Alkalmazásdömping Nokiára: A fejlesztők Windows Phone-ra váltottak

forrás Prim Online, 2012. szeptember 11. 11:04

A PureView kameratechnológia, az NFC és a Nokia Térképek integrációjával megérkezett az egyedülálló, WP8-ra specializálódott alkalmazások új generációja a legújabb Nokia Lumia készülékekre.

„Nagyszerű látni, hogy egyre többen fejlesztenek Windows Phone készülékekre – mondta Marco Argenti, a Nokia fejlesztési élményekért felelős senior alelnöke. - Köszönhetően többek között annak, hogy a Nokia szorosan együttműködve fejlesztő partnereivel egyedülálló és innovatív alkalmazások létrehozását támogatja, az elmúlt 18 hónapban exponenciálisan növekedett az alkalmazások száma. Az olyan funkciókon és megoldásokon keresztül pedig, mint a PureView kameratechnológia, az NFC és a Nokia Térképek integrációja igyekszünk megteremteni annak lehetőségét, hogy a fejlesztők létrehozhassák legújabb generációs alkalmazásélményeiket, és együtt dolgozzanak a Nokiával a helyi illetve a globális siker elérése érdekében.”


Az alábbi új alkalmazások érhetőek el a Nokia Lumia okostelefonokon:

Sport


World of Red Bull alkalmazás - 9 hónapig kizárólag az új Nokia Lumia készülékeken
Az új World of Red Bull alkalmazás olyan új és egyedülálló mobilélményt kínál, mellyel a felhasználók beléphetnek a Red Bull világába. Az alkalmazás a legújabb híreket szolgáltatja több mint 400 Red Bull sportolóról világszerte, és lehetővé teszi, hogy a felhasználók a kedvenceikről szóló élő frissítéseket kitűzzék a kezdőoldalukra.

Az évi több mint 800 Red Bull eseményről szóló hír és információ mellett az alkalmazás hozzáférést biztosít a Red Bull kulturális szekciójához: a zenétől kezdve a táncon, a mozin és a művészeteken keresztül a popkultúráig rengeteg tartalmat, valamint a Red Bull TV-t és más Red Bull alkalmazásokat tesz elérhetővé.

A tökéletesebb alkalmazásélményért a Nokia Lumia 920 és a Nokia Lumia 820 készülékeken az alkalmazás beállításai között változtatható lesz az élő csempék mérete (kicsi, közepes vagy nagy), elérhetőek lesznek az integrált Nokia Térképek, valamint a Hangvezérlés funkció.

Képalkotás


Vimeo alkalmazás – 3 hónapos, ingyenes Vimeo Plus tagság kizárólag az új Nokia Lumia készülékeken
A továbbfejlesztett Vimeo alkalmazás a Nokia Lumia 920 és a Nokia Lumia 820 készülékeken lehetővé teszi majd a képalkotás rajongói számára, hogy HD-minőségű videókat rögzítsenek a Nokia egyik legjobb optikájának és PureView technológiájának köszönhetően. Az alkalmazás segítségével, mely kiváló minőségű videó lejátszást kínál, a felhasználók meg is oszthatják videóikat - az NFC technológiának köszönhetően mindössze egyetlen érintéssel. A Vimeo felhasználói felülete könnyen kezelhető, élő csempéket tartalmaz, és lehetővé teszi, hogy a Nokia Lumia tulajdonosok Vimeo Plus előfizetést vásároljanak az alkalmazáson keresztül.

Játékok


Angry Birds Roost - 3 hónapig kizárólag az új Nokia Lumia készülékeken
Az új és exkluzív Angry Birds Roost alkalmazással az új Nokia Lumia 920 és Nokia Lumia 820 tulajdonosok elmerülhetnek az Angry Birds világában: több száz videó, hírek, csengőhangok és számos egyéb tartalom érhető el egy helyen.

Az Angry Birds Roost, a Rovio és a Windows Phone első közös alkalmazása egy olyan exkluzív „Bird Cam” funkciót is kínál a rajongóknak, melynek köszönhetően a Nokia Lumia telefonokkal készített fotókhoz hozzáadhatók a kedvenc Angry Birds karakterek, és azok megoszthatók Facebookon, Twitteren, vagy akár MMS-ben, e-mailen keresztül. Ráadásul az Angry Birds Roostban rengeteg háttérkép elérhető, és az alkalmazás nagyméretű élő csempeként is beállítható.

„Az Angry Birds Roost egy olyan fantasztikus applikáció, mely telis-tele van elképesztő tartalommal, így a Nokia Lumia felhasználói egyetlen alkalmazásban megkapják a teljes Angry Birds élményt” - mondta Peter Vesterbacka, a Rovio marketingvezetője.

