Firefox Mobile fejlesztői pályázatot hirdet a Telenor

Kütyü Magazin, 2013. június 27. 12:43

Az okostelefon piac legnépszerűbb platformjai, az Android, a Windows Phone, az iOS és a BlackBerry több százezer letölthető alkalmazást kínálnak felhasználóik számára, melyek sokfélesége meghatározó lehet egy mobilplatform népszerűségében. A Telenor a piacon új szereplőként megjelenő Firefox Mobil népszerűsítéséért applikáció-fejlesztői pályázatot hirdet.

 

2013 tavaszára közel 900.000 mobilapplikáció érhető el mind Google Play (Android) mind az AppStore kínálatában – két évvel korábban a Google Play még százezer alkalmazással volt lemaradva elérhető applikációk tekintetében. A platformra elérhető alkalmazások számában ugyan „csak” a harmadik helyen áll, így is közel 250.000 hasznos kiegészítő közül választhatnak a BlackBerry felhasználói. A platform alkalmazásboltja nagyon gyors növekedést mutatott, hiszen két éve még mindössze 20.000 app volt elérhető a BlackBerry World  virtuális áruházban. A Microsoft mobilplatformja, a Windows Phone stabilan növekvő, jelenleg közel 150.000 ezer applikációt kínáló virtuális piacterével a negyedik szereplő. A mobilplatformokhoz köthető alkalmazásboltokban az ismert adatok alapján, világszinten eddig megközelítőleg 10 milliárd dollárt költöttek el az okostelefon-felhasználók.

 

Ebbe, a nehézsúlyú versenyzőkkel teli ringbe lép most be a Mozilla és a Firefox mobilplatform. Az új, web alapú operációs rendszer eddig nem látott lehetőségeket kínál mind a fejlesztők, mind a felhasználók számára. Az egyszerű kezelhetőség és fejlesztő-barát környezet mellett a Firefox  rendszerének alacsony hardware-igénye (alacsony rendszererőforrás-igénye) lehetővé teszi, hogy kedvezőbb árfekvésű készülékeken is magas szintű felhasználói élményben részesüljenek az okostelefon-használók.

 

A Telenor most Firefox Mobile applikáció-fejlesztő pályázatot hirdet. Lelkes amatőr és profi fejlesztők 5 témában pályázhatnak munkáikkal: Közösségi, Játék, Média, Utazás/Közlekedés és Egyéb kategóriákban. A kategória-győztes munkák alkotóinak jutalma 250 000 Ft, valamint az 5 fős zsűri által legjobbnak ítélt alkalmazások a Firefox Marketplace Telenor válogatásában kapnak helyet. A pályázaton indított alkalmazásokat szakértő zsűri bírálja el: Lippai Gergő és Szalai Kálmán (Magyar Mozilla Közösség), Bodnár Csaba (Mobilaréna), Dojcsák Dániel (hwsw) és Majer Bálint (Telenor).

 

Nevezési határidő: 2013. július 23. 24:00. Pályázni e-mail-en keresztül lehetséges: a pályázat kiírója a socialmedia@telenor.hu címre várja a pályázók nevét, elérhetőségeit (mobilszám, e-mail), a pályázaton indított applikáció rövid leírását (max 500 karakterben) és a pályázaton indított applikáció Firefox Marketplace linkjét.

 

A Telenornál a nyílt innovációban hiszünk. A Telenor Appfejlesztői Partnerprogramban számos alkalmazásfejlesztő céggel állunk kapcsolatban, szükség esetén szakmai támogatást nyújtunk számukra. Okostelefon Akadémia rendezvényeinken a végfelhasználókkal is összehozzuk a fejlesztőket, így a közvetlen visszajelzések révén nyílt platformot biztosítunk az iparág fejlődéséhez. Olyan sikeres alkalmazások mint a Deezer is néhány fejlesztő munkájaként indult, mára pedig a világ egyik legsikeresebb legális zenei stream alkalmazásává nőtte ki magát, ez példaértékű.” – mondta el Takács Zoltán, a Telenor Digitális szolgáltatásokért felelős vezérigazgató-helyettese.

 

 

A Telenor elkötelezett a Firefox mobilplatform bevezetése és népszerűsítése mellett. Célja hogy a hazai fejlesztői közösség és új applikációk fejlesztésének támogatásával magas színvonalú, helyi tartalmak létrehozását segítse elő, amivel a nagyközönség számára is vonzóbbá tehető az új okostelefon-világ.

 

A Firefox mobilapplikáció pályázat pontos részletei a http://telenor.hu/FFOS-palyazat oldalon érhetőek el.

 

Pályázatok ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új pályázatok segítik a hazai innovációk szellemitulajdon-védelmét

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vissza nem térítendő támogatás formájában 500 millió forint keretösszeggel hirdet felhívásokat hazai vállalkozások, kutatóhelyek, illetve magánszemélyek számára szellemi alkotásaik levédetésére, elősegítve azok hatékony hasznosulását akár a nemzetközi piacokon is. 

2024. május 9. 09:54

Indul a K&H STEM pályázat: az IT hallgatók innovatív megoldásait várják

Technológiai pályázatot hirdet a K&H a hazai IT képzést nyújtó felsőoktatási intézmények hallgatói számára, hogy elismerje azon fiatal szakembereket, akik kiemelkedő szakmai, tudományos dolgozataikkal hozzájárulnak az új, innovatív megoldások kitalálásához és inspirációként szolgálnak mások számára. A közel 2 millió forint anyagi támogatást és szakmai projektmunkában való részvételi lehetőséget biztosító pályázatra alap- és mesterképzés kategóriákban, összesen 8 témakörben – köztük AI, fintech és felhőtechnológiában – lehet jelentkezni itt.

2024. május 6. 19:53

Bevállalós ötletekkel versenyeznek a Megoldások a holnapért döntősei

Kiválasztották a legjobb nyolc csapatot a Samsung és az EdisonKids Megoldások a holnapért kihívásán. A jövő oktatása, a fenntarthatóság és a közösségfejlesztés iránt elkötelezett fiatalok megkezdhetik a felkészülést a döntőre. A következő hetekben a csapatok elképzelésük prototípusát alkothatják meg és tesztelhetik működését a mentorok közreműködésével. A diákok a szakértők segítségével készülnek a végső, májusi megmérettetésre, ahol a három legjobb csapat összesen 6 millió forint összértékű Samsung készülékkel bővítheti egyéni és oktatási intézménye eszközparkját.

2024. április 23. 14:44

Kreatív megoldásokkal építenének fenntartható jövőt a Zöld kód pályázat döntősei

Március 23-án rendezte meg a Vodafone Magyarország Alapítvány a Zöld Kód – Kódolj a holnapért! pályázat döntőjét. A legjobb ötletekkel érkezett csapatok közül a fiatalabb korosztályt egy Scratch-meccs várta, míg a nagyobbak szakmai mentorok segítségével valósíthatták meg a fenntarthatósági problémákra reflektáló robotötleteiket. A 6 millió forint összdíjazású pályázattal a Vodafone Magyarország Alapítvány célja, hogy a fiatalokat arra buzdítsa, gondolkodjanak és tegyenek azért, hogy a digitalizációt a fenntartható jövő szolgálatába állítsák.

2024. március 27. 15:08

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

A közösségi média önértékelésre gyakorolt hatásával és a petfluencer jelenséggel foglalkozó témák nyerték az IAB Legjobb szakdolgozat versenyét.

2024. március 25. 15:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36