Idén bankkártyával is fizethetünk a Szigeten

Tóth Bálint, 2012. április 24. 13:59

A tavalyi megoldást kibővítve idén a MasterCardnak köszönhetően a Szigeten már MasterCard vagy Maestro PayPass bankkártyával is tudunk fizetni, a lényeg, hogy készpénzt ne vigyünk magunkkal. A szervezők annyiban segítenek is a látogatóknak (illetve az NFC terjedésének), hogy az OTP Bankkal kötött együttműködésüknek köszönhetően Sziget bérlettel rendelekezők kedvezményesen tudnak igényelni PayPass kártyát, és hozzá tartozó teljeskörű banki szolgáltatásokat.

Május 2. és július 15. között bármelyik OTP bankfiókban igényelhetünk Szigetes kedvezményekkel felvértezett, saját névre szóló OTP Maestro PayPass fesztiválkártyát. „A közös együttműködés alkalmából az OTP Bank kedvezményes díjú, egyedi fesztiváldesignnal ellátott kártyákkal kedveskedik a fesztiválozóknak." (További infók erről a kártyáról az OTP, a Sziget vagy a MasterCard weboldalán találhatók.)

A korábbi készpénzmentes fizetési rendszerek megtartása mellett idén a Sziget egy nagyobb lépést tesz ezen a téren: a jubiluemi Szigeten már MasterCard vagy Maestro PayPass bankkártyával is lehet fizetni. Hemberger András, a MasterCard Europe regionális üzleti vezetője ennek kapcsán elmondta: „A MasterCard vagy Maestro PayPass bankkártya legfőbb előnye, hogy nemcsak a fesztiválok ideje alatt, hanem azok előtt és után is használható minden PayPass elfogadóhelyen érintés nélküli, és minden MasterCard vagy Maestro elfogadóhelyen hagyományos kártyás vásárlásra. A nyári fesztiválokra PayPass-szal érkezők közvetlenül a bankkártyához kapcsolódó bankszámláról költenek, így nem kell kártyájukat a helyszínen pénzzel feltölteni. Emellett a kártyán megmaradt összeg visszaváltására sincs szükség, hiszen a MasterCard vagy Maestro PayPass bankkártya a fesztiválokon kívül is használható.”

Természetesen az előző évhez hasonlóan idén is lehet majd Metapay fesztiválkártyával fizetni és ugyanúgy a fesztiválórával is, melynek nagy előnye, hogy mindig kéznél van és az időjárás viszontagságainak is ellenáll. Azaz ha nincs PayPass kártyád, és nem is akarod az OTP-s lehetőséget igénybe venni, akkor a tavalyi kártyád, vagy órád idén is használható lesz.

A tavaly év végi adatok szerint világszerte eddig 109 millió PayPass-t bocsátottak ki és összesen több mint 425 ezer üzletben fogadják el a MasterCard érintésnélküli bankkártyáit.

Nemcsak külföldön, hanem Magyarországon is egyre inkább elterjedt a PayPass, amelyet elsőként az OTP Bank vezetett be 2009 őszén. Rá két évre szintén az OTP Bank vezette be itthon elsőként a PayPass matricát is, amely újabb mérföldkőnek számít az érintés nélküli fizetések terén. A legnagyobb magyarországi hitelintézet a bevezetés óta körülbelül 100 ezer PayPass fizetőeszközt bocsátott ki, az általa üzemeltett elfogadóhelyek száma pedig megközelíti a 2000-et.

Most már csak azt várjuk nagyon, amikor a már meglévő bármilyen bankszámlánkkal összeköthető lesz a már meglévő bármilyen NFC technológiával ellátott kártyánk/matricánk/mobilunk/óránk, és nem kell egy-egy fesztiválra várni azért, hogy használni tudjuk, hanem akár a sarki éjjel-nappaliban is vehetünk kenyeret ezzel a technológiával.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05