A McAfee bemutatta új védelmi csomagját

Az új megoldás átalakítja a végpontvédelmi piacot

forrás: Prím Online, 2013. május 28. 13:31

A McAfee Complete Endpoint Protection csomagok az első olyan integrált megoldást jelentik, amelyek a chiptől az operációs rendszeren át az alkalmazásokig nyújtanak egységes védelmet az új fenyegetési irányzatok ellen, és tökéletesen átlátható kockázatmenedzsmentet tesznek lehetővé.

A McAfee az első gyártó, amely egy csomagban kombinálja az Intel és a McAfee által közösen fejlesztett, hardverrel megerősített biztonságot, a dinamikus fehérlistázást, a kockázati kutatást és a valósidejű biztonságmenedzsmentet. A mobileszközök kezelésének és a Mac és Linux kompatibilitásnak köszönhetően a McAfee csomagok minden vállalkozásméretnek segítenek megvédeni eszközeiket, adataikat és alkalmazásaikat.

 

A biztonsági személyzet az egy konzol alatt menedzselhető kiterjesztett védelem számos előnyét elvezheti. A rendszergazdák tapasztalhatják, hogy a megoldás órák helyett percek alatt hatékonyan telepíthető, a végfelhasználók pedig a gyors átvizsgálás előnyeit élvezhetik, ami csökkenti a hatékony védelem rendszerterhelését. A versenyképes árazás megfelel a költségcentrikus vásárlók elvárásainak, miközben jelentős értéket termel a kritikus fontosságú folyamatok védelmét igénylő ügyfelek számára. A kedvező árazás és a járulékos kedvezmények kisebb költségvetésű vállalatok számára is lehetővé teszik, hogy adaptálják ezeket az egyedülálló termékeket a védelem és a teljesítmény érdekében.

 

Az új fenyegetések új védelmi sztenderdeket tesznek szükségessé

A modern fenyegetések az egyre erősebb adathalászattal, rosszindulatú weboldalakkal, rootkit-ekkel és fertőzött eszközökkel kezdődnek, amely kezdeti lépésekből később kitartó, többlépcsős célzott támadásokká válnak. Az eszközök számának robbanásszerű növekedése megsokszorozza annak esélyét, hogy egy gyanútlan alkalmazott veszélybe sodorja a vállalkozást és annak rendszereit, amikor csatlakozik a vállalati hálózathoz. A McAfee a Complete Endpoint Protection csomagok azonban a lopakodó vírusok és kitartó támadások minden fázisát célzottan kezelik és leküzdik.

 

Kipróbált és bevált megoldások

A dinamikus és szétosztott szervezetek, különösen  a megfeleltetési jelentések mellett szigorú adatbiztonsági elvárásokkal rendelkezők nyugalma érdekében a McAfee a Complete Endpoint Protection csomagokban az iparágban a legmagasabbra értékelt biztonsági technológiák közül kínál néhányat. Az AV-Test által elvégzett összehasonlítás során a McAfee szoftvere 100%-ban kivédte a rootkit támadásokat a McAfee Deep Defender segítségével. A 2013-as, az NSS Labs által elvégzett vállalati végponti védelem csoporttesztben a McAfee kapta a legmagasabb pontszámot a sérülékenységeket célzottan kihasználó kódok és a megkerüléses támadások elleni védekezés során. A West Coast Labs által elvégzett felmérés során a McAfee szoftvere 100%-os eredménnyel védekezett a rosszindulatú kódok ellen a McAfee Application Control, A McAfee VirusScan Enterprise és a McAfee Host Intrusion Prevention programok kombinációjával, amelyek a McAfee Complete Endpoint Protection vállalati csomag központi alkotóelemei.

 

Néhány fontosabb jellemző tulajdonság a McAfee Complete Endpoint Protection csomagokban található programokról:

 

•  A McAfee ePO-hoz kapcsolódó Real Time különleges dizájnt, valamint jól bevált kérdéseket és válaszlépéseket alkalmaz a munkafolyamatokon belül, hogy a rendszergazdák akár ezerszer gyorsabban tájékoztatást kapjanak rendszerük biztonsági állapotáról, mint bármely más módszerrel, és azonnal könnyedén kezelhessék a potenciális kockázatokat.


