iPhone-nal az egészségért: innovatív egészségügyi mérőeszközök a T-Mobile-nál

forrás Prim Online, 2012. június 12. 16:20

A kiemelt T-Pontokban és partnerüzletekben, valamint a T-Mobile webshopjában már kaphatók azok az innovatív egészségügyi mérőeszközök, amelyek iPhone, iPad vagy iPod touch készülékekhez csatlakoztatva segítenek az egészségmegőrzésben.

A magán egészségügyi ellátás egyik vezető szakértője, a német Medisana cég által kifejlesztett VitaDock termékcsaládban megtalálható testsúlyelemző személyi mérleg, infravörös hőmérő és vérnyomásmérő is. Az App store-ból ingyenesen letölthető magyar nyelvű VitaDock alkalmazás segítségével az eszközökkel mért adatokat az iPhone, iPad vagy iPod touch készülék megjeleníti és el is tárolja. Az adatok a későbbiekben visszakereshetők, továbbküldhetők (pl. orvosnak), értelmezésüket pedig grafikonok, statisztikák segítik.

A Medisana VitaDock eszközcsalád azoknak az egészségtudatos embereknek készült, akik rendszeresen ellenőrizni kívánják élettani funkcióikat, anélkül, hogy ehhez minden alkalommal felkeresnék kezelőorvosukat. Az eszközök gyors és kényelmes használata lehetőséget ad arra, hogy a felhasználók saját és családtagjaik egészségügyi állapotát rendszeresen ellenőrizni tudják, hiszen az eszközöket párhuzamosan többen is használhatják. Az eszközök Németországban megkapták az orvostechnikai eszköz besorolást. Méréseik pontosak, megbízhatóak, ezzel együtt nem helyettesítik az akut esetek rendszeres orvosi felügyeletét.



A T-Mobile-nál forgalmazott eszközök a következők:
-    TargetScale személyi mérleg testsúlyelemző funkcióval: a mérleg nem csak a testsúlyt mutatja, hanem analizálja is a test összetételét (testzsírszázalék, izom- és csonttömeg), ezen kívül a fogyókúrát elősegítendő célsúly funkció is található rajta.
-    A ThermoDock infravörös hőmérővel nem csak a lázmérés végezhető el gyorsan és pontosan, hanem felületek, folyadékok (pl. anyatej) mérése is megoldható.
-    A CardioDock vérnyomásmérő az innovatív 3MAM technológia segítségével igazán pontos eredményekhez juttatja a felhasználót.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05