Frekvenciacsere 19 digitális földfelszíni adónál

forrás: Prím Online, 2013. augusztus 26. 15:29

Az NMHH az Európai Unió határozatának megfelelően, a „digitális hozadék” sáv felszabadítása céljából folytatja a 790-862 MHz-es (UHF 61-69 csatornák) frekvenciatartomány kiürítését. Ennek érdekében az NMHH 19 digitális földfelszíni televíziós telephelyet illetően frekvenciacserék végrehajtását rendelte el. Az Antenna Hungária a frekvenciacseréket szeptemberben hajtja végre, melyek érintik az ingyenes MinDig TV és a fizetős MinDig TV Extra digitális földfelszíni televíziós szolgáltatások vételét is.

Az Antenna Hungária az összesen 32 frekvenciát érintő cseréket 2013 szeptemberében hajtja végre, melyek érintik az ingyenes MinDig TV és a fizetős MinDig TV Extra digitális földfelszíni televíziós szolgáltatások vételét is. Mind a 19 esetben változik a ’C’ jelű multiplex frekvenciája, amelyen a MinDig TV ingyenes kereskedelmi csatornái, valamint a MinDig TV Extra Alapcsomagjának programjai találhatók.

 

A Közép-Dunántúlon és a Dél-Alföldön 11 körzetben az ’A’ jelű multiplex frekvenciái is megváltoznak, ez a változás a MinDig TV ingyenes közszolgálati csatornáit érinti. Győr és környékén 2 körzetben a ’B’ jelű multiplex frekvenciái változnak; érintett a MinDig TV Extra Családi csomagja.

 

A frekvenciacserékkel érintett körzetekben a változást követően újra kell hangolni a digitális földfelszíni vevőeszközöket (DVB-T MPEG-4 dekóder vagy integrált televíziókészülék). A készülékek többségénél manuálisan kell elindítani az újrahangolást, amennyiben a néző azt tapasztalja, hogy egyes csatornák nem jelennek meg a csatornalistában.

 

A frekvenciacserék nem érintik a digitális adók lefedettségi területét, tehát nem szükséges a vevőantenna pozíciójának, irányának megváltoztatása.


 A frekvenciacserékben érintett telephelyek és a cserék időpontjai a következők (nagyításhoz kattins a képre): 

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09