NATO beszállító lehet az Invitel

forrás: Prím Online, 2012. december 7. 14:43

Két különböző nemzetközi tanúsítványt is megszerzett az elmúlt időszakban az Invitel. Az AQAP 2120 legszigorúbb katonai minőségirányítási tanúsítványa után a fizetőkártya adatok biztonságáról szóló PCI DSS szabvány biztonsági követelményrendszerének is megfelelt a cég. Az Invitel a technológiai és üzleti minőségbiztosítási vizsgálatok mindegyikén kiválóan teljesített.

Katonai auditorok az Invitelnél
Az Invitel csoporthoz tartozó Invitel Technocom Kft. megszerezte az AQAP 2120 (Allied Quality Assurance Publications) minősítést, amely az egyik legszigorúbb katonai minőségbiztosítási tanúsítvány. Az Invitel Technocom Kft. a cégcsoport tagjaként, legnagyobb partnerei – többek között a MOL csoport – számára nyújt infokommunikációs szolgáltatásokat. Az AQAP 2120 irányelv az ISO:9001-re épül, de előírásai és követelményei jóval szigorúbbak. Az AQAP 2120 azokat a minőségirányítási rendszerre és a kapcsolódó konfiguráció-irányításra vonatkozó követelményeket határozza meg, melyek alapján igazolható, hogy az alkalmazott folyamatok és az általuk biztosított termékek, illetve nyújtott szolgáltatások megfelelnek a katonai, kormányzati, illetve önkormányzati partnerekkel kötött szerződésben vállalt kötelezettségeknek, és kielégítik az ügyfelek (esetenként rejtett) igényeit is. Az Invitel rendszerét a Honvédelmi Minisztérium Fegyverzeti és Hadbiztosi Hivatal Haditechnikai Intézete auditálta és a vizsgálóbizottság megerősítette, hogy az Invitel Technocom Kft. képes mindezt az AQAP 2120 szigorú előírásai szerint teljesíteni. Ez azt is jelenti, hogy a vállalat infokommunikációs szolgáltatásai megfelelnek a NATO által támasztott legszigorúbb biztonsági és technológiai követelményeknek is.

Maximális biztonság: PCI DSS szabvány
A Payment Card Industry (PCI) Data Security Standard (DSS) szabványt a Visa és a MasterCard alkotta meg, melyhez később az American Express és más nagy kártya-szolgáltatók is csatlakoztak. A szabvány elsődleges célja, hogy a lehető legszigorúbban ellenőrizhetőek legyenek azok a vállalatok, amelyek bármilyen módon fizetőkártya adatokat kezelnek, tárolnak, továbbítanak. Az Invitel több területen is foglalkozik ilyen digitális adatokkal, éppen ezért kiemelten fontos számára, hogy megszerezte a legmagasabb biztonsági előírásokat megkövetelő minősítést.

Az Invitel új tanúsítványai két, már évek óta folyamatosan megújított akkreditáció mellé zárkóznak fel. Ezek a következők:
ISO 9001: 2008
Hatóköre: távközlési és informatikai szolgáltatások, általános vállalati támogató folyamatok
ISO/IEC 27001: 2005 (Információbiztonsági irányítási rendszer)
Hatóköre: Szerver és távközlési hosting szolgáltatások során ügyfél és üzleti információ kezelése
Mindkét tanúsítvány cégcsoport szintű, az Invitel Zrt.-re és az Invitel Technocom Kft.-re is kiterjed.

Kulcsszavak: NATO Invitel

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50