Vállalati közösséget épít az Office 365-tel a Tesco

forrás: Prím Online, 2013. január 22. 17:41

A világ egyik legnagyobb kiskereskedelmi vállalata, a Tesco a Microsoft Office 365 szolgáltatásait választotta a vállalaton belüli közös munka hatékonyságának, és közösségi platformjának fejlesztésére. A brit székhelyű vállalat tervei szerint az európai és ázsiai leányvállalatok központjaiban és az ottani üzletekben dolgozó alkalmazottak számára teszi elérhetővé az Office 365-öt.

Az egyik legnagyobb kihívás, amelyet a vállalatok a folyamatos növekedés során tapasztalnak, az az, hogy egyre nehezebb a terjeszkedő szervezetet egy csapatként kezelni: a földrajzi távolság miatt nehezebb megosztani ismereteket a többi kollégával, megtalálni azt, aki a munkatársak kérdéseire válaszolni tud, s kezelni az egyre növekvő információt anélkül, hogy a kollégák túlterhelve és a szervezettől elszigetelve éreznék magunkat.


Az Office 365 már régen nemcsak a szövegszerkesztésről és a táblázatkezelésről szól, hanem egészen új kihívásoknak is képes megfelelni. Lehetővé teszi például a munkatársaknak a hatékonyabb kommunikációt és közös munkát a földrajzi elhelyezkedésüktől függetlenül, az alkalmazásoknak köszönhetően pedig a szükséges információk eljutnak az illetékes munkatársakhoz, hogy ők minden esetben releváns döntést tudjanak hozni.

A Tesco tudatosan törekedett arra, hogy az Office 365 segítségével ne pusztán egy dokumentumtárat hozzon létre, hanem olyan együttműködési platformot alakítson ki, amely korszerű módja annak, hogy a munkatársak megosszák egymással ötleteiket, a vállalattal kapcsolatos híreiket.


„Olyan technológiát szeretnénk a dolgozóink kezébe adni, amellyel értéket teremtenek a vásárlóink számára, függetlenül attól, hogy üzletben, logiszitkai központban vagy irodában dolgoznak. Úgy gondoltuk, hogy az Office 365 egy fontos eszköz ahhoz, hogy megvalósíthassuk e célkitűzésünket. Az Office 365 egyfajta portálként fog szolgálni a Tesco alkalmazottai és beszállítói számára; ezzel ösztönözzük őket arra, hogy rugalmasabb munkastílust vegyenek fel. Ezen a portálon azt szeretnénk, hogy a munkatársak remek vásárlói élményeket osszanak meg a közösségünkkel, egyben bátorítva a többieket arra, hogy ezeket a jó gyakorlatokat a mindennapi munkájukban alkalmazzák.” Az Office 365-nek köszönhetően egy teljesen „összekötött” szervezet leszünk, amelynek munkatársai képesek hatékonyan kommunikálni, proaktívan megosztani a birtokukban lévő tudást.” – emelte ki Mike McNamara, a Tesco informatikai igazgatója.

A közösségi média belső munkatársak körében történő alkalmazása az az üzleti élet terén a legtöbb vállalat számára még viszonylag újnak számít. A kapcsolati hálók azonban mára már nagyon sok millió ember mindennapjainak részévé váltak, fő színterei a kapcsolattartásnak, az információmegosztásnak, véleménycserének. Ugyanezek az emberek egyúttal a vállalatok alkalmazottai, partnerei és ügyfelei is – és mindinkább elvárják, hogy a kapcsolati hálókat a magánélet mellett munkavégzésre és ügyintézésre is használhassák.


„Napjainkban egyre több vállalat ismeri fel, hogy érdemes lépést tartani a közösségi média terén jártas alkalmazottakkal. A gazdálkodó szervezetek egyre nagyobb hányada már legalább egy közösségi alkalmazást bevezetett informatikai környezetében. A felhasználók közül azonban kevesen tudják, hogy a Microsoft Office például jóval több, mint egyszerű szövegszerkesztő, táblázatkezelő és prezentáció készítő: az üzleti szolgáltatások részként ma már olyan vállalaton belüli belső közösségi hálózatot tudunk segítségével létrehozni, amely hatékonyan, a vállalati munka javára aknázza ki a közösségi hálózatok adta lehetőséget” – fogalmazott Nagy Levente, a Microsoft Magyarország Office üzletágának vezetője.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05