WebOS az LG új Smart TV-in

forrás: Prím Online, 2014. január 10. 09:16

Az LG a CES-en mutatta be a nagyközönségnek legújabb Smart TV platformját. Tavaly márciusban vásárolták meg a HP-tól a webOS platformot, és ezt alapul véve fejlesztették ki az új Smart felületüket. Eredményeként egy kényelmes és egyszerűen használható, felhasználóbarát Smart TV kezelőfelület született, melyre rendkívül egyszerűen fejleszthetők alkalmazások.

Egyszerű csatlakoztatás és használat

 

Az LG 2014-ben piacra kerülő Smart TV-inek 70 százalékán már a webOS platform fog futni, ami jelentősen egyszerűbbé és felhasználóbarátabbá teszi a Smart TV élményt. Könnyű kezelhetősége révén a tartalmak keresése és megtekintése gördülékenyebb, ahogyan a készülék más eszközökkel történő összekapcsolása is, sőt, még a kezdeti beállítások is.

 

A webOS rendszerű LG Smart TV-k első bekapcsolásakor egy BeanBird nevű animált figura jelenik meg a képernyőn, ami segít a csatlakoztatásban, és végigvezeti a felhasználót a beállítási folyamaton. A néző a Magic Remote mozgásérzékelős távirányító egyszerű megrázásával vagy az OK gombbal bármikor további tanácsokat kérhet a virtuális segítőként szolgáló madártól. A webOS azonnal felismeri a tévéhez csatlakoztatott külső eszköz típusát, és egy előugró menüben megjeleníti az opcionális használati lehetőségeket.

 

 

Azonnali elérés és egyszerű váltás a tartalmak között

 

A webOS egyik legegyedibb funkciója a képernyő alsó részén húzódó, oldalra görgethető új Launcher menü. A Launcher lehetővé teszi a tévéadás, a Smart felületen elérhető tartalmak és a külső eszközökön tárolt média közötti váltást anélkül, hogy ehhez vissza kellene lépni a kezdőlapra. Segítségével a felhasználók tévénézés, játék vagy böngészés közben egyéb tartalmakat is kereshetnek és letölthetnek. A tévézés közben is megnyitható Live menüben emellett a keresési, műsorajánló és csatornákkal kapcsolatos funkciók is könnyen elérhetők maradnak.

 

Könnyen felfedezhető tartalmak

 

Az LG szilícium-völgyi kutatóközpontjában dolgozó webOS-fejlesztőcsapat tartalomajánló szolgáltatásként alkotta meg a Today menüt, amely a közelgő vagy esetleg elszalasztott népszerű tévéműsorokra és filmekre hívja fel a figyelmet. A néző emellett a képernyő közepén vízszintesen végigfutó Today sávban a Magic Remote mozgásérzékelős távirányító görgetőjét használva további izgalmas műsorokra is rábukkanhat.

 

 

Az LG webOS platformja az LG Store szerteágazó alkalmazásgyűjteményéhez is hozzáférést nyújt. Az LG Store áruházban a felhasználók kedvükre válogathatnak a Smart TV platformon keresztül elérhető legnépszerűbb tévéműsorok, filmek, 3D tartalmak és játékok között. A logikusan rendszerezett kategóriák miniatűrképe alapján gyorsan és kényelmesen kiválasztható a kívánt tartalom.

 

A 2014-es CES kiállításon az LG standjának látogatói január 7. és 10. között az LG legújabb OLED TV-in, 4K ULTRA HD TV-in, valamint a vállalat újévi szórakoztatóelektronikai termékcsaládjának más modelljein is megismerkedhetnek a webOS platformmal.

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09