A budapesti kibertér-konferencián való részvételre buzdít a brit külügyminiszter

MTI Sajtóadatbank, 2012. szeptember 29. 14:26

Nyilatkozatban kérte a brit külügyminiszter a nemzetközi közösséget a széles körű részvételre az október eleji budapesti kibertér-konferencián.

William Hague - aki Francis Maude kabinettitkárral együtt jelen lesz a rendezvényen - a brit külügyminisztérium honlapján megjelent felhívásában felszólította a kormányokat, a nemzetközi szervezeteket, a civil társadalom képviselőit és az iparági szakértőket, hogy "gyűljenek össze Budapesten, és foglalkozzanak korunk egyik nagy kihívásával".

Hague szerint a kibertér komoly kihívást jelent, ugyanakkor hatalmas lehetőségeket is kínál, különösen a gazdasági és a társadalmi fejlődés terén. A brit külügyminiszter felidézte, hogy tavaly novemberben Londonban rendezték a kibertér-konferenciát, és ezen a rendezvényen elindult a párbeszéd a kibertérrel kapcsolatos kérdésekről, valamint meghatározták a biztonságos, ellenállóképes és megbízható globális digitális környezet kiépítését célzó további munka napirendjét.

Az október 4-5-ei budapesti konferencia a londoni rendezvényre alapozódik, és továbbviszi a Londonban megvitatott témákat, vagyis a gazdasági növekedés és fejlődés, a társadalmi előnyök, a kiberbűnözés, a biztonságos és megbízható hozzáférés, valamint a nemzetközi biztonság kérdéseit - áll William Hague nyilatkozatában.

A brit külügyminiszter szerint a budapesti konferenciát olyan időszakban rendezik, amikor mind fontosabb kérdéssé válik az internet irányítása, tekintettel arra, hogy évente többmilliárd euró kárt okoz a világgazdaságnak a kiberbűnözés, minden évben növekszik az egyes országok infrastruktúrái ellen intézett kibertámadások száma, és e támadásokat mind fejlettebb eszközökkel követik el.

Hague szerint a londoni konferencián, amelyen hatvan országból - köztük Oroszországból és Kínából - hétszáznál többen vettek részt, világossá vált, hogy egyre nagyobb az igény világszerte az internet biztonságos jövőjének megteremtésére. Hozzátette: reméli, hogy a budapesti konferencia lendületet ad a kibertérről zajló nemzetközi vitának.

A brit külügyminiszter szerint meg kell határozni a felelősségi körök egyensúlyát, de eközben védeni kell az emberi jogokat is az információ és a gondolatok további szabad áramlása érdekében, mivel ez az alapelv is hozzájárult ahhoz, hogy az internet mára dinamikus erővé válhatott.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50