Üzlet és pénzügyek


Bloomberg Hub – 3 hónapig csak az új Nokia Lumia telefonokon
Az új Bloomberg alkalmazás egy helyre gyűjtötte az összes üzleti és pénzügyi hírt, piaci adatot és portfólió-követő eszközt, emellett a felhasználók személyre is szabhatják az alkalmazást a számukra legfontosabb információkkal, sőt kitűzhetik Nokia Lumia 920 vagy Nokia Lumia 820 készülékük kezdőképernyőjére normál vagy továbbfejlesztett nagyméretű élő csempeként. Ezenkívül az úgynevezett Bloomberg hub része lesz az on-demand hozzáférés a Bloomberg Televízióhoz és a Bloomberg Rádióhoz, bemutatva a nagy sikernek örvendő műsorokat és interjúkat az üzleti és pénzügyi világ legnagyobb elméivel.

„A Nokiával közös munkánk eredménye egy olyan egyedülálló alkalmazás, mely a megalapozott döntések meghozatalához szükséges híreket, piaci információkat és eszközöket biztosítja az üzleti vezetőknek” - mondta Oke Okaro, a Bloomberg L.P., mobileszközökért és élő kapcsolattal rendelkező eszközökért felelős globális vezetője.

Életmód


StyleSaint - 2012 végéig csak a Nokia Lumia okostelefonokon
A divatrajongóknak készült StyleSaint alkalmazás szeptember közepén debütál a Nokia Lumia okostelefonokon. Az alkalmazás nemcsak szép, de lehetővé teszi a kedvenc, ihletet adó divatképek rögzítését, és azok átalakítását egy személyre szóló mobil divatmagazinná, mely aztán meg is osztható.

A Facebook integrációjának köszönhetően a felhasználók bejelentkezhetnek, és az applikáción keresztül naponta kaphatnak divathíreket, stílustippeket és útmutatót, hogyan építsék be mindennapjaikba a legújabb trendeket. A felhasználók a kezdőképernyőre kitűzött élő csempén keresztül nyomon követhetik egymást és személyes kedvenceiket, így adva át magukat a StyleSaint divatvilágának.

Groupon, kiterjesztett valósággal - 6 hónapig kizárólag a Nokia Lumia készülékeken
A Groupon alkalmazás a közösségi vásárlás előnyeit kínálja: 50-90 százalék közötti engedményt biztosít, a legjobb helyi kereskedőkkel együttműködve, legyen szó arról, hogy mit együnk, igyunk, mit csináljunk, és mit vegyünk kedvezményes áron.

A Nokia Lumia 920 és a Nokia Lumia 820 továbbfejlesztett funkciói között megtalálható a Wallet integrációja, mely lehetővé teszi a megvásárolt kuponok gyors elérését, valamint háttérképek és a változtatható méretű élő csempék beállítását a kezdőképernyőn. A Groupon ütemező eszköz segítségével a felhasználók rendezhetik a szolgáltatási ajánlatokkal kapcsolatos időpontokat. Ráadásul az alkalmazások közötti problémamentes integráció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy közvetlenül elérjék a Groupon mobilalkalmazását a Nokia Térképekbe ágyazott ajánlatokon keresztül.

Eszközök és kiegészítők


YouSendIt, NFC-vel - 3 hónapig kizárólag az új Nokia Lumia okostelefonokon
A YouSendIt mobilalkalmazás kiváló fájlmegosztó képességgel ruházza fel a Nokia Lumia készülékeket, beleértve az NFC fájlcserét is.

Az új YouSendIt alkalmazással a felhasználók a felhőben tárolt tartalmaikat is elérhetik, szinkronizálhatják és megoszthatják. A felhasználók még alá is írhatnak dokumentumokat Nokia Lumia telefonjuk érintőképernyőjének használatával, és biztonságosan elküldhetik azokat bárhonnan. A YouSendIt leegyszerűsíti a nagy fájlok, mint a videók és fotók szinkronizálását és megosztását.

Ezenfelül az új YouSendIt NFC funkció, mely három hónapig kizárólag a Nokia Lumia eszközökön lesz elérhető, egyetlen mozdulattal lehetővé teszi a készülékek közötti kényelmes, közvetlen fájlcserét.

