A környezettudatosság jegyében digitalizálja dokumentumait a Telenor

forrás: Prím Online, 2014. január 27. 09:28

A hazai mobilszolgáltatók közül elsőként a Telenor vezeti be üzleteiben a hivatalos dokumentumok digitalizálását, amellyel a telekommunikációs társaság még magasabb szintre lép a környezettudatos működés területén.

2014 januárjától minden Telenor üzletben immáron elektronikus formában érhetők el az olyan hivatalos dokumentumok, mint például az Általános Szerződési Feltételek, Díjszabások, vagy a Szerviz Szabályzat. A teljes egészében megújult érintőképernyős felületek két vadonatúj funkcióval is kibővültek, így mostantól minden Telenor üzletbe látogató, digitális formában érheti el a legújabb akciókat, és az egyéb hivatalos dokumentumokat is, a kedvelt készülékkeresés és – összehasonlítás funkciók mellett.

 

Az új kezdeményezéssel nem csak a folyamatosan fejlődő digitális világgal tart lépést a Telenor, de jelentős költségeket is megtakarít, hiszen a folyamatosan frissülő online tartalmaknak köszönhetően nincs többé szükség felesleges nyomtatásra, így könnyedén nélkülözhető az eddig évente akár több százezer oldalnyi papírt is felemésztő dokumentálás. Amennyiben az ügyfél kéri, a dokumentumok kinyomtatására továbbra is lehetőség van, de az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy az előfizetők is átláthatóbbnak és könnyebben kezelhetőnek tartják az elektronikus megjelenítést.

 

A digitalizálás mellett azonban a Telenor arra is odafigyel, hogy a még papíralapú dokumentumok kibocsájtásával a lehető legkevésbé károsítsa a környezetet. Éppen ezért minden egyes nyomtatvány egy független, civil, non-profit szervezet, az Erdőgondnoksági Tanács által minősített, úgynevezett FSC papírok felhasználásával készül el, kizárólag vegyszermentes gyártási technológiával, növényi olajbázisú festékkel. Az FSC védjegy garantálja, hogy a felhasznált papír olyan erdőgazdálkodásból származik, ahol a kitermelés és az erdő újratelepítése során figyelembe veszik az élővilág sokféleségét, és az ökologiai egyensúly fenntartását, így garantálva az egyensúly megtartását. Mindez a számok tükrében azt jelenti, hogy a Telenor 2013-ban 65 858 kg FSC papír felhasználásával 1155 fa újraültetésében működött közre.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05