Az amerikai kormány biztonsági figyelmeztetést adott ki a Java programra

MTI Sajtóadatbank, 2013. január 12. 14:14

Az amerikai belbiztonsági minisztérium (Department of Homeland Security) szoftverbiztonsági figyelmeztetést adott ki és az Oracle Java futtatókörnyezet kikapcsolására szólította fel a felhasználókat.

A belbiztonsági minisztérium CERT (Computer Emergency Readiness Team) számítástechnikai elhárító részlege közleménye szerint hackerek megtalálták a módját annak, hogyan lehet a Java programmal rosszindulatú szoftvereket telepíteni a számítógépekre, és átvenni felette az irányítást.

A CERT arra is figyelmezteti a felhasználókat, hogy a biztonsági résen keresztül a hackerek egyébként megbízható weboldalakat is meg tudnak fertőzni és azon keresztül tudnak rosszindulatú szoftvereket telepíteni az oldalakat felkereső számítógépekre. A Java programozási nyelven írott szoftverek a Windows, OS X és Linux operációs rendszereken egyaránt futnak.

Arra csak nagyritkán kerül sor, hogy kifejezetten számítástechnikai biztonsággal foglalkozó cégeken kívül kormányzati szervek is biztonsági figyelmeztetést adjanak ki valamely szoftverre, különösen, ha olyan széles körben elterjedt szoftverről van szó, mint a Java.
"A problémára egyelőre nincs megoldás" - írja a közlemény. "Védekezésképpen a Java böngészőbővítmény kikapcsolását javasoljuk."


http://www.kb.cert.org/vuls/id/625617

Kulcsszavak: hacker security Java

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15