Látássérültek tanulását és munkavállalását segítő adományokat osztottak ki

515-en kaptak szoftver- és diktafon-adományt

forrás: Prím Online, 2013. december 8. 08:46

Összesen 515 látássérült fiatal és felnőtt kap szoftver és digitális diktafon-adományt az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány jóvoltából. Ezek az eszközök nélkülözhetetlen segítséget jelentenek a vak és gyengénlátó emberek számára a tanulásban,  a munkavállalásban és a mindennapi életvitelük megkönnyítésében.

Az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány képernyőolvasó és nagyító programokat, új licenceket és frissítéseket, valamint digitális diktafonokat és mikrofonos fejhallgatókat adományozott 515 vak és gyengénlátó embernek, melyek összértéke 59 millió forint. 

 

A nyertesek közül negyvenen december 7-én, a Vakok Általános Iskolájában tartott adományozási ünnepségen vették át az adományt.

 

A rendezvény keretében az alapítvány által működtetett Lapról hangra közösségi összefogás legaktívabb önkéntesei külön elismerésben részesültek. Ők azok a felolvasók, akik az egész év során érdekesebbnél érdekesebb újságcikkekkel örvendeztették meg a weboldal több, mint 500 látássérült olvasóját.

 

  

Szuhaj Mihály, az Infoalap kuratóriumi elnöke és az egyik nyertes

 

 

Az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány küldetése, hogy képernyőolvasó és nagyító szoftverek és speciális hardver eszközök adományozásával megkönnyítse a vak és gyengénlátó emberek mindennapjait. A speciális szoftverek segítségével a vak és gyengénlátó emberek is használni tudják a számítógépet a tanulás, a munkavégzés, az információszerzés során. A számítógép-használattal megsokszorozódnak esélyeik arra, hogy a kisebb-nagyobb közösségek tevékeny, a saját életüket és másokét is pozitívan formáló tagjai legyenek.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50