Tizenhét ASUS termék nyert 2014-ben CES innovációs díjat

Laszlo Horvath, 2014. január 12. 09:43

Az ASUS 17 terméke kapta meg a 2014-es CES rangos innovációs díját. Az elismerések hat kategóriában tisztelegnek a cég által képviselt innovatív tervezés és technológiák előtt: számítógépes hardver és alkatrészek, számítógépes perifériák, játékhoz készült hardverelemek és perifériák, otthoni hálózatkezelés, hordozható médialejátszók és kiegészítők, illetve szoftverek és mobilalkalmazások.

Az éves „CES Innovations Design and Engineering Awards” rendezvényen, amelyet a Las Vegas-i Consumer Electronics Show (CES) kiállítással egyidőben tartanak, a fogyasztói elektronikai területen elért legkiválóbb mérnöki és tervezői teljesítményeket ismerik el, mégpedig egy független iparági tervezőkből, mérnökökből és szakújságírókból összeálló zsűri értékelése alapján.

 

Az ASUS 17 terméke is elismerést kapott. Az eredmények az ASUS termékei és szolgáltatásai kialakításánál használt emberközpontú, innovatív tervezési megközelítését tükrözik. Mindezek csúcsaként az ASUS Transformer Book Trio megnyerte 2014-es CES „Best of Innovations” (legjobb innováció) díját, amellyel a kategória legmagasabbra értékelt termékét ismerik el.

 

„Best of Innovation” díj nyertese: az ASUS Transformer Book Trio

 

Az ASUS Transformer Book Trio kapta az idei év egyik legrangosabb elismerését, a CES „Best of Innovations” (Legjobb innováció) díját a Számítógépes hardver és alkatrész kategóriában. Az ASUS Transformer Book Trio egy két operációs rendszerrel működő, különlegesen hordozható eszköz, amely Windows 8/Android platformos noteszgépként, 11,6 hüvelykes androidos táblagépként, vagy Windows 8-as asztali PC-ként is használható, ez utóbbihoz mindössze egy külső monitorra kell csatlakoztatni a PC Station dokkolót.

Transformer Book Trio
 

 

Sokféle díjnyertes termék

 

Az ASUS ebben az évben hat kategóriában összesen 17 díjat vihetett haza, még a tavalyi 15-nél is többet. Az ASUS Zenbook Ultrabook nagy teljesítményű Intel Core processzort, gyors SSD-tárolót és 2560x1440-es WQHD felbontású, több ujjal kezelhető 13,3 hüvelykes képernyőt magába foglaló vékony, elegáns kialakításáért kapta meg az idei számítógépes hardver és alkatrész kategória első helyezését.

 

Zenbook Ultrabook

 

A számítógépes perifériák kategóriában az ASUS hordozható, USB meghajtású MB168 sorozatú monitora érdemelte ki a zsűri elismerését karcsú, könnyű formatervéért, illetve azért, mert szabványos USB 3.0-s vezetéken kaphatja a tápáramot és a videojeleket is.

 

A bírálókat meggyőzte a Miracast Dongle is, amely a hordozható médialejátszók és kiegészítők kategóriában indult. A körülbelül egy szövegkiemelő tolléval megegyező méretű ASUS Miracast Dongle kétsávos vezeték nélküli adattovábbítást (streaming) kínál Full HD felbontású filmek, videók vagy fényképek akadásmentes lejátszásához a mobileszközökről egy HDTV-n vagy monitoron. 

 

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05