A Huawei is tiltakozik a titkos adatgyűjtés ellen

MTI Sajtóadatbank, 2013. szeptember 14. 08:35

Ingerülten reagált a Huawei, Kína távközlési vállalatóriása azokra a hírekre, amelyek szerint állítólag szerepelt az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) által megfigyeltek listáján - derült ki a cég közleményéből, amelyet a kínai média ismertetett.

A hét elején a brazíl Globo televízióban ismertettek olyan - a volt NSA-alkalmazott Edward Snowden által kiszivárogtatott - 2012. májusi dokumentumokat, amelyek szerint a megfigyelések kiterjedtek a Huaweire is.
 

Az érintett vállalat törvénytelen cselekménynek minősítette és "ipari kémkedésnek" nevezte az NSA tevékenységét. A Huawei tudja, hogy rendszerei és hálózatai rendszeres támadásnak vannak kitéve, csakúgy mint a legtöbb nagy multinacionális vállalatéi, amelyek vonzó célpontot jelentenek az ipari kémkedés számára - fogalmaztak közleményükben.
 

A Huawei nem észlelt semmiféle amerikai kormányzati behatolást a rendszerébe, mindazonáltal nagyon nyugtalanítja, hogy arról értesült, az NSA megkísérelt betörni a hálózatába, ezzel veszélyeztetve azt és az azon található információkat - állapította meg a cégvezetés. Hozzáfűzték: szükségtelen kijelenteniük, teljes mértékben tiltakoznak az effajta törvénytelen gyakorlat miatt, s tartva az NSA, illetve mások ipari kémkedésétől, megkétszerezik erőfeszítéseiket a jövőbeli behatolások megakadályozása céljából.
 

A sencseni központú Huawei a világ második legnagyobb, távközlési eszközöket gyártó cége, a Fortune 500 vállalatainak egyike, amely 2012-ben körülbelül 35 milliárd dolláros bevételt ért el. Korábban többször vádolták meg - különösen az Egyesült Államokban - azzal, hogy a kínai kormány titkos kémprogramjának eszköze, s "veszélyezteti az amerikai nemzetbiztonsági érdekeket". Vezetői ezt rendre cáfolni igyekeztek, de a gyanú miatt jelentősen szűkültek a cég piaci lehetőségei.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05