a Microsoft, s már nem is kell sokáig várnunk az első 256MB RAM-mal szerelt „donorokra” – gondoljunk csak a Nokia Lumia 610-re, vagy a ZTE Orbitra.

Szerencsére a kiterjesztett rendszerkövetelmények mellett egyéb újdonságokat is tartogat a Tango. A legérdekesebb előrelépés ezek közül a háttérben futó alkalmazások maximális számát érinti, mely 5-ről 8-ra emelkedett. A 256MB RAM-mal rendelkező masinák esetében jóval kevesebb program futhat a háttérben, de az izmosabb telefonok is csak akkor kezelhetnek ennyi alkalmazást egyszerre, ha azok nem igényelnek túl sok memóriát.

 

[Forrás: Engadget]

Vissza