Változások a Liberty Globalnál

forrás: Prím Online, 2013. augusztus 7. 08:39

A Liberty Global a közép- és kelet-európai régiót érintő szervezeti változásokat jelentett be a mai napon. Augusztus 15-i hatállyal Betzalel Kenigszteint, a UPC Magyarország jelenlegi vezérigazgatóját a Kelet-Közép-Európai Térség ügyvezető igazgatójává nevezték ki. Az ő munkáját Severina Pascu veszi át. 

Betzalel Kenigsztein Kelet-Közép-Európai Térség ügyvezető igazgatói feladatkörét Diederik Karsten, a Liberty Global európai vállalatcsoportja vezetőjének közvetlen beosztottjaként, Amszterdamban látja majd el.

 

Kenigsztein lesz felelős az egész régióért, beleértve Lengyelországot, Magyarországot, Romániát, a Cseh Köztársaságot, Szlovákiát valamint a UPC Direct szolgáltatásokat is. Az egyes országok UPC-vállalkozásainak vezérigazgatói közvetlenül az ő irányítása alatt végzik tevékenységüket a továbbiakban.

 

A Virgin Media megvásárlásával a vállalatcsoport mérete jelentősen megnövekedett, ami a vezetőségi struktúra további kiigazítását tette szükségessé. A bejelentett változás révén a vezetőség kiemelt figyelemben tudja részesíteni a kelet-közép-európai régióban működő vállalkozások egyedi sajátosságait és igényeit. A nemzetközi csoport tagjaiként a méretgazdaságosság előnyei mellett így ezen vállalkozások számára lehetőség nyílik arra is, hogy több regionális szintű együttműködésben vegyenek részt.

 

Ezzel párhuzamosan, szintén augusztus 15-i hatállyal Severina Pascu, a UPC Románia jelenlegi ügyvezető igazgatója kapott megbízatást a UPC Magyarország ügyvezető igazgatói tisztségének ellátására. Severina együttesen látja el ezt a tisztséget a UPC Románia ügyvezető igazgatói megbízatásával.

 

„Betzalel Kenigsztein és Severina Pascu egyaránt ideális vezetők az új tisztségek betöltésére” – mondta el Diederik Karsten, a Liberty Global európai vállalatcsoportjának vezetője. Betzalel 25 évnyi tapasztalattal rendelkezik a kábelszektorban és a Liberty Globalnál is kimagasló eredményeket ért el. 2004-ben csatlakozott a cégcsoporthoz a UPC Hollandia műszaki igazgatójaként, ahol kulcsszerepet töltött be a hálózat megújításában, modernizálásában. 2009 óta sikeresen látta el a UPC Magyarország vezérigazgatói tisztségét. A UPC-t megelőző időszakban pedig különböző felsővezetői tisztségeket töltött be az izraeli kábelszektorban.

 

Az ugyancsak komoly tapasztalatokkal rendelkező Severina Pascut 2011-ben nevezték ki a UPC Románia ügyvezető igazgatójává, amely tisztségében stabilizálta a vállalatot és újra növekedési pályára állította vissza az elmúlt évben. Ezt megelőzően, 2008-tól a UPC Románia pénzügyi igazgatói tisztségét töltötte be, korábban pedig az egyik vezető közép-európai befektetési bank, a CAIB Románia pénzügyi vezetőjeként dolgozott, illetve az amerikai Metromedia International kábelcégnél és a KPMG-nél töltött be különböző tisztségeket Romániában és az Egyesült Királyságban.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05