Ismert brit zenészek nyílt levele az illegális letöltések ellen

MTI Sajtóadatbank, 2012. július 25. 09:14

Világhírű zenészek, köztük Pete Townshend (The Who) és Brian May (Queen) álltak annak a kezdeményezésnek az élére, amellyel arra akarják felhívni a figyelmet, hogy az internetes keresők, köztük a Google, segítik a felhasználókat az illegális tartalmak elérésében.

Rajtuk kívül aláírta a nyílt levelet Elton John, Andrew Lloyd Webber, Robert Plant és Simon Cowell producer is. A művészek a Daily Telegraphnak is elküldött dokumentumban további intézkedéseket sürgetnek a zenék illegális másolása és terjesztése ellen. A levelet eljuttatják David Cameron brit kormányfőnek is.

Az aláírók szerint a keresőmotoroknak jelentős szerepük van az illegális tartalmak elérésében. Véleményük szerint a keresőmotorok működtetőinek ki kell venniük részüket a kalózkodás elleni küzdelemből. A nyílt levél a brit zeneipar és a Google közötti vita legutóbbi állomása.

A BPI brit zeneipari szervezet szerint a Google felhasználói könnyen megtalálják a fájlmegosztó honlapokat, ahonnan illegális tartalmakat tudnak letölteni. A Google tagadja a kalózkodás támogatásának vádját, mondván, havonta több millió linket távolít el a zenei kiadók által összeállított lista alapján.

A nyílt levelet aláíró zenészek rámutatnak arra, hogy a héten kezdődő londoni olimpia még jobban ráirányítja a figyelmet Nagy-Britannia kreatív iparágaira, amelyek közül az ország helyzetének köszönhetően a zeneipar is növelheti exportjait.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05