Beléptető rendszer felhőbe költöztetve

forrás: Prím Online, 2013. szeptember 9. 11:02

Távvezérléssel irányítható beléptető rendszert telepítettek a prémium bérirodákat kínáló A.B.E. Offices épületébe. A kártyaolvasó megoldást az ASSA ABLOY Hungary szállította, a beléptető rendszer kialakításért pedig a Berende Security felelt.

A felhő alapú beléptetés esetében a biztonsági rendszer informatikai vezérlése teljes egészében a szolgáltatónál található, így az irodaházban nem szükséges külön szervert üzemeltetni. Ezzel jelentősen csökken az irodaház energiaköltsége, ráadásul az ASSA ABLOY által szállított Aperio kártyaolvasók minimális áramfelvétel mellett működnek. „Az üzemeltetés racionalizálása mellett a beléptető rendszer telepítési költsége is rendkívül alacsony, hiszen az Aperio vezeték nélküli online kártyaolvasók akár 2 perc alatt beszerelhetők” – magyarázta Kertész Róbert, az ASSA ABLOY Hungary üzletágvezetője. A gyors és egyszerű telepítés a vezeték nélküli technológiának köszönhető, ezért nincs szükség kábelezésre vagy az ajtó átalakítására. Vezeték nélküli rendszer esetén a meghibásodás esélye is jelentősen csökken, mivel a leggyakoribb kábelszakadási hiba teljes mértékben kizárható.

Testre szabható védelem

Az A.B.E. Offices irodáinak maximális biztonságáról áramszünet esetén is gondoskodik a rendszer, melynek áramfogyasztása 40 darab ajtó esetében sem haladja meg az 5W-ot. „A felhő alapú megoldás másik előnye, hogy bármennyi beléptető pontot képes egy rendszerben kezelni, így a tulajdonos akár különböző épületekben lévő irodáinak zárait is egy felületen követheti nyomon” – emelte ki Berende Péter, a Berende Security Kft. ügyvezető igazgatója.

Egy új zár telepítése csupán pár percet vesz igénybe, a rendszerrel való összekötése pedig mindössze néhány kattintással elvégezhető, csakúgy, mint egy meglévő zár kiiktatása. „A beléptető rendszer kiválasztásánál kiemelt szempont volt a testre szabhatóság, és az, hogy mennyire képes adaptálni a későbbi fejlesztéseket, ezért is választottuk az Aperio kártyaleolvasókkal működő felhő alapú megoldást. A rendszer előnyei mellett az ASSA ABLOY Hungary és a Berende Security szakembereinek hozzáértése és rugalmassága is nagyban segítette munkánkat” – nyilatkozta Vígh Richárd, az A.B.E. Offices szolgáltatásokért felelős menedzsere.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05