•  McAfee Enterprise Mobility Management (EMM) – mobileszköz kezelő és biztonságos konténer teljes mértékben integrálva a McAfee ePolicy Orchestrator (McAfee ePO) platform környezetbe. Elvégzi az okostelefonok és tabletek hozzáadását, így az ügyfél az integrált szabályzati környezetben, a csomag többnyelvű kiegészítőjével együtt (Mac, Windows és Linux) menedzselheti az összes végpontot.

 

•  McAfee Deep Defender – a végpontokat az Intel és a McAfee által közösen fejlesztett, hardverrel erősített biztonsági megoldás védi a lopakodó támadások ellen, amely az operációs rendszeren túl ott is védelmet nyújt, ahova a hagyományos biztonsági eszközök már nem érnek el.

 

•  McAfee Application Control PC-hez – dinamikus fehérlistázás laptopokhoz és asztali gépekhez, amely csökkenti a fertőzés vagy megszakadás esélyét azáltal, hogy biztonsági konténerként magában tartja a felhasználó által futtatható alkalmazásokat, és megakadályozza a káros kódok lefutását. A technológiát vizsgáló West Coast Labs 100%-os védelmet tapasztalt rendkívül alacsony rendszerterhelés mellett.

 

•  McAfee Risk Advisor – segítségével a rendszergazdák azonnali átláthatják, hogy melyik eszköz van a legnagyobb kockázatnak kitéve, így pontosan és fontossági sorrendben védhetik meg a vállalat értékeit.

 

A McAfee néhány évvel ezelőtt hozta létre első biztonsági csomagjait, és azóta is vezetők vagyunk egy olyan piacon, amelyet az IDC kétmilliárd dollárosra becsül 2013-ban. Ez több mint az összes végponti biztonsági értékesítés fele” – mondta Candence Worley, a McAfee végponti védelemért felelős vezetője és szenior alelnöke. „Tovább fejlesztettük piacvezető védelmi megoldásunk teljesítményét és automatizáltságát, valamint egyedülálló új védelmi megoldásokat integráltunk a csomagokba, így a McAfee ismét a végponti megoldások újabb szintjét definiálja, egy olyan szintet, amely minden szempontból (sebesség, biztonság, egyszerűség és hozzáadott érték) különleges.”

 

 

A McAfee Complete Endpoint Protection csomagok magukban foglalják a McAfee ePolicy Orchestrator (ePO) szoftvert, a világ vezető biztonságmenedzsment rendszerét, amely a McAfee Security Connected platformjának központi eleme. Ezt a menedzsment rendszert tovább erősíti a Real Time for McAfee ePO szoftver, amely segítségével a rendszergazdák azonnal megérthetik és közvetlenül kezelhetik a végpontok egészségét az összes eszközön, a kritikus fontosságú értékek és adatok biztonságának és elérhetőségének érdekében.

 

A McAfee ePO platformmal valósidejű állapotinformációkat kapunk, miközben áttekinthetjük a fontos háttéradatokat is, és átfogó statisztikai elemzéseket és jelentéseket készíthetünk” – mondta Rick Snyder, a Boston Scientific végpontbiztonságért felelős felügyelője. „Egészségügyi eszközöket gyártó vállalatként elkötelezettek vagyunk a legkevésbé támadó gyógyszerek mellett, és a McAfee ePO platformját találtuk a leghatékonyabb megoldásnak arra, hogy egyetlen pontból menedzselhessük teljes környezetünket.

 

A McAfee végpontbiztonsági megoldása teljes védelmi technológiát kínál minden eszközre, a rajtuk átfutó adatokra, és a rajtuk futó alkalmazásokra. Átfogó, személyre szabott megoldásaink csökkentik a komplexitást, és olyan többszintű végponti védelmet érnek el, amely nem befolyásolja a termelékenységet, miközben egyesítik a hagyományos káros-kód szűrést, a dinamikus fehérlistázást, a viselkedési alapú nulladik napi behatolás-megelőzést, az egyesített irányítást és az integrált veszélyfelismerést. A McAfee egyedülállóan átfogóan kezeli az eszközöket, a védelmi technológiákat és a menedzsmentet.

 

A termék összes jellemzőjéről bővebben a McAfee oldalán olvashatnak! A bemutató videó itt érhető el.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50