Új Apple iTunes: egyszerűsített megjelenés és tökéletesebb iCloud integráció

forrás Prim Online, 2012. szeptember 16. 11:52

Az Apple bemutatta a Mac és PC rendszerű számítógépekhez készült iTunes új verzióját. A világ legnépszerűbb online zene-, alkalmazás-, tévéműsor- és filmáruháza új külsővel, teljes mértékben áttervezett lejátszóval és tökéletes iCloud integrációval várja a felhasználókat. Az új iTunes októberben jelenik meg, és nagymértékben egyszerűsített, letisztultabb felületével a felhasználók szeme előtt fogja tartani kedvenc iTunes-tartalmaikat. Az iCloud integrációnak köszönhetően a zenék, filmek és tévéműsorok mind megjelennek a felhasználó Mac számítógépén vagy PC-jén lévő iTunes könyvtárában, illetve bármikor lejátszhatja őket, bármilyen iOS-eszközön vagy számítógépen vásárolta is azokat. Az iTunes Store, az App Store és az iBookstore áruházakat pedig abban a szellemben tervezték át, hogy a kedvenc tartalmak megvásárlása minden eddiginél egyszerűbb legyen iPhone-on, iPaden, iPod touch-on, Mac-en és PC-n is.

Az áttervezett iTunes egy egyszerűbb és letisztultabb felülettel, teljes képernyőn jelenik meg a Mac számítógépeken és a PC-ken is, a kedvenc tartalmakat helyezve az előtérbe. Az új könyvtárnézetben könnyebb áttekinteni a zenéket, tévéműsorokat és filmeket. A kívánt kategóriába tartozó tartalmak megtekintéséhez csak a kategóriára kell kattintani. A kinyitható albumnézetben egy-egy album számainak listája jelenik meg, eközben azonban tovább böngészhet a felhasználó a zenéi között. Az új keresési funkció a teljes iTunes-könyvtárban keres, beleértve a zenéket, a filmeket és a tévéműsorokat is. Az újragondolt mini lejátszó kis eszközsávján egyszerű a zenelejátszás vezérlése – például a könyvtár megnyitása nélkül átugorhat a felhasználó a következő számra, vagy más zenéket kereshet. A következő dalokat jelző funkcióban a felhasználók megtekinthetik, hogy milyen számok következnek, továbbá a lejátszani kívánt dalokat és albumokat felvehetik erre a listára.

Az iCloud révén az iTunes-on keresztül vásárolt minden tartalom megjelenik a felhőben, és így iPhone-ról, iPadról, iPod touch-ról, Macről, PC-ről és Apple TV-ről is elérhető. Az új iTunes tökéletesen integrálódik az iClouddal: az iCloud a vásárlásra használt eszköztől függetlenül automatikusan a Mac számítógépek és PC-k könyvtárába helyezi a megvásárolt tartalmakat. Az iCould arra is emlékszik, hogy a felhasználó hol hagyta abba kedvenc filmjei és tévéműsorai nézését – bármilyen eszközön nézte is előzőleg.

Az újratervezett iTunes Store, App Store és iBookstore letisztult felülete egyszerűbbé és élvezetesebbé varázsolja a vásárlást. A kiemelt tartalmak közvetlenül az oldalak felső részén jelennek meg, a könnyen tallózható polcok pedig népszerű zenéket, filmeket és tévéműsorokat kínálnak. Az áruházak azt is megjegyzik, hogy korábban milyen zenékbe hallgatott bele, illetve milyen filmekbe és tévéműsorokba pillantott bele a látogató. Az iCould révén ez a funkció minden eszközről elérhető. És még egy újdonság: a felhasználók úgy hallgathatnak meg egy 90 másodperces részt egy-egy zeneszámból, hogy közben tovább böngészhetik az áruházat.

Az új iTunes ingyenes letöltésként jelenik meg októberben, a www.itunes.com weboldalon.

Az iTunes Store a katalógusában található több mint 26 millió zeneszámmal, 700 000 alkalmazással, 190 000 sorozatepizóddal és 45 000 filmmel a világ legnépszerűbb online zene-, alkalmazás-, tévéműsor- és filmáruháza. Az iTunes Store a legkiválóbb eszköz az iOS-, Mac- és PC-felhasználóknak a jogtiszta zenék és videók online keresésére és megvásárlására. Az iTunes a világ legnépszerűbb médialejátszója Mac számítógépeken és PC-ken.

Prim.hu - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jön a MI Expo! Kiderül, hogyan formálja át az iparágakat az AI

Vajon lesz értéke az emberi munkának az AI-korszakban? Milyen munkaerőt tud kiváltani az AI már 2024-ben? Hogyan változtatja meg a munkaköröket a technológiai forradalom? Ilyen és efféle kérdéseket fognak körbejárni a MI Expo előadói június 11-én a Lurdy Házban. A rendezvény célja, hogy betekintést engedjen a kkv-k számára az iparágukat érintő legfontosabb változásokba.

2024. április 24. 13:11

Világdöntőben az ELTE programozói

A kontinensviadal bronzérmeseként az Informatikai Kar csapata képviselheti hazánkat az ICPC programozói versenyen 2024 szeptemberében Kazahsztánban.

2024. április 19. 09:44

Magyar cégek férhetnek hozzá Európa legnagyobb innovációs hálózatához

A magyar innovációs ökoszisztéma megerősítését zászlójára tűző Nemzeti Innovációs Ügynökség (NIÜ) partnerséget kötött az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) Health hálózattal, amelynek célja az európai polgárok egészségesebb jövőjének előmozdítása az egészségügyi innováció támogatásán keresztül. Az együttműködés fontos mérföldkövet jelent az egészségügyi innovációval foglalkozó magyar vállalkozások számára, hiszen az EIT Health InnoStars kiterjedt hálózatához való hozzáférés kaput nyit számukra az európai partnerekhez és rajtuk keresztül az európai és nemzetközi piacokhoz.

2024. április 9. 13:20

Közel háromezren vettek részt a PlayIT-n

Nagysikerű rendezvénynek, a PlayIT-nak adott otthont a Széchenyi István Egyetem: az országos gamerexpóra közel háromezren látogattak ki. Az esemény minden korosztályt megmozgatott és az egész család számára szórakozást kínált, a campus több helyszínén várták a gaming és az e-sport iránt érdeklődőket.

2024. március 31. 14:29

Eldőlt, hogy kik képviselik Magyarországot a Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpián

Két magyar csapat jutott tovább a Szíriában megrendezésre kerülő Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpiára (IIOT). A világverseny nemzeti előválogatójaként szolgáló Kódkupát március 10-én rendezte meg a Neumann Társaság az Algo Pro Club és a Budapesti Fazekas Mihály Gimnázium együttműködésével. A hiánypótló csapatverseny nagy hangsúlyt helyez a csapattagok közötti kooperációra, ami a vállalati munkakultúrára is felkészíti a fiatalokat.

2024. március 20. 16:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50