Magyarországra is megérkezett a Nokia Lumia 1520

forrás: Prím Online, 2013. december 12. 11:43

Már hazánkban is elérhető a Nokia első 6 hüvelykes okostelefonja, a Nokia Lumia 1520. A phabletként is számon tartott készülék hatalmas full HD kijelzővel rendelkezik, így nagyobb kezdőképernyőjén egy további, harmadik élő csempe oszlopot képes megjeleníteni, ráadásul a Microsoft Office használatát is megkönnyíti.

Végre hozzánk is megérkezett a Nokia eddigi legnagyobb okostelefonja, a Lumia 1520, melynek bemutatásokor a következőket mondta  Dankovics Tamás, a Nokia magyarországi üzletfejlesztési igazgatója: „Az első, 6” méretű kijelzővel, és a Nokia piacvezető dizájnjával rendelkező Lumia okostelefon, a Nokia Lumia 1520 készülék bevezetésével bővül most a Lumia termékcsalád. A legújabb Nokia képalkotási innovációnak és a Microsoft operációs rendszerének köszönhetően egy olyan készüléket alkottunk, amely segít a felhasználóknak, hogy még többet lássanak és örökítsenek meg a körülöttük lévő világból – emellett pedig utazás közben is el tudják végezni feladataikat egyetlen mobileszköz segítségével.” 

 

A történetek megosztása nagy képernyőn az igazi

 

A kimagasló minőségű fotók elkészítése most még könnyebbé vált a Nokia Lumia 1520 készülék 20 megapixeles, optikai képstabilizátorral rendelkező PureView kamerájának köszönhetően. A Nokia Lumia 1020 okostelefon innovatív képalkotási tulajdonságaira és a tapasztalatokra építve a Nokia Lumia 1520 a Nokia legfejlettebb kamera technológiáját kínálja, beleértve az új Nokia Camera alkalmazást.

 

A Nokia Camera integrálja a legnépszerűbb képkészítési módokat, – a Pro, Smart és videó módot – amely zökkenőmentes fotózási élményt kínál. A fotók számos történet elmesélésére képesek a veszteségmentes zoom, a keret, vagy a kivágás funkciók használatával. A Dual Capture funkciónak köszönhetően pedig egy alacsonyabb és egy nagyfelbontású kép is rögzítésre kerül.

 

 

A Nokia Lumia 1520 okostelefon full HD videók készítésére, valamint kristálytiszta hang felvételére is alkalmas. A készülék Nokia Rich Recording technológiája négy mikrofonnal támogatja a torzításmentes, sztereó hangfelvételt, így garantálja a kiválasztott irányból érkező hangok pontos és tiszta felvételét.

 

A Nokia Storyteller megjelenésének köszönhetően most először találkozik a PureView képalkotási technológia a HERE térkép által biztosított helyadatokkal. A Nokia Storyteller alkalmazással a felhasználók új, dinamikus, és interaktív módon élhetik át újra legszebb emlékeiket: az alkalmazás automatikusan integrálja a képeket a Here helymeghatározási adataival, amely így egy képekkel illusztrált kronológiai utazást tesz lehetővé a térképen. A fotók nagyításával láthatóvá válnak a nevezetességek, elérhetőségük, a látogatók véleménye, sőt az odavezető útvonal is. A fényképek térképen történő böngészésével az emlékek valóban megelevenednek.

 

Hatékonyabb teljesítmény

 

Az előretelepített Microsoft Office csomag segítségével a Nokia Lumia 1520 készülék felhasználói bármikor megnézhetik és módosíthatják dokumentumaikat: a Word, Excel és Power Point fájlok megnyitása és szerkesztése utazás közben is lehetséges. A dokumentumok megtartják az eredeti formázást, a 6” méretű kijelzőnek és a Qualcomm Snapdragon 800 processzornak köszönhetően. A tartalmak ingyenes és biztonságos tárolásáról a beépített 32 GB memórián túl a 7 GB kapacitású Skydrive tárhely gondoskodik. A készülék memóriája akár 64 GB-os micro-SD kártyával bővíthető, így a dokumentumok minden egyes változata elmenthető, akár útközben is.

 

Megnövelt kezdőképernyő

 

A harmadik Windows Phone élő csempe oszlop lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy a fontosabb tartalmaikat megjeleníthessék a Nokia Lumia 1520 készülék kezdőképernyőjén, így jobban áttekinthetővé válnak leveleik, jegyzeteik, zenéik és a naptár. A Nokia Glance screen alkalmazás új frissítésének köszönhetően pedig a nem fogadott hívások és bejövő e-mailek értesítései is megjelennek a lezárt képernyőn.

 

A Nokia Lumia 1520 telefon támogatja az integrált vezeték nélküli töltést, például a Nokia DC-50 vezeték nélküli töltőnek köszönhetően, amellyel utazás közben is könnyedén feltölthető a telefont.  

 

További információ a Nokia Lumia 1520 okostelefonról a Nokia Conversations oldalon található.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05