OrchIDEA: komplex hitelesítési megoldás a Noregtől

forrás Prim Online, 2012. május 17. 08:25

A Noreg Kft., az üzletbiztonsági technológiák és szolgáltatások hazai szakértője sikeresen lezárta egyéves fejlesztési projektjét, és elkészítette az elektronikus dokumentumok feldolgozására alkalmas megoldását, az OrchIDEA-t.

Az OrchIDEA célja, hogy a vállalatok a mindennapi üzletmenetben használt elektronikus dokumentumaikat – szerződéseket, számlákat, megrendeléseket – biztonságosan dolgozhassák fel. A termék legnagyobb előnye, hogy valamennyi meglévő, dokumentumokat felhasználó rendszerhez könnyen integrálható, így a védelmi funkciók egy helyen valósíthatók meg, nem szükséges az egyes alkalmazásokhoz külön-külön kifejleszteni azokat. Az OrchIDEA tervezésekor – amellett, hogy platform független megoldás létrehozása volt a cél – fontos szempont volt, hogy kialakítása alkalmas legyen nagy hibatűrésű, magas rendelkezésre állású igények kielégítésére is.

„Ügyfeleinktől egyre gyakrabban kaptunk felkérést különböző hitelesítési szolgáltatások végrehajtására. Ezek az igények egy-egy részterületet érintettek, bennünk azonban megfogalmazódott az a gondolat, hogy dolgozzunk ki egy komplex megoldást. Így született az OrchIDEA” – mondta Dr. Kőrös Zsolt, a Noreg Kft. ügyvezető igazgatója.

A Noreg újabb saját fejlesztésű termékének, az OrchIDEA-nak az elsődleges funkciója a dokumentumok hitelesítése és a hitelesség ellenőrzése, illetve egyéb kriptográfia közeli feladat ellátása, de bármilyen elosztott adat-, ill. dokumentum-feldolgozási feladat megvalósítására is alkalmazható. Mindezt úgy valósítja meg, hogy hardver kriptográfiai modulokra támaszkodik, az alkalmazott kulcsok biztonságát, a kriptográfiai funkciók alapját ezek az eszközök biztosítják. Az OrchIDEA képes többek között a dokumentumok elektronikus aláírására, titkosítására, valamint az elektronikus aláírások felülvizsgálatára felhasználói és törvényi szempontból egyaránt.
 
Az OrchIDEA közel 40 millió forintos összköltségvetésű projektjéhez 25 millió forint vissza nem térítendő támogatást az Új Széchenyi Terv keretében meghirdetett Innovációs eredmények hasznosításának támogatása KKV-k részére pályázaton nyert el.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05