Utazás


MICHELIN új NFC funkciókkal - 6 hónapig kizárólag a Nokia Lumia készülékeken
A továbbfejlesztett MICHELIN alkalmazás az eddigi legkönnyebb elérést biztosítja a fogyasztóknak MICHELIN Guide-hoz – a legjobb éttermek Ki kicsodájához. Az NFC használatával a konyhaművészet rajongói megoszthatnak információkat éttermekről a készülékek összeérintésével, sőt, konkrét információkat kaphatnak éttermekről, ha a készülékükkel megérintik az éttermek ablakára kihelyezett, NFC-képes MICHELIN 2013 matricákat. A kiterjesztett valóság alkalmazás segítségével megtekinthetők a közelben található éttermek a készülék képernyőjén is.

Ezenfelül az alkalmazás segítségével lehet böngészni, keresni az éttermek között, sőt még asztalt is lehet foglalni. A Nokia Térképek integrációja pedig segít megtalálni a legjobb helyeket. A hely-alapú alkalmazás valós idejű tartalmakat is küld az élő csempékre, illetve olyan MICHELIN képeket, melyek napszak szerint változnak.

Üzenetküldés


A WhatsApp Messenger egy platform-független mobil-üzenetküldési alkalmazás, mely lehetővé teszi az üzenetek cseréjét anélkül, hogy sms-ekért kellene fizetnünk. Mivel a WhatsApp Messenger ugyanazt az adatforgalmi csomagot használja, melyet az e-mailhez és webes böngészéshez használunk, nincs költsége az üzenetküldésnek és annak, hogy kapcsolatban maradjunk a családunkkal, barátainkkal és kollégáinkkal.

A Nokia Lumia készülékek és a Windows Phone operációs rendszer jelenlegi funkciói között megtalálható például a keresés, a csoportképzés, valamint a fényképek és üzenetek titkosítása, a földrajzi hely és a névjegyek megosztása. A Nokia Lumia 920 és Nokia Lumia 820 bemutatásával megjelenő új funkciók között megtalálható az újszerű megjelenés, a további felhasználói nyelvek, a hangulatjelek és még sok minden más.

„Napi több milliárd kézbesített üzenettel, a WhatsApp fő küldetése, hogy lehetővé tegye az embereknek világszerte, hogy folyamatosan kapcsolatban maradhassanak azokkal, akik igazán fontosak: a családjukkal, barátaikkal és a kollégáikkal - mondta Brian Acton, a WhatsApp társalapítója.- A Nokiával való együttműködésünkön keresztül, nagy izgalommal indítjuk el új, a Nokia Lumia 920 és a Nokia Lumia 820 készülékekre szabott alkalmazásunkat.”
 

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

A No Fluff Jobs nemzetközi állásportál immár negyedik alkalommal elemzi a magyar, a lengyel, a cseh, a holland és az ukrán technológiai szektorban dolgozó nők fizetését, szakterületeit és készségeit, ám ezúttal más megközelítésből vizsgálta e témát. Elsősorban azt mérte fel, mikor kezdődött a nők érdeklődése e terület iránt, és kaptak-e támogatást céljaik megvalósításához. Az elemzés kitér a nemek közötti megkülönböztetésekre és egyenlőtlenségekre is.

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

Dömping árakkal, a hirdetési felületek leuralásával, tömegesen lehetetlenítheti el a hazai webáruházak működését a kínai e-kereskedő platform, a Temu. A csata még nem dőlt el, sürgős cselekvésre van szükség, különben megsínyli a hazai e-kereskedelmi piac jelentős része – figyelmeztet Szabó László a Growww Digital digitális marketing szakértője.

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

Az egészségügyi területen az adatok hiánya és költségessége korlátozza az MI fejlődését, különösen a bőrbetegségek esetén. A magyar MI fejlesztő csapat, az AIP Labs azonban létrehozott egy olyan fejlett, generatív MI-t, amely nemcsak tanul a meglévő forrásokból, hanem új adatokat is képes létrehozni, megkerülve a drága és nehezen beszerezhető címkézett adatok problémáját. Így szintetikus képeket tudnak alkotni olyan ritka bőrbetegségekről is, amelyekről jelenleg kevés információ áll rendelkezésre.

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

A szezonnyitó Forma-1-es futam házigazdája, a Bahrain International Circuit (BIC) ma kiadott sajtóközleményében jelentette be, hogy a magyar Festipay készpénzmentes fizetés és integrált rendezvénymenedzsment szolgáltató cég által működtetett BIC PAY bevezetésével készpénzmentes fizetési rendszerre állnak át. 

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

A kiválasztott felsőbbéves corvinusos hallgatók közép- és felsővezetők irányításával négy hónap alatt megismerhetik a banki vezetői kultúrát és mindennapokat. 

2024. február 20. 11:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09