Az Allee-ban mutatkozott be a Galaxy S4

Czipperer Dia, 2013. március 29. 11:53

Tegnap nyitotta meg kapuit a legújabb Samsung prémium márkabolt az Alle bevásárlóközpont első emeletén, ahol egy díszvendég – a Galaxy S4 – is tiszteletét tette. Élőben követhettük végig, mire képes a masina, mennyire hozza a tőle elvárt szintet.

A prémium telefonhoz prémium helyszín dukál – a Galaxy S4 méltó környezetben mutatkozott be a magyar nagyközönségnek. Bár még nem kapható hazánkban a készülék, de itt, Samsung Experience Store-ban juthatnak majd hozzá először a vásárlók.

 

Tényleg nem rossz kis üzlet, már csak a kínálatot nézve sem, de tegnap több tucat újságíró és fotós özönlötte el, és a 105 m2 mégsem tűnt olyan nagynak. Hiába a sok prémium termék, mindenki az új belépőre volt kíváncsi, amely a vállalat szerint előbb érkezhet hazánkba, mint ahogy remélték. Nagyjából egy hónap múlva, április utolsó heteiben már az itthoni felhasználók is a kezükben foghatják.

 

Néhány kulcsfunkció működését élőben reprezentálták. A Dual-Camera például vicces, bár hasznosnak nem mondanám. A 2 megapixeles előlapi, és a 13 megapixeles hátlapi kamera egyszerre működik (lásd a képen), és nagyíthatjuk az előlapi kamera méretét, de szerintem inkább érdekes újdonság.

 

 A Dual Camera funkció

 

A Drama Shotot – amely mozgó témáról készít time-lapse videót – is bemutatták, bár sajnos nem tapasztalhattuk teljesen a funkció nyújtotta előnyöket: túl sokan voltunk jelen ahhoz, hogy sikerüljön jól prezentálni.

 

 

Drama Shot élesben

 

Végig egy kivetítőn követhettük, mi is történik a telefonon (lásd a képeken), és mindezt egy vadonatúj Samsung üzletben. Persze ki is próbálhattuk a 130 grammos, Gorilla® Glass 3 borítású, fémkeretes készüléket, amelynek tapasztalatairól a videó árulkodik majd.

 

Elöljáróban csak annyit, hogy méretének, vastagságának köszönhetően jó fogása van, és a megnövekedett képátló a 441 ppi pixelsűrűséggel, valamint az AMOLED technológiájú Full HD kijelző pedig élőben is bizonyított, valóban szép képet nyújt.

 

 

A Galaxy S4 támogatja az érintésnélküli vezérlést – Air View –, vagyis a levegőben leírt gesztusokkal, vagy a képernyő fölött tartott ujjal is kezelhető, lapozható, illetve a készülék házának döntésével lehet görgetni rajta a tartalmakat. Ha pedig szemünket a képernyő aljára irányítjuk, a telefon érzékeli, hogy elolvastuk az adott tartalmat, és elkezdi lefele görgetni az oldalt. Csak bírjuk megállítani :)

 

Íme, a mi tapasztalataink!

 

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

A mesterséges intelligencia már érzékelhetően jelentős hatással bír az IT munkaerőpiacra is, így számos változást hozhat magával az idei évben. Bizonyos munkakörök továbbra is keresettek maradnak, összességében azonban csökkenő tendencia figyelhető meg az IT szakemberek foglalkoztatása iránt - a költségcsökkentés és az AI megjelenése átrendeződést hozhat a piacon.

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

A No Fluff Jobs nemzetközi állásportál immár negyedik alkalommal elemzi a magyar, a lengyel, a cseh, a holland és az ukrán technológiai szektorban dolgozó nők fizetését, szakterületeit és készségeit, ám ezúttal más megközelítésből vizsgálta e témát. Elsősorban azt mérte fel, mikor kezdődött a nők érdeklődése e terület iránt, és kaptak-e támogatást céljaik megvalósításához. Az elemzés kitér a nemek közötti megkülönböztetésekre és egyenlőtlenségekre is.

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

Dömping árakkal, a hirdetési felületek leuralásával, tömegesen lehetetlenítheti el a hazai webáruházak működését a kínai e-kereskedő platform, a Temu. A csata még nem dőlt el, sürgős cselekvésre van szükség, különben megsínyli a hazai e-kereskedelmi piac jelentős része – figyelmeztet Szabó László a Growww Digital digitális marketing szakértője.

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

Az egészségügyi területen az adatok hiánya és költségessége korlátozza az MI fejlődését, különösen a bőrbetegségek esetén. A magyar MI fejlesztő csapat, az AIP Labs azonban létrehozott egy olyan fejlett, generatív MI-t, amely nemcsak tanul a meglévő forrásokból, hanem új adatokat is képes létrehozni, megkerülve a drága és nehezen beszerezhető címkézett adatok problémáját. Így szintetikus képeket tudnak alkotni olyan ritka bőrbetegségekről is, amelyekről jelenleg kevés információ áll rendelkezésre.

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

A szezonnyitó Forma-1-es futam házigazdája, a Bahrain International Circuit (BIC) ma kiadott sajtóközleményében jelentette be, hogy a magyar Festipay készpénzmentes fizetés és integrált rendezvénymenedzsment szolgáltató cég által működtetett BIC PAY bevezetésével készpénzmentes fizetési rendszerre állnak át. 

2024. február 21. 16